Državljani Slovenije, Avstrije in Madžarske lahko od danes prehajajo mejo tudi izven kontrolnih točk Karavanke, Ljubelj in Šentilj na avtocesti, je v nedeljo na dopisni seji sklenila vlada.

Tudi državljani Slovenije in Madžarske lahko od danes mejo med državama prestopajo tudi izven kontrolnih točk Dolga vas in Pince na avtocesti.

Na seznamu epidemiološko varnih držav, iz katerih je mogoče vstopati brez obvezne 14-dnevne karantene, so bile doslej Hrvaška, Avstrija in Madžarska. Na seznamu pa je odslej dodatnih 14 držav, in sicer  Bolgarija, Ciper, Češka, Estonija, Finska, Nemčija, Grčija, Islandija, Latvija, Litva, Lihtenštajn, Norveško, Slovaško in Švico.

Odpravili smo se na Šentilj in preverili, kako poteka nadzor na kontrolni točki na Šentilju na avtocesti in kako na starem mejnem prehodu.

Konec štajerske avtoceste, meja z Avstrijo. Hrvat Drago Grgič iz Požege je na poti k našim severnim sosedom: »Mislim, da ne bi smelo biti težav. Videli bomo.« 

Na istem mejnem prehodu s kontrolno točko mejo prečka tudi turški tovornjakar. Njegov cilj je Pariz: »Ne bo težav. Tudi maska ni težava.« 

Tudi izven kontrolnih točk Karavanke, Ljubelj in Šentilj na avtocesti državljani Slovenije in Avstrije mejo prehajajo brez težav.

»Spet je vse normalno, vožnja skozi prehod je normalna. Brez omejitev,« pravi Avstrijec Manuel, ki je moral slovenskim policistom na meji pokazali le potni list.  

Čez stari mejni prehod v Šentilju se zapeljemo tudi sami, a nam osebnih dokumentov za vstop v Slovenijo ni treba pokazati.

Vidimo pa, da avstrijski policisti tranzitni promet preusmerijo na kontrolno točko na avtocesti. Tudi tuji tovornjakar mora obrniti vozilo. Še ena dobra novica za ljudi na obeh straneh meja.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice