Pri pomurskih županih smo preverili, ali so cepljeni in ali podpirajo uvedbo pogoja PC.

Da si vlada vsaj v javni upravi želi uvesti pogoj PC ni nobena skrivnost.

Premier Janez Janša je namreč pred dnevi ustavno sodišče pozval, naj odloči v zadevi, ki se nanaša na uvajanje pogoja PC (preboleli, cepljeni) v državni upravi. Sodišče je namreč septembra zadržalo izvajanje določb odloka, ki je to določal.

Mnenje o uvedbi pogoja PC deljeno

Pri pomurskih županih in županjah smo preverili, ali podpirajo uvedbo pogoja PC, pa tudi, ali so sami cepljeni in kakšna je precepljenost v njihovih občinskih upravah. Na naše poizvedovanje se je odzvalo 19 od 27 županov. Odgovorov nismo dobili od županov občin Beltinci, Dobrovnik, Gornji Petrovci, Grad, Kobilje, Križevci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej.

Večina županov, ki je odgovorila na vprašanja Sobotainfo pravi, da so cepljeni, nekateri že s tremi odmerki. Mnenja o uvedbi pogoja PC pa so deljena.

Pomurski župani cepljeni s tremi odmerki

Župan občine Odranci Ivan Markoja je cepljen, in sicer z dvema odmerkoma Astrazenece (marec in junij), ter s poživitvenim odmerkom Pfizerja v novembru. Župan Markoja je za uvedbo pogoja PC, cepljenih pa je vseh pet zaposlenih v občinski upravi.

S tremi odmerki je cepljen tudi župan občine Rogašovci Edvard Mihalič, ki se prav tako strinja z uvedbo pogoja PC. Cepljenih pa je 84,21 odstotka zaposlenih v občinski upravi.

Županja občine Črenšovci Vera Markoja je cepljena s tremi odmerki, prvi in drugi odmerek z Astrazeneco in tretjim odmerkom Pfizerja. Glede uvedbe pogoja PC pa pravi, da če se bosta stroka in vlada tako odločili, ga bodo upoštevali.

»Ne glede na PCT ali PC pa menim, da je ključna zgolj odgovornost slehernega posameznika, da poskrbi ne le zase, ampak ima v mislih tudi vse, ki v tem boju proti virusu skrbijo za obolele,« še dodaja Markoja.

V občinski upravi je sicer cepljenih 70 odstotkov zaposlenih.

S tremi odmerki cepiva Pfizer je cepljen tudi župan občine Hodoš Ludvik Orban, ki je za uvedbo pogoja PC. Sicer pa ni cepljen nihče od zaposlenih v občinski upravi.

Tudi župan občine Apače Andrej Steyer je cepljen s tremi odmerki. Dodaja, da bi se za pogoj PC bilo smiselno odločiti, predno je Slovenija prešla v trenutno fazo množičnega prekuževanja. 

»Ta vlak smo žal zamudili. S takim zagonom epidemije bomo do pomladi večinsko izpolnjevali ta pogoj,« je prepričan Steyer.

Sicer pa je v občinski upravi cepljenih sedem od osmih zaposlenih.

S tremi odmerki je cepljen tudi župan občine Puconci Ludvik Novak, med zaposlenimi v občinski upravi, pa je cepljenih 78 odstotkov. Odgovora na vprašanje, ali je župan za uvedbo pogoja PC, nismo dobili.

Pomurski župani cepljeni z dvema odmerkoma

Iz Mestne občine Murska Sobota so nam sporočili, da je župan Aleksander Jevšek cepljen z dvema odmerkoma. Glede uvedbe pogoja PC pa Jevšek pravi, da županja in župani mestnih občin na izredni seji podprli prizadevanja stroke za preprečitev širjenja virusa covida-19, saj se zavedajo, da je zdravstveni sistem preobremenjen in da bi nadaljnje neodgovorno obnašanje posameznikov lahko pripeljalo do ponovnega zaprtja države, kar bi imelo hude posledice na gospodarstvo in na družbeno življenje kot tako. 

»Zaradi tega smo na vlado naslovili pobudo, da strokovnjaki s področja preprečevanja širjenja epidemije, v sodelovanju z vlado pripravijo zakonski predlog za obvezen pogoj PC, na tistih področjih družbenega in družabnega življenja, ki bo omogočal, da tiste skupine državljanov, ki upoštevajo navodila stroke ne bodo imele zmanjšane kakovosti življenja zaradi tiste skupine državljanov, ki teh navodil ne upoštevajo,« dodaja Jevšek.

Od 58 zaposlenih v mestni občini je 43 polno cepljenih, kar je 74 odstotkov, z enim odmerkom pa je cepljenih 79 odstotkov.

Župan občine Velika Polana Damijan Jaklin je cepljen z dvema odmerkoma cepiva. Glede uvedbe pogoja PC pa pravi, da naj o tem odloča stroka in njihove pristojne službe. Cepljenih je tudi vseh sedem zaposlenih v občinski upravi.

Tudi Alojz Glavač, župan občine Moravske Toplice je cepljen z dvema odmerkoma, in sicer s cepivom Pfizer. Glavač dodaja, da je za obvezno uvedbo pogoja PC, razen izjem zaradi zdravstvenih razlogov. Cepljenih je 80 odstotkov zaposlenih v občinski upravi. 

Že od konca spomladi je z dvema odmerkoma cepljen tudi župan občine Tišina Franc Horvat. Pravi, da če zdravstvena stroka priporoča celjenje kot najboljšo možno zaščito pred hudim potekom bolezni covida-19, »se kot laik na tem področju, pridružujem tej pobudi«. Cepljenih pa je več kot 75 odstotkov zaposlenih v občinski upravi.

Župan občine Turnišče Borut Horvat je cepljen z dvema odmerkoma Astrazenece in je tudi prebolel covid-19. Sicer pa so štirje zaposleni cepljeni, eden pa ima pogoj prebolevnosti. Sicer pa župan Horvat podpira uvedbo pogoja PC, razen če posameznik zdravstvene omejitve, potem je mnenje in potrdilo zdravnika merodajno. 

Iztok Fartek, župan občine Šalovci je cepljen z dvema odmerkoma, v teh dneh pa bo še s tretjim odmerkom.

»Glede na neupoštevanje priporočil in tudi ukrepov sem za uvedbo PC pogoja,« še pravi.

V občinski upravi pa je cepljenih 93,75 odstotka zaposlenih.

Župan občine Kuzma Jožef Škalič je cepljen z dvema odmerkoma cepiva Astrazeneca in se strinja z uvedbo pogoja PC. V občinski upravi pa so vsi javni uslužbenci cepljeni, v režijskem obratu občine Kuzma pa od petih delavcev, dva nista cepljena.

Janez Magyar, župan občine Lendava je bil cepljen z obema odmerkoma Astrazeneca, po 6. decembru, ko bo preteklo pol leta od prejetja drugega odmerka, pa bo šel še na tretji, poživitveni odmerek.

»Da, strinjam se z uvedbo pogoja PC. Vidi se, da se dogajajo številne mahinacije. Star pregovor pravi 'priložnost dela tatu', vendar (!) v tej situaciji ne gre le za to, temveč se s tem pristopom nekateri igrajo z življenji drugih, če že svojega ne cenijo. To pa je nesprejemljivo,« je prepričan župan Magyar.

V občinski upravi občine Lendava je sicer cepljenih 70 odstotkov uslužbencev.

Tudi župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je cepljen z dvema odmerkoma.

»Nisem za uvedbo pogoja PC. Ob tako globoki razklanosti naše družbe v pogledu na to je dosledno izvajanje PCT pogoja zagotovo bolj v duhu spoštovanja različnosti v tem pogledu, znak tolerance in spoštovanja med nami. Doseganje višje stopnje precepljenosti, pa stvar dialoga in moči argumentov,« je prepričan Rojko.

Glede precepljenosti v občinski upravi pa župan Rojko pravi, da nimajo pravne podlage za vodenje evidence o cepljenosti zaposlenih v občinski upravi, izvajajo pa vse predpisane aktivnosti za redno preverjanje PCT pogoja vseh zaposlenih. 

Z dvema odmerkoma cepiva Astrazeneca je bil cepljen tudi župan občine Cankova, Danilo Kacijan. Da bi lažje prebrodili težave povezane s covidom-19, je za uvedbo pogoja PC. Od osmih zaposlenih v občinski upravi je sedem cepljenih in eden prebolel. 

Cepljen je tudi župan občine Radenci, Roman Leljak, in sicer s cepivom Astrazeneca, ni pa znano, s koliko odmerki. Strinja se tudi z  uvedbo pogoja PC. V občinski upravi pa je cepljenih 67,75 odstotka zaposlenih.

Županja občine Ljutomer Olga Karba odgovarja, da kljub javni funkciji, ki jo opravlja, obstaja določena sfera zasebnosti, do katere ima pravico. Pravi, da je izpostavljanje kogarkoli v smislu cepljenja ali necepljenja lahko zelo delikatno, saj lahko zdravstveno stanje posameznika in določene osebne okoliščine vplivajo na to ali se bo nekdo cepil ali ne.

»Zato sem proti tovrstnim javnim seznamom oziroma izpostavljanju, ker ne bodo doprinesli k izboljšanju epidemiološkega stanja v državi, temveč obratno, še večji razdor med ljudmi,« je jasna Karba.

Sicer pa je županja Karba proti uvedbi pogoja PC, pravi namreč, da je prav, da se človek vsak zase svobodno odloča, kaj je zanj najboljše in najbolj primerno, saj sebe in svoje telo sam pozna najbolje. Zato je trebna odločitve posameznika spoštovati in si medsebojno pomagati. »Ljudje moramo biti enakopravni,« še dodaja.

Tudi župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič pravi, da se mu ne zdi ravno prav, da se mora izrekati o tem, ali je bil cepljen ali ne. Vendar kljub temu pravi, da je bil že pred meseci dvakrat cepljen. Ivanušič dodaja, da se mu zdi pomembneje, da je petkrat organiziral dodatno cepljenje v občini Razkrižje.

»Uspeli smo število precepljenih zvišati za dodatnih 200, toliko, da ravno na dnu lestvice nismo, vendar s tem dosegli polovično precepljenost, s čimer ne moremo biti zadovoljni, še posebej ne, ker smo za to vložili veliko truda, povrh pa sem tudi sam bili deležen grobih napadov in groženj anticepilcev, za kar se sicer pretirano nisem vznemiril, sem pa neizmerno žalosten nad nivojem odnosa določenih skupin ljudi, do tistih, ki zagovarjamo, da je cepljenje trenutno najbolj učinkovito sredstvo za zaustavitev epidemije« je jasen Ivanušič. 

Sicer pa Ivanušič dodaja, da če se bo izkazalo, da se bodo trenutni ukrepi, ki so v izvajanju prijeli, potem ne bi uvajal pogoja PC, ker bo to še dodatno zaostrilo razmere v odnosu med ljudmi. 

»Če pa se sedanji ukrepi ne bi prijeli in se bo virus širil še naprej, potem pa bo žal tudi ta ali še kakšen strožji ukrep moral biti. Če bi se ljudje držali sedanjih ukrepov, bi se širjenja virusa dalo zaustaviti, a žal se vsi ljudje ukrepov ne držijo,« je še prepričam župan Ivanušič.

V ožji upravi občine so zaposlene štiri osebe, trije od štirih so cepljeni, eden pa se iz zdravstvenih razlogov ni cepljen in se redno testira, dodaja župan. Tudi vsi trije delavci na komunalnem področju so cepljeni. Tako, da je skupaj z županom precepljenost v občini Razkrižje 87,5 odstotna.

S spleta

Komentarji (66)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost1678 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sicer pa je županja Karba proti uvedbi pogoja PC, pravi namreč, da je prav, da se človek vsak zase svobodno odloča, kaj je zanj najboljše in najbolj primerno, saj sebe in svoje telo sam pozna najbolje.

To pa še ne pomeni, da je dobro tudi za družbo v kateri živi. Hinavsko.

ha ha (nepreverjen)

čakaj za tebe je zaj tau hinavsko, ka je edijno logično povedala? dokeč je prostovoljno se tui vsaki lejko odloči kak pa kaj...

In reply to by gost1678 (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

znaš ka je hinavsko? tou ka cepljeni lejko odijo okouli brez testeranja pa trosijo virus seposedi...
kda ti tou pove gospa stara 83 lejta pa 3x cepljena se pitaj ka ne štima pri toj "stroki"

In reply to by gost1678 (nepreverjen)

Anonimesc (nepreverjen)

GOSPA KARBA VAN SVAKA ČAST ZA POŠTENOST!!!
NE VEM ZAKOJ TISTIM ŠTERI TRDIJO DA SO CEPLENI, NE VÖRVLEN!!!

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

Anonimesc (nepreverjen)

Interesantno da Vsi tisti zupani steri so v strankaj terajo vas na cepiva o šterih nimajo blage veze, sami pa nej so cepleni ker se zavedajo rizika. Od totih strankarskih izdajalcov je nobeden nej ceplen. Lažejo van in zelijo van le smrt in bolezen!! Vsak se briga za sebe in noben zupan šteri je nej virolog šteri se so se prodali globaliston nima ti kaj grozit 🖕🖕

In reply to by Anonimesc (nepreverjen)

ŽUPAN BELTINCI ? (nepreverjen)

Kaj pa župan občine Beltinci Virag ??? Njega ste namerno izpustili, ali pa so ukinili občino ? kar bi bilo edino logično kak so zelo delavni.

Cen (nepreverjen)

Več kot polovica jih je janšistov. Cepite se kelkokrat ščete druge pa pustite pri miri. Svojim telom jes raspolagan pa nišče drugi. Pa lejko pluvlete po meni kak ščcete. Bravo Olga Karba👍

ZA Cen (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jebal te Janša norec, ravno to je vzrok ker ste hoteli Janšo ustrahovati, sedaj pa umirajo ljudje. Kar se pa cepljenja tiče, NIHČE TE NE SILI AMPAK POTEM SE NE GIBLJI MED NORMALNIMI LJUDMI, KI HOČEJO OSTATI ZDRAVI.

In reply to by Cen (nepreverjen)

heh (nepreverjen)

normalni so glij tisti ka nejdejo pa zvarek kak vódene ovce kda jin jj skomandira

In reply to by ZA Cen (nepreverjen)

Cen (nepreverjen)

Ka te bolij ka san ti janšo omeno?

In reply to by ZA Cen (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Cepilni status je zasebni podatek, ki ga po zakonodaji lahko pozna samo osebni zdravnik.

Cepivo (nepreverjen)

Samo šče tau je pomembno v življenji. Grozno te pa te šče lejko vsaki za podatke prosi od 18 dale.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Bu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Te pa naj ti ki svobodno se odločajo da se ne bodo cepili sami nosijo stroške hospitalitacije

ha ha (nepreverjen)

dobro te mi pa naj zavarovalnica izplača vse ka san jin plačal...in oz te ne nucamo zavarovalnic več...

In reply to by Bu (nepreverjen)

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Plačujemo vsi in to za sproti, ne kakor pri pokojninah. Če danes prenehaš delati in prenehaš plačevati v pokojninski sklad, nekaj ostane in ob določenih pogojih dobiš pokojnino, kakršna koli je že.
Če prenehaš plačevati dodatno in v zdravstveno blagajno, pa ti tako milo rečeno, vse pravice prenehajo od danes. Čeprav še nisem slišal, da bi koga pustili umreti zato, ker ni zavarovan!
Smiselnost, da si vsak krije stroške hospitalizacije ni tako nova... in o tem se razmišlja, sicer bolj v tujini, kakor pri nas. Ampak, kaj pa, če en dan...?

In reply to by ha ha (nepreverjen)

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Kar sem napisal drži in se nisem opredelil o ničemer. Zakaj torej minusi? Kot sem vam napisal, še vse smo oskrbeli, tudi nezavarovane... če se to plača tako ali drugače, pa odločajo drugi.

In reply to by PCT strokovnjak (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Ja, BU,
tij si pa zdravljenje od alkoholozma san plačaj,
tvoj sin pa hči si naj metadon samiva plačata,
tvoja debela žena pa tablete za holesterol, pritisk pa sladkorno - vse si naj sama plača!!!

In reply to by Bu (nepreverjen)

Bu (nepreverjen)

Če maš ti takšno familijo jo nemamo vsi😃

In reply to by necepec (nepreverjen)

SAMI PLAČAJTE (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

KDOR SE NOČE BREZPLAČNO CEPITI, NAJ PLAČA CEPLJENJE IN ZDRAVLJENJE V BOLNIŠNICI.

Brezimenkostat… (nepreverjen)

Komu bomo placali cepljenje? Btw obvezno pa dodatno zavarovanje placujemo za brezveze?

In reply to by SAMI PLAČAJTE (nepreverjen)

ha ha (nepreverjen)

ok te mi pa naj zavarovalnica da vse nazaj ka san jin plačal oz te ne nucan zavarovanja...

In reply to by SAMI PLAČAJTE (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Edina normalna med temi župani je županja Karba in Ivanušič. Drugi pa bolj ali manj odštekani.

2021 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Č.vrag- Si že tij v svojem življenju videl zeleno kobilo in zelenega konja. Vkolikor nisi povprašaj malo prijatelje iz levega brega Mure.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

žiži.. (nepreverjen)

Kaj janez pove to drugi delajo.
#ostanitezdravi nato pa nej.bete :D

czd (nepreverjen)

So cepljeni ja..Z laznim potrdilom o cepljenju.

ha ha (nepreverjen)

hmmmm, ne vem kako bi povedal ali še malo pa bom dal skozi 4 val in še vedno negativen, delal med pozitivnimi delavci in stanovalci testiran že 1 leto in pol, bil vmes bolan ali vedno negativen, hagt ali pcr... za mene je še vedno tako, če je prostovoljno je prostovoljno, bom še vedno za necepljenost...

Mikimaus (nepreverjen)

Zelo žalostno kama smo prišli, ka morete spitavate što se cepo pa što nej. To je osebna stvar vsakega posameznika. Drugače pa, mislite ka do van pravle če so proti PC? Vej jih pa nagačite kak medvede vi mrhovinarji.

grozzzaaa (nepreverjen)

Edino ka bi moglo valati je testiranje.... to ka se favorizejra cepljene in prebolele je hinavščina na celi črti. In nej samo pri nas, v vseh ostalih državah. Ges ne ramin kak je narod lejko tak neumen ka naseda toj PC politiki, če pa v isti sapi vsi gučijo kak lejko cepljeni in preboleli glih tak prenašajo virus, lejko glih tak zbolijo in glih tak merjejo. Pa nej mi zdaj o lažjon poteki bolezni ka je to nej rejsan. Te pa neumni in primitivni, zaslepljeni in sprestrašeni ljudje napadajo tiste ka so nej cepljeni in se sakši drugi den testirajo. Ti so edini keri so merodajni v borbi proti virusi. Med njimi se potem najdejo pozitivni kere se osami in ne širijo virusa naprej. Po vsen to je očitno ka je nikomi nej interes zaustaviti virus, ampak samo vsiliti cepljenje. Ges san cepljeni pa se mi vse to zdi redno čudno, ga poslušan Janšo kak guči o nekšon PC, a testirane ljudi, keri edini ne širijo virusa pa bi on kriminalizejro in jin vsilo obvezno cepljenje. Ges osebno se več nikoli nemo cepo. Nigdar san nej biu pozitiven pred cepljenjon pa san se redno testejro, bil v stiki z okuženimi in betežnimi.... gda san se pa cepo pa san mislo ka de me pobralo, takšno reakcijo san meo. Hvala lepa več za tou. Rajši se iden sakšiva dva dni testejrat pa san bar siguren ka nejsan okuženi in ka nemo nikoga drugoga okužo, tudi cepljene in prebolele nej.

čarni vrag (nepreverjen)

Vej je pa Bill Gates že lani spomladi razlago, ka je treba cepiti celi svet. Bill Gates je uradno gimnazijski maturant, saj študija nej dokončo. Je pa njegova mati bila v vodstvi podjetja IBM, ki je nacistom prodalo stroje za vodenje evidence taboriščnikov v taboriščih smrti. Prek Bill&Melinda Gates Fondation so že leta podkupovali doktore, keri so zdaj Hipokrata vrgli v grabo in prisegnoli na svoj žiro račun. Vsaki od teh županov pozna najmenje nekaj 10 ljudi, keri so mrli kmalu po cepljenji. Lažnivci in hinavci.

In reply to by grozzzaaa (nepreverjen)

@grozaaa (nepreverjen)

ja testiranje, ja. če bi bilo relevantno. hitri test si pozitiven, pcr negativen. potem si + i si tam nedoločena vrednost. potem si pcr+ in si doma -, itd itd. če se gremo teste, potem le ti morajo biti profesinalno natančni! Ne pa si ali nisi, morda si, ne nisi, ja si v roku nekaj dni.

In reply to by grozzzaaa (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zadnji val so razširili cepljeni, ki se lahko okužijo in širijo virus okoli enako kot necepljeni. Zaradi slaboga cepiva, ki ščiti samo pred zelo ozkim delom S proteina nastajajo variante virusa, ki obidejo cepivo in imunski sistem. To je verjetno tudi vzrok toga fašističnoga teroriziranja ljudi s temi nepreverjenimi cepivi.

Fjfjfjfjfj (nepreverjen)

Ja kak pa te van eto kurac zdrave be oni cepili ka be te bilij neplodni in betežni prokleta kriminalna mafija!

Nekajpavem (nepreverjen)

Cepljene je treba prepricati da cepivo deluje da se cepijo. Necepljene pa prepricati da cepivo ne deluje, da gredo po pozivitveni odmerek. Logika?

. (nepreverjen)

To so osebni podatki, če to objavljate imate dokaze da je tak?

Ohjoj (nepreverjen)

Radenski je cepljeni ja, ta teden je objavil na FB da ne zmore več sedeti v pisarni zaradi bolezni, delal je od doma.

gost512412 (nepreverjen)

pa koga drek briga što je cepljeni pa što nej... že ste dosadni s ten cepivon....

Šabanovski (nepreverjen)

Če so sploh še kakšni župani, ki niso cepljeni, naj odstopijo.

Šaban (nepreverjen)

ja in v 95% preceplenih državah vidimo kak fejst pomagajo. Taka jih zaradi nevednosti čemu raste, silijo v tretje. torej ne vedo kaj delajo in delajo naprej. človek, spreglej.

In reply to by Šabanovski (nepreverjen)

Gost30 (nepreverjen)

Stanislav Rojko, Olga Karba, moje spoštovanje. Ostali pa podporniki fašizma. Saj ste si sami skopali jamo, ker zapomnite si da tudi večina ki se je cepila, se je samo iz prisile in ne ker bi se bojala virusa, to boste dobili nazaj na prihodnjih volitvah.

necepec (nepreverjen)

Sobotainfo,
nej ste malo predrzni z takšnimi čisto osebnimi vprašanji županom?
Kaj vas briga, če sta Štef pa Treza cepljeniva, kamo li pa župan!!!!!!
Sodelujete pri kopanju jarka med "cepci" in "necepci"? Pohvalno!!!!!!!!!!!
Mimogrede: Hrvaška uvaja PCT-pass, zato takšne demonstracije, ampak; testirali bodo tudi cepljene - najprej zdravstveno osebje in delavce v DSO (v drugi fazi pa vsepovprek).
Zakaj že le bodo cepljene testirali?? (ker je cepivo učinkovito in varno)

Ohjoj (nepreverjen)

Kako ucinkovito in varno je so koncno dokazali z ponujenimi odskodninami. Rečeno je pa bilo da bo le malo rokica bubala 😬

In reply to by necepec (nepreverjen)

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prasica ena,anticepilska

necepec (nepreverjen)

black panter, ja ka si pa tij.... en cepleni kanžar, keromi je jajo "jajca strl" in si zdaj zato tak nadrkani? Sam si se odločo, tam si podpiso in zavihal rokav, zdaj pa nosi posledice. (ti je že žal??)
Če krkneš, deca itak dobijo par evrčkov odškodnine, tak, da ni potrebe, da ti "pokrvač" dol meče!

In reply to by black panter

@panter (nepreverjen)

S kakšno pravico pa tako grdo pišeš po forumih?! Ka po ulici isto kričiš na ves glas?! Daj prešti si neka rajši. Pa magari sveto pismo, ali pa kakšen zakon, pa o njen debatejraj ... mogoče pa bonton za otroke bi bil v štartu kar ok.

In reply to by black panter

Fritz (nepreverjen)

Ja kak so se eni cepili kak večina športnikov fake te pa qr kodo probali če njin prime
Pa eni tajnice sakši den cepijo

marko84 (nepreverjen)

Vse pelati na prisilno cepljenje, ka končamo to anticepilsko modrijo.

Ohjoj (nepreverjen)

Mislis da bi drzava zmogla placat toliko odskodnin? In to z dp denarjem? Necepljeni bi tudi lahko bili svinje in kricali "odskodnine si placajte sami", kot vi kricite " zdravljenje placajte sami".

In reply to by marko84 (nepreverjen)

@marko84 (nepreverjen)

ka 84 pomeni letnico rojstva?! Ti pa res pri teh letih potem presenečaš, da si ne zmoreš najti ene relevantne informacije, da pišeš take komentarje. Malo tujih člankov in raziskav ti ne bo škodilo, pa če ne veš jezika, ti naj kdo pomaga prosim.

In reply to by marko84 (nepreverjen)

Janez Junak (nepreverjen)

Če se je cepil moj župan potem in jaz bom

javni funkcionarji (nepreverjen)

Draga Olga Karba in Stanko Ivanušič. Naj vama pojasnim, da sta neposredno izvoljena javna funkcionarja in kot taka nista deležna in upravičena do iste stopnje zasebnosti, kot Janez Novak iz Gederovec.

Robin hud. (nepreverjen)

Kak te nej? Pravica do zasebnosti je temeljna clovekova pravica! Te si zaj ti upraviceni ka znas sto vse pa kelko krat na den g.zupanjo natepavle? Ce je prebolela vodene koze, ce je pelala psa na ceplenje za steklino? Ka bos te tij lezej spau, al kak si ti to predstavlas??? Pomali se vannvsen ze lekar blede!

In reply to by javni funkcionarji (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

ja marko, če je tebe kača pičila, naj mene tudi, ka va vglij! ka pa tebi, figo kusto!

necepec (nepreverjen)

pa toga nemreš vervati, či ne vidiš; kak vas je ta astra izZenice popadlive napravila!!!
So van trojke že začale rasti, ka te lažje grizli?

xxxxx (nepreverjen)

Daj novinarček, če te tak zanimajo zdravniški kartoni županov, te jih še pitaj če imajo hemeroide ali nej.

Čkalja (nepreverjen)

Tako neumen, tako beden, tako pokvarjen naslov in članek ne more biti plod novinarja. Novinar je diplomant humanističnih ved in ima znanje, držo, etiko in moralo. Tako da pisuni, skrijte se in sram vas bodi.

ajoj.. (nepreverjen)

Sobotainfo, totalni vzpodbujevalec sovraštva in delitve ljudi. Še žal vam bo! Tudi vi boste želi to kar sejete. Nikamor ne boste mogli uiti.
In pametni, potem povejte, zakoj se v razvitoj preceplenoj Evropi virus 'noro' širi, da uporabim vaš izraz. Torej cepiva zelo delujejo, zato pritiski k tretji dozi?! potem četrti?! Razložite danski koncert in odpiranje, pa izraelsko zgodbo, pa kontra film okornu, pa pojave, ki so zdaj že znani pri milijonih ljudeh skozi baze prijav negativnih učinkov ...
V to kamor vse pelje, glih zaradi medijev ki najbolj širite 'viruse' in podpirate vse skupaj, boste 10x bolj jokali .... in niste nori, sploh ne, ampak fenomen, saj veste kam pes taco moli in kaj stvar pelje in delate naprej isto.
Kot ozdravljen alkoholik, ki se stalno vrača na zdravljenje, ampak 1x bo konec, tokrat žal z vsemi naenkrat, saj boste vse za sabo potegnili kot utapljajoč človek.

Kejd (nepreverjen)

Naslednjič jih pitajte, če hodijo vsaki den srat. Mislim no... Da me kakši medij pita, če sem cepleni, ga tožim.

ŽUPANKOVIČI (nepreverjen)

In KDO jim daje pooblastila, da bi tile pajaci, ki se preživljajo na naš račun, sploh kakorkoli vplivali na to odločitev?

A so oni "covid" strokovnjaki? NE

A so oni znanstveniki? NE

A so oni doktorji? NE

LE MARIONETE in PARAZITI SISTEMA SO oziroma STE, ki sebe in svoje sorodnike na občinah, upravnih enotah in ne vem še kje vse, v povezanih družbah "javno/zasebnih partnerstev" preživljate z rentami (plač si itak večina ne zasluži!!!) na naš davkoplačevalski račun.

Da se ne bo spet kak pametnjakovič oglašal in mi pisal da sem na socialni in ne vem kaj....Letno plačam tej farsi od države, klicane "Slovenija" vsaj 70.000 EUR davkov!!! In NE. Ne bom več mirno gledal te FARSE!!! Vse je laž in PCR testi, so zgolj orodje za COVID manipulacijo.

Spoštovani novinarji, župani, politiki in vsi ostali priseski države: CEŠITE se kot se hočete! Zaradi mene, vsak dan zjutraj pred prvo, drugo, ali tretjo kavico. Nas, ki pa se NOČEMO CEPITI s tem zvarkom LAŽI, nas pa pustite pri miru!

Dragi županeki, stolčki se pa vam že itak majejo. Glede na to, da imate preveč časa, bi vam mogoče moral kdo poslat kako kontrolo za vaš "podvig", za kako kanalizacijo, spremembo namembnosti zemljišč, preplastitev ceste, ali izdelavo prizidka v goricah. NE NISTE PRISTOJNI ZA USTVARJANJE JAVNEGA MNENJA, in nihče vam ni dal tega pooblastila!!!

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Preveč se razburjaš! Tako bo, kakor pravi stroka, pa nenazadnje tudi politiki.
Če plačaš toliko davkov, ja kakšno plačo pa imaš? Boljšo, kakor tale Golob, kateri trenutno izvaja gledališke predstave v svoji režiji in kot glavni igralec?
Saj se ti ni treba cepiti, noben župan ali županja ti tega za sedaj ne odreja. Ampak bo... po Avstriji bo sigurno še kakšna država v Evropi sledila, pa nato naslednja, pa... pa se ti zadavil od zaletavosti.
In ni res, da cepljeni bolj širijo virus, kakor necepljeni. Malce prebrskaj tudi internet strani, za katere misliš, da niso berljive in se tudi tam pozanimaj. Kot npr.:

https://demokracija.si/fokus/strokovnjak-dr-saso-dolenc-pojasnjuje-cepl…

In reply to by ŽUPANKOVIČI (nepreverjen)

CEP(il)CI na POHODU (nepreverjen)

še dobro da mi nisi napisal, naj si Nova24 pogledam....

...imam jaz svoje vire; brez skrbi. "Malo" bolj verodostojne, kot se pa sklicujejo vsi ti naši ultra strokovnjaki REŽIMA. Za mojo plačo ne skrbi... Lahko preživim v mojem rojstnem Prekmurju, ampak če bo šlo tako naprej, pa itak da se z družino umaknemo nekam v tretji svet... Pa raje koze pasem do konca življenja pa koprive jem za solato, kot da dovolim, da nekdo pod silo ali obvezo, vbrizga to smet, ki ni vredno imena "cepivo", mojim otrokom.

Ti praviš, da se preveč razburjam? PREMALO!!! Jezim se lahko z vso pravico na to državo, in vse ki so pokleknili pritiskom koruptivnega kapitala medicinske industirje!!!

Še par mesecev nazaj bi vsako tako trditev, da bo obvezno cepljenje postala resničnosti, demantirali s puhlicami o teorijah zarote.. Zdaj so to šo samo zarote - brez teorije! A veš: človek je pokvarjen, že po naravi. ZELO pokvarjen. Laže, krade, ubija....In če ti verjameš, da naše politike skrbi za tvoje ali naše zdravje, ali da je njim resnično mar za nas, se zbudi. Ni jim. Samo priseski in priskledniki sitema so, ki misljio, da lahko z ljudmi delajo kot z miškami v kletki.

Napovedana odškodnina za smrt zaradi cepiva "COVID" je 6.000 (šest tisoč!!!) EUR. Pa se to tebi zdi noramalno????? To je realnost! Marsikdo ima felne na avto za 6k EUR.... ŽALOSTNO

PREKMURCI, "COVID" REŽIM VAS BO POJEDEL ZA MALO MALCO!!!

In reply to by PCT strokovnjak (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tej naši strokovnjaki so Pfizerjevi štipendisti. Njihove mnenje je nej vredno pol kupice mrzle vode.

In reply to by PCT strokovnjak (nepreverjen)

šalovčar (nepreverjen)

ja ti naši cepci hodijo okrog brez testiranja in ....... Iztok Fartek samo naj se cepi z 3 odmerkom .... pri 1 odmerku so ga rešili v MARIBORU sedaj bomo videli kako bo.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Res so zanimivi komentarji županov in županj.
Še posebej je zanimiv od Ljutomerske županje Olge Karba !
Res HINAVSKO !!!
Že iz odgovora se takoj vidi, da se ni cepila in je tudi proti cepljenju !!!!!
Je že res, da se vsak sam odloča in tudi, da smo ljudje enakopravni.
Zelo res pa je, da ona meša med seboj enakopravnost in varovanje zdravja.
In NIHČE !!!!, NIHČE !!!! nima s svojim početjem pravice, da ogroža zdravje drugega človeka !!!!
Zato so taki komentarji hinavski !!!!!!!
In take osebe potem krojijo usodo občanov !!!!
Skoraj ne morem verjeti, da neka oseba, ki bi naj imela zraven diplome še magisterij tako malo da na dosežke znanosti !!!!!!!!!
Zato smo pa tam, kjer smo !!!
V nekaterih občinah župani na terenu spodbujajo ljudi k ceplejnju in so se tudi sami med prvimi cepili !!!!!!!!!
No, sicer pa kaj več od takih, ki so na raznih družbenih omrežjih težko kaj koristnega pričakuješ !!!!!!!

Čigava "ZNANOST" (nepreverjen)

"Skoraj ne morem verjeti, da neka oseba, ki bi naj imela zraven diplome še magisterij tako malo da na dosežke znanosti !!!!!!!!!"

Tu znanost nima nobene veze več. Problem je v splošnem nezaupanju v informacije s katerimi nas krmijo pravzaprav vsi mediji. To da "župani" spodbujajo" ljudi k cepljenju je nevarno početje. A se ti sploh zavedajo k čemu spodbujajo? Koliko ljudi bodo pa imeli na vesti????

Mislim, da je sedaj postalo jasno že tudi tistim, ki se se že cepili 1x, 2x, 3x.... da je to samo folklora za testne zajčke. Če bi cepivo res delovalo, bi bila ena doza in je to to. Pa še tole: KDO LAHKO GOVORI O KAKRŠNIHKOLI STRANSKIH UČINKIH???? NIHČE. Ne vem kako lahko Beovičeva tako suvereno zagovarja "cepiva" (ki to niso), ko pravi da ni dolgoročnih posledic... NA PODLAGI ČESA? Dolgoročne posledice bodo vidne po par letih, da ne rečem skozi generacije... Vse ostalo je zagovarjanje interesov farmacije!!! , katere del so tudi naši "odločevalci", zato je motiv za njihovo početje jasen - čisto koristolubje. Sirote še ne vejo, da tudi če so dobili par tisočakov za to zavajanje, ne bodo mogli mirno spati. Pravzaprav se sprašuejm, kako lahko ti ljudje, s predsednikom vlade na čelu, NIJZ "odločevalci in storkovnjaki" sploh mirno spijo????

A se vi zavedate da lahko že zgolj ene tablete v napačnem trenutku ženska rodi otroka s trajnimi posledicami? Tukaj se pa pogovarjate o teh "brezplačnih tretmajih" na par mesecev kot nekem darilu znanstvenikov??? OJOJOJ.... KATASTROFA.

Sicer pa zdaj po delegaciji naše "prečudovite vlade" po obisku v Pomurju bo vse boljše; BOMO PA JA POSTALI TESTNI POLIGON ZA PREVERJANJE UKREPOV v zameno za par dodatnih evrov zraven na prebivalca.... Župani, pazite da vam kje prebivalcev prehitro ne zmanjka.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Še mimogrede !
Pred dobrim letom in pol ko se je pričela epidemija je županja pred DSO Ljutomer postavila 2 občinska redarja, ki sta tam stala in so ju mediji kazali skoraj vsak dan !!!
Spet je šlo za HINAVSKO dejanje in diskreditacijo vodstva DSO !!!!
Vodstvo DSO je dom zaprlo že davno preden se je pričelo zapiranje nasploh v javnosti !!!
In pred ZAPRT DSO je potem županja postavila 2 občinska redarja, ker je hotela pokazati, da skrbi za ljudi .
Če bi res skrbela za ljudi bi dala na razpolago prostore, ki jih je biko v občini dovolj, da bi lahko iz DSO umaknili okužene in tako ločili okužene od neokuženih in bi kar nekaj ljudi bilo še živih.
No, kolikor vemo pač ta županja rada nagaja tistim kateri ji niso po godu in ne plešejo tako kot ona igra.
Hudo pa je, da pri takem nagajanju trpijo drugi ljudje, ki nimajo s tem nič !!!!!!!

H2O4 (nepreverjen)

županja karba, si javna osebnost, če ti to ne ustreza odstopi s županske funkcije, delaš sramoto

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice