Murska Sobota je v zadnjih dneh v središču pozornosti zaradi domnevne ljubezenske afere med župnikom Goranom Kuharjem in njegovo zalezovalko, zaradi česar se župnik za nekaj časa celo umaknil. Kdo laže in čigava so ljubezenska pisma?

Župnik Goran Kuhar je najprej v župnijskem listu, nato pa še pred kamerami izpostavil neprijetno situacijo, v kateri se je znašel. V zadnjem času naj bi ga zalezovala starejša ženska, ki je trdila, da imata ljubezensko razmerje, o njem pa po župniji širila lažne govorice. Zgodba ni ostala samo pri tem, zato je Murska Sobota ta teden v središču pozornosti zaradi zapletenega odnosa med župnikom in vernico.

Vernica pokazala domnevna pisma

Dejstvo, da je župnik zavrnil kakršnokoli ljubezensko razmerje z vernico, je slednjo še bolj podžgalo. Tudi ona se je oglasila za medije in nanizala hude očitke na račun župnika. Trdila je, da sta bila v ljubezenskem razmerju že najmanj tri leta in pol. Vse svoje trditve je podkrepila s pismi oziroma listki, za katere je trdila, da jih je dobila od župnika. Pisma naj bi prejemala iz rok soboškega brezdomca, ki naj bi bil župnikov prijatelj.

Vernico niso iztirile niti opazke, da se na domnevnih ljubezenskih pismih pisave povsem razlikujejo in niso podobne župnikovi. Prepričana je, da ima v rokah prave dokaze o resnični ljubezni med njo in župnikom. Najbolj prepričana je bila po posebni črki j, ki se je pojavila v nekaterih pismih.

V župniji so jo označili za domišljavo

Po prikazu domnevnih ljubezenskih pisem so se odzvali v soboški župniji, kjer je kaplan Aljaž Baša vernico označil za domišljavo. 

Za pisma, ki naj bi jih župnik pisal vernici, pa Baša pravi, da vsak, ki ima en razred osnovne šole vidi, da je pisav več in to različnih slogov. »Nekdo, ki je končal osnovno šolo, srednjo šolo in šest let fakultete, bi ta pisma drugače napisal.« 

Primerjava pisav: Je avtor pisem župnik?

V uredništvu Sobotainfo smo dobili veroučni izkaz, ki ga je podpisal župnik Goran Kuhar. Na naslednji fotografiji zato presodite sami, ali gre na ljubezenskih pismih za isto pisavo in podpis. 

Ali je avtor ljubezenskih pisem po vaši oceni res župnik?

DA
13% (237 glasov)
NE
87% (1651 glasov)
Skupno glasov: 1888

Komentarji (83)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dragoms (nepreverjen)

Naj preverijo pisavo brezdomca pa do vidli sto je pisma piso.So ga vidli pisati, pa se papir in svincnik je proso.Potem pa vse skupaj predal g.Lidiji.

runktipunkti (nepreverjen)

ti maš tudi bujno domišljijo kak tista domišljava

In reply to by Dragoms (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

runktipunkti ti se tele zabito
sa driskom polito

In reply to by runktipunkti (nepreverjen)

runktipunkti (nepreverjen)

vrag, a si bil z drisko na seansi izganjanja hudiča v MS RKC?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

gvgh (nepreverjen)

pa ka nemate nika bole pametnoga za pisati??? Bedaki sobotainfo

runktipunkti (nepreverjen)

maš puno pametnoga indri, npr v cerkvi...bedaki so pa tisti keri ne objavlajo anomalije v družbi..

In reply to by gvgh (nepreverjen)

Algin (nepreverjen)

Še itak s ten? Vej so pa celo noč molili, zdaj je te vse rešeno. Kaplan zastopa župnika in ga brani? Naj se sam. Župnik je dal v javnost, v župnijski list, v medije. Naj bi to sam rešavo, nej ka se to vlači po celi Sloveniji. Zdaj de javnost ocenjevala, što pisma piso. Smešni ste že. Konec koncov vsaki lajko pisavo spremeni, celo tisti, ka prešoštvuje, ka ga sledi ne razkinkajo, pa ne pravin zdaj, ka to župnik delo

ANONIMNEŽ2005 (nepreverjen)

Pa ka ste tak trcene tau je nej zupnek nikdar bil pa nikdar nede. Un z tau zensko nebe mel nic pa tuj ce be bla zadnja na ton svejte pa tau si v glavo vbijte

Strijc. (nepreverjen)

Ka tejbe krese tej zupnik, al kak si lejko tak siguren/a???? Bokse stara kak nobena, tudi un je pod kozo krvavi. Pitaj boga ka je tu v ozadji....

In reply to by ANONIMNEŽ2005 (nepreverjen)

Geza Levjesrčni (nepreverjen)

Če mi gre kaj na kurac
so to debele babe,
ki že po cipresah smrdijo

Maja62 (nepreverjen)

Pa če tudi je pisal? Je pač namakal, kot vsaki normalni moški

zvonovi zvonijo (nepreverjen)

naj se soboška škofija raje končno odzove na ljubezensko razmerje župnika v beltincaj

Gostka (nepreverjen)

SO WHAT!?!
Ka če bi saki ka ga kera Peca v noči ne to da o??

pop (nepreverjen)

BENKOVIČ Z DENARJEM FARANOV ( KI OD SRCA PRISPEVAJO TEJ ŽUPNIJI ) PLAČUJE DOLGOVE SVOJE LJUBICE, DIREKTORICE ZAVODA (DOMA ZA OSTARELE IN GLASBENE ŠOLE ), KI POPOLNOMA ZAVESTNO ŽE NAJMANJ ČETRTO LETO DELA NEZAKONITO! NA SODIŠČU JE VSE IZGUBILA ŠE KAZENSKO JE OVADENA, KER SE IŽIVLJA SKUPAJ Z RAVNATELJEM MATEJEM ZAVCEM NAD ZELO POŠTENO IN FEJST DELAVNO DELAVKO!!! MATERIALNA ŠKODA, KI STA JO ONADVA NAREDILA TEJ ŽUPNIJI PRESEGA ŽE 120 000 EUROV!!! DRAGI FARANI, TOLIKOR, DA VESTE! VI PA ŠE NAPREJ SAMO PRISPEVAJTE, KER BO ŠE VELIKO TEGA ZA POPLAČATI...

vernica,oo (nepreverjen)

škof, ta v beltincaj te sploj ne moti,aa

aaaeee (nepreverjen)

tako je, v teh beltincaj je totalna katastrofa, of se pa dela nori

klantoš (nepreverjen)

Nič, se bati ,ta je že v Kuzmi ha ha.

In reply to by aaaeee (nepreverjen)

qqqqqq (nepreverjen)

Škof ti se najprej za svoje župnike pobrigaj sele potem za vernice in vernike.

UrbiEtOrbi (nepreverjen)

San že mislo ka ste zaključili s to sago, pa opet! Cejla Slovenija se smigej s tej Santa Barbare, te pa nej čüda ka nas tak majo,...Še samo snemanje Kmetije pri nas je vekša senzacija od te,...Naj se sedeta oba aktera pa škof pa naj si pogučijo, pa gotova meša, nej ka se blamejrajo vsi!

Isusebozji (nepreverjen)

Na dalec ze vidno, ka tou neje ista pisava, plus en solani zupnik nebi v polomlenon miksi prekmurscine in slovenscine pisal... ci jo je pa klaco kak staro sibje na podi, pa znajo samo un, una pa mili boug na nejbe ?

vau (nepreverjen)

kdaj bojo menjave župnikov, nekaj se tu skrivlje

zadosti laži (nepreverjen)

Ta zgodba, pa kakšna koli je, je zelo prav prišla tak Benkoviču kak tudi škofi. Že pred mesecem dni je bilo v javnost dano, ka ideta v Beltince za župnika Kučko iz Ljutomera in Lažeta iz Sobote za kaplana! Menjave pa so 1 avgusta. Zdaj se že javno zna, ka v Beltincaj nika več ne funkconera, ka so zapravile pejneze za poplačila profesorjev glasbene šole, za odvetnike, kazni za inšpektore, obresti in izvršbe. Pa znesek je že prek 120.000 eurov! Kak bi se zdaj župnik umakno, kak de napravo finančno poročilo, to je problem. Ščejo to skriti, ali nede vam gratalo, vse je itak na paperaj uradnih ustanov, samo pitanje časa, da bo to v javnosti ali v medijaj.

čarni (nepreverjen)

MURSKOSOBO­ŠKA ŠKOFIJA

Aljaž BAŠA, kaplan v stolni župniji Murska Sobota, je s 1. septembrom imenovan za voditelja škofijskega odbora za mladino.
Alojz BENKOVIČ, župnik župnij Beltinci in Dokležovje, je razrešen te službe in imenovan za župnika župnij Cankova in Kuzma.
Štefan GRABAR, kaplan v župniji Beltinci, je razrešen te službe in imenovan za kaplana v župnijah Cankova in Kuzma.
Jože HOZJAN, župnik župnije Pečarovci, je razrešen te službe in imenovan za duhovnega pomočnika stolne župnije Murska Sobota, v kateri bo duhovno oskrboval varovance v domovih počitka v Rakičanu in Murski Soboti. V bolnišnici Murska Sobota bo maševal ob sredah in nedeljah.
Ivan KRANJEC, župnik župnije Cankova in Kuzma, je razrešen te službe in imenovan za župnika župnije Pečarovci.
Boris KUČKO, kaplan v župniji Ljutomer, je razrešen te službe in imenovan za župnijskega upravitelja župnij Beltinci in Dokležovje.
Andrej LAŽETA, kaplan v župniji Murska Sobota, duhovni pomočnik v župnijah Cankova in Kuzma ter duhovni oskrbnik v domu za ostarele v Rakičanu in Murski Soboti ter v bolnišnici, je razrešen teh služb in imenovan za kaplana v župniji Beltinci in ostaja duhovni oskrbnik v bolnišnici Murska Sobota.
Goran MERICA, župnijski upravitelj v Ljutomeru, je s 1. septembrom razrešen službe voditelja škofijskega odbora za mladino.
(Spremembe začnejo veljati s 26. avgustom, razen kjer je zapisano drugače.)

Slabo se vi spoznate na cerkvene regule. Tu sem vam prilepil seznam premestitev v škofiji M. Sobota. Glavna zanimivost je očitno ta, ka je beltinski župnik Benkovič vkuper s kaplanom Grabarom premeščen na Cankovo in Kuzmo. Tak ka te mogli beltinsko cerkev brez njega vred jemati. V Beltince pa prihaja Boris Kučko iz Ljutomera. Štajerec de vam gvinte rezo.

Vernik123 (nepreverjen)

Boris Kučko je rojeni v Nedelici in je nej nikši štajerec

In reply to by čarni (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Od prvega do zadnjega vsi mi dol visijo!!!!!

In reply to by čarni (nepreverjen)

ANONIMNEŽ2005 (nepreverjen)

Pa ka si ti smotane..kucko je z turniske zupnije al kakse stajerec..pa v ljutomere so prleke

In reply to by čarni (nepreverjen)

črni vrag (nepreverjen)

pij šmarnico to je moje geslo
ko ne naguzi debele babe taj je teslo

Župnik govori … (nepreverjen)

To pismo je lažnivo kot gospa....pravi da sta se dobivala...zakaj bi ji pisma prenašal nek brezdomec..pisma bi ji dal župnik ko sta se videla...naj raje gospa pove po resnici zakaj se maščuje župniku...???

Sabina fit (nepreverjen)

Tisti j mi je sumljivi

Culemajstor (nepreverjen)

Zakoj pa brezdomca culeja ne pitate nika? Povabite ga na intervju. De van on povedo kak je bilo.

Znanec (nepreverjen)

Pa glejte ja je druga pisava ampak J je pa povsod enak ..po J-ju se sklepa da je pisava ista... :)

vau (nepreverjen)

čarni, odkod ti ta seznam? ali je to kje objavljeno? hvala za odgovor

čarni vrag (nepreverjen)
Stari3 (nepreverjen)

Ka molitev je končana.
Kva neki ji cerkev grozi z nekim..
Ma ka so meni zakrementi pa cerkveni pogreb,če san pa bil na enon pogrebi,mešo je mel meni se vijde ka pop z Pečarovec,nej san siguren..
Ali tri četrt lujde ga je nej razmila ka bluzi oprostite g.Pop ali ka ste že..
Ali v javnosti treba gučat-govorit normalno..poleg vsega pa prijte pravi čas nej pa zamujat..
Na tak način se ne dela škode samo samemu sebi ampak celotni cerkvi..

vodka (nepreverjen)

Takoj san pravi ka tou nemre župnik pisati ka je ta strajbana kazala novinarki.

auuu (nepreverjen)

goran kuhar-župnik si je vzel daljši dopust, sicer je on tudi ekonom škofu. odišel je urejat benkovičevo finančno situacijo v beltincaj. primankljaj od 120 000 eur in več ni majhna stvar za župnijo beltinci. mogoče direktorica in zavec znata računati pa bosta onadva tudi kaj pomagala, če njima ZAPRAVLJANJE PEJNEZA ide tako dobro oz. ODLIČNO!

žžžž (nepreverjen)

upajmo,da boris kučko res bo naredil red

mmmm (nepreverjen)

kak benkoviča ni sram , da se sploh prikaže na takem dogodku,ki bo čez 2 tedna, če se že zaveda v kakšno sranje je spravil to župnijo! bo iz svojega žepa saniral škodo od 120 000 eur

auuu (nepreverjen)

če bi benkovič vedel za sram, bi že zdavnaj izginil iz beltincaj! izsesal je vse penejze iz župnije za poplačilo nezakonitih ravnanj svoje ljubice, direktorice zavoda sv. cirila in metoda kakor tudi zlobnega ravnanja mateja zavca ,ravnatelja glasbene šole!

sobotainfo - BUM (nepreverjen)

KAK NEMATE MERA S TEM NA SOBOTAINFO, ZADEVA JE ŽE ZDAVNAJ ISPETA, BREZVEZNA, BOLANA. OD KJE VAM DOVOLJENJE DA TU OBJAVLJATE NEKE DOKUMENTE ČE BI SLOVENIJA BIJLA PRAVNA DRŽAVA BI VI ZA TO NAJEBALI, KER SI TUDI ZASLUŽITE. PIŠITE RAJŠI, ČE SI UPATE, KAK SO VSE POKRADNOLI.

Dummi (nepreverjen)

Ha ha ha ha. Stara baba še nej gor prišla, ka jo je kuro brezdomec, una pa mislila, ka od župnika pisma dobivle. Ha ha ha. Pa zove ob štiraj, kak na listki piše. Župnik pa celi slinave, ka se stara baba gor vužiga.

Toga še v Ameriki nemajo.

Dummi (nepreverjen)

Župnik pa bi se rad stare babe rejšo, una pa se ne da, ker ma listke. Bahahaha. Kakša norišnica.
Dva loleka sta sploj nej gor prišla, ka jiva nategavle brezdomec.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

G (nepreverjen)

Lujzek Benkovič je eden od boljših duhovnik, poleg tega pa še izvrsten lovec in lovski tovariš. Nič se ne boj, podporo imaš od vseh članov ZK.

Dummi (nepreverjen)

Ma ja. Šau je v lovino na stare babe.

In reply to by G (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Lujzek pozdravlja te jajo!!11

In reply to by G (nepreverjen)

črni vrag (nepreverjen)

Jaz sem nekje prebral da je administrator peder
;arička matička,, meni pa je ves čas govoril da je kuhar pri gasilcih

čuri muri (nepreverjen)

kaj je administrator

vau (nepreverjen)

ja, lujzek je rejsan lovec, ampak lovec na pejneze faranov. tu je izvrsten kot si dejal, samo nisi vedel, da se ide za lov na pejneze. veš kelko je za obnovo cerkve prosil od vernokov? pa kaj je sploj obnovil? vse povsod je samo dolžan ostal, a veš zakaj? mogel je direktorici zavoda( svoji ljubici ) stati ob strani v nezakonitih dejanjih! to je zate dober duhovnik, pa še celibat krši! a ja, še ravnatelju mateju zavcu se je tudi našel na pomoč pri nezakonitih ravnanjih. zatou je zdaj za več kot 120 000 eur manj v župniji kot bi moglo biti! le nori te vernike, ti ga samo podpiraj, vsa ti čast!

Rosenkrantz (nepreverjen)

Ah, dajte no, ne bi ona zalezovala njega kar tako, brezveze, iz zraka... nekaj sta imela, kaj, ali hand job, blow job ali klasični misionarski položaj, to je vse postransko. Tip se je na koncu usral in poiskal way out, tako je, pa nič drugače.

marlyegh (nepreverjen)

župnik ma eno ljubezen in to ziher neje 30 lejt starejša baba, kera je oženjena.

JordanKing23 (nepreverjen)

Evangeličanski duhovniki še boljše seksajo, najboljši pa so duhovniki binkoštne cerkve.

vau,vau (nepreverjen)

direktorica doma, sicer ljubica od župnika benkoviča pa je kazensko ovadena. samo molčijo o vsem ten. škodo so naredili temu okolju za več kot 120 000 eur! farani zbudite se! to se plačuje z vašim denarjem! zato župnika ne menjavljejo, ka se tou ne bi zvedlo, da jo on še naprej lahko ščiti v teh pokvarjenih dejanjih. kot zavec tako se tudi direktorica iživlja nad to delavko, ker jo pač žunik, njen ljubimec seveda podpira z denarjem faranov

Xyzkra (nepreverjen)

Aj ne seri Lujz je bil legenda in je še vedno. Pravi je on

In reply to by vau,vau (nepreverjen)

Marko skače (nepreverjen)

Hhahhahaha, kda majo markeci probleme z župnikami te je najčednejši komentar of Če iščete žensko za eno noč...hahhahha

Messerschmit (nepreverjen)

Ka zaj? Molitev je nej pomagala ka se tou rejsi? Kak je te tou mogouce? Ka te boug ne obstaja ka bi cuo vaso molitev pa rejso zadevo? Ali pa mogouce boug nema Gorana rad ka je grejsnik pa njemi nesce pomagati? Dajte se eno molitev doj vdarite, mogouce je boug spao pa vas je nej cuo.

Moravsicti (nepreverjen)

Je pomagalo, sedaj se je ga. Klemecic zatreskala vate. Zaklepaj vrata doma. Srij se pod posteljo, da te ne zvlece na posteljo :)

In reply to by Messerschmit (nepreverjen)

Moravsicti (nepreverjen)

To se iz vesolja, vidi, da sta dve razlicni osebi pisali, pisva je kot dan in noc. V bistvu pa je to zalitev nej samo za zupnika, za vsakega moskega, ce ga peca in zalezuje taka zenska.
Tisti, kateri mislite, da bi lahko kaj bilo ste enaki tej Klemcicevi babi.

sinafta (nepreverjen)

Po mestu se baje govori, da je vodstvo mure angaziralo Klemencicevo gospo, da bo bodrila igralce, ko pridejo v slacilnico :)

čarni vrag (nepreverjen)

to sem tudi jaz slišal

In reply to by sinafta (nepreverjen)

BOG ŽIVI LJUBAV (nepreverjen)

Ka ste tak nevoščljivi tem župnikom vej pa oni so tudi iz krvi in mesa, pa naj se radi majo. V javnom sektorji, se samo kurvarija tera pa se nihče za to gor ne prosi pa pijše podrobnosti. Tu pa tam kateri gor fasa pa nega problema, nazadnje je še zadovoljen ka je batine dobil, če ni bil dober. Popje ne bijejo svojih ljubic pa spet ni dobro.

ks,ks (nepreverjen)

aj ne seri ti, kakšna legenda, mogoče le za tvoje pojme. komaj čakamo, da se ga rešimo, samo škodo je veliko naredio beltincam. peli ga domov, če ti je on pravi

čarni vrag (nepreverjen)

Sem nekje prebral, da je administrator peder
Marička matička meni pa je ves čas govoril, da je kuhar pri muri

čarni vrag (nepreverjen)

Daj bednik, ne piši pod mojim nickom!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

čarni vrag ti si tele

Sabina fit (nepreverjen)

Anketa..za moje pojme absolutno da..
Verjamem v boga,ne pa v cerkev ki je preveč pohlepna..
Marsikaj se šušlja,tak ka me nebi presenetilo,če bo prišlo do škandala neverjetnih razsežnosti..
Glede javnih oseb..zakaj se je umaknila Tanja Gobec za določen čas z rtv?
Zaradi svoje krivde vendar..
Torej,zakaj še dvomimo..
Nikakor ne verjamem da bi se g.Kuhar samo tako umaknil.

Sabina fit (nepreverjen)

Daj bednik, ne piši pod mojim nickom!

In reply to by Sabina fit (nepreverjen)

En Prlek (nepreverjen)

DF, ka te nič ne poveš ka s toto storo, ka mlodega župnika žica, namenita v začetki septembra posneti nadaljevanko
SEX V MESTU MS ? Ka to človik more od drügih zazvedeti?

gazda (nepreverjen)

Tou ka še v Beltincaj tiče pa samo na kratko.... Ena velka svinjarija! Še dobro ka je ka je Benkovič odišo...Kak jih je nej sram.... Pa te se Majo za verne lidij., Še več duhovnike.... Vupam ka narod ednouk gor prijde ka še zdaleč je nej cerkev to kar gučij ....

iop (nepreverjen)

ce je piso je zadosti pameten ka se je zascito na te nacin ka je nej piso s “svojo”
pisavo... zupniki majo 10001 nacinov kak zakriti svoje grehe :)

Bučko (nepreverjen)

Kakšna pisma, danes se vendar pošiljajo SMS sporočila.

čarni vrag (nepreverjen)

ampak zato moraš imeti internet

In reply to by Bučko (nepreverjen)

Međimurec (nepreverjen)

pa tou vsaki normalen vijdi kaj je tou nej župnikov rukopis
posebej pa se tou vijdi na prvem slovu imena Goran kak je slovo G drugače zavito
in na slovu R v priimku tak da je očitno in vsak vidi da si je ženskica enostavno preveč umislila nekatere stvarij
v svoji glavi ne velijo brez veze da mašta radi svašta
vsaka čast pa župniku kapa dol kaj je ostal veren svojemu narodu in cerkvi kaj se ni pustil taki osebi da ga zmejša in ga odtrgne od Boga
župnik Kuhar imate od mene čisto podporo samo tako naprej in vse se bo rešilo
BVB!

čarni vrag (nepreverjen)

Ko je DF nategnil partijski sekretar
pa o tem nič niste pisali

Bučko (nepreverjen)

Za sms ni potreben internet, zadostuje navaden mobi!!!

Karel 44 (nepreverjen)

Brezdomec ki spi pri cerkvi ima že mobitel.....

runktipunkti (nepreverjen)

jutri se bo pa že vozil z belim meganom od "zaljubljene v župnika"

In reply to by Karel 44 (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Daj moderator zapri komentiranje, nej čudo ka se Slovenija smije iz Prekmurja, da vidijo takšne primitivne komentare.

čarni vrag (nepreverjen)

Kakšno ljudstvo, takši komentarji. Bogu bodi potoženo ščuknjeni so še bole kak ta "vernica".

čarni vrag (nepreverjen)

ja bi jo tudi

čarni vrag (nepreverjen)

Idiot, piši pod svojim nickom.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Verjamem
ker vem da nimaš okusa

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

MMBB (nepreverjen)

Če kdo misli, ka je tou ista pisava, te pa nujno nujno rabi reden pregled okulista.......ahjoj

Brrrrrr (nepreverjen)

Cerkev oz glavni v slovenskih cerkvah se naj malo zamislijo pomp za brez veze ce je cista vest pri zupniku zakaj ne ignorirajo te zenske in te sage celo noc cascenje zakaj za nic koliko ljudi dosti mlajsih in druzin bi mogoce potrebovalo cascenje da bi jim bog pomagal (to si naj definira vsak sam) cerkev ni bila in nebo nikoli pravicna je prevec lastnine in denarja v njej

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice