Z novim odlokom je prepovedano zbiranje in gibanje na javnih površinah. Dovoljeno je individualno gibanje ali gibanje družinskih članov. Kaj to pomeni?

POMEMBNO!

Na javnih krajih se lahko skupaj zadržujejo in sprehajajo posamezniki oziroma ožji družinski člani ali člani skupnega gospodinjstva, vendar pa morajo pri tem zagotoviti varno razdaljo do gibanja podobnih skupin.

Odlok omogoča tudi, da se skupina sodelavcev do največ pet oseb skupaj vozi na delo.

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pacen123 (nepreverjen)

Kaj pa sprehod s punco? Če še ne živita skupaj? Ker takrat spada pod skupino prijateljev...

32 (nepreverjen)

Tako so tudi sodelavci lahko prijatelji. Malo mimo je to:)

In reply to by Pacen123 (nepreverjen)

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Če si jo že, potem lahko. Če ne, potem pa moraš vprašati njenega očeta.

In reply to by Pacen123 (nepreverjen)

medved jaka (nepreverjen)

sex je dovoljen samo z ženo
je rekel župan
in , ko sem ga vprašal zakaj je odgovoril
DA JE TUGA JOŠ VEČJA

Loly (nepreverjen)

Si ti pravi medved,ka stare fore odavles

In reply to by medved jaka (nepreverjen)

gasilec edvard (nepreverjen)

ko je tito gagnil mi je tako rekel tudi moj sekretar partije

In reply to by Loly (nepreverjen)

Zxyhgsfhhjceew (nepreverjen)

Kako eni nategujejo uboge ovce 😢
V službi kjer se nahajajo po več sto ljudi je vse dovoljeno, seveda, ekonomija in profit je pred zdravjem in človeškim življenjem...
Ko bo vsega tega enkrat konec pozivam vse tiste kateri se niso pustili nategnit od teh prascov da jih po vrsti dobimo in bojo pol spoznali našo igrico, kjer eden izgubi obe nogi...!

VRABEC (nepreverjen)

Ljudje bodo po korona "krizi" še bolj individualistično usmerjeni kot kadarkoli.

Kaj se pa zgodi v družbah, kjer vsak gleda le nase (in svojo ožjo družino) pa lahko najdemo prikazano v leksikonih zgodovine 20. stoletja.

In reply to by Zxyhgsfhhjceew (nepreverjen)

Z Goričkoga (nepreverjen)

Eni pač moremo delati, ka se ti lajku tu gor sprdavleš... :/ Me zanima kak bi te tulo če be vse zaprli... Te nega elektrike, vode, kurjave, nadzora keroga pri takšnih lidaj kak smo pač nucamo, itd...

In reply to by Zxyhgsfhhjceew (nepreverjen)

1411

Nemren viditi sosede ka se itak skup pijejo na terasi, pa lidi ka majo z rodbino druzinska kosila itd. kda pa jih pitas ti povejo "eh saj to se prinas nega tak, to smo vsi poznani" itd. Virus je med nami vsemi, tu je. Neje v italiji, nej na kitajskon, TU JE. Lejko ga ma oseba ka sploj sama nevej ka ga na itd. Še posebej pa prosin ne odite na obiske k babican pa dedekon, ite namesto njih v trgovino, ce ne razmijo njin razlozite situacijo. Naj so doma.. Ker vacik de zelo grdo...

virusnik (nepreverjen)

ge pijše ka nesmiš imeti nikoga na obiski?če pa de keri od njih se okužo te se več nedo obiskovali.

In reply to by 1411

1411

Kar izvoli, pozovi na obisk babico pa dedija, ali pa kakšnoga družinskega člana z diabeteson, astmo, ali drugimi bolezimi. Boj pa tudi te frajer kda do se čez dva tri tedne "vtapljali" v lastnih pljučaj, kda se njin napolnijo z tekočino in krvjo in umrejo od pljučnice. Ja, to je žal realnost tej bolezni. Poleg vsega nede tudi nikoga ka bi njin pomago, kda do bolnišnice pune zato ka je še 100 drugih bedakov pravlo "nigi ne piše ka so obiski prepovedani"

In reply to by virusnik (nepreverjen)

Ggost (nepreverjen)

Cuj, baje se tuj prek racunalnika prenasa, tak ka ti je predlagan ka vse skup doj vgasnes, izklopi v z elektrike pa modemof ( ka de za ziher), zakitaj vse okna pa vrata, v folijo se zamotaj pa v omar se skrij...garant ka nede prislo do tebe :)

In reply to by 1411

kr en5666 (nepreverjen)

meni pa ste že redno bedni s ten viruson

medved jaka (nepreverjen)

virus je koristen za rdečkarje

In reply to by kr en5666 (nepreverjen)

Buki1984 (nepreverjen)

Gozd ni javna povrsina, ampak je vecina nasih gozdov v fizični lastnini, torej mi po tem odloku lahko v MOJ gozd, ki ni javna povrsina, pride pomagat 100 ljudi, ce jaz tako zelim... Ne zagovarjam tega, izpostavljam le, kako šalabajzarsko je ta odlok napisan?!?

Pacen123 (nepreverjen)

Kak se 2 cloveka srečata se prostor smatra že kak javen prostor...

In reply to by Buki1984 (nepreverjen)

Buki1984 (nepreverjen)

In sobotainfo, a je tezko kliknit na gov.si najti 28.redno sejo vlade in "pripopat" celotni odlok, da si ljudje dejansko preberejo, kaj je sprejeto...tale članek je skropucalo, kjer so dejstva izvzeta iz celotnega konteksta...

čarni vrag (nepreverjen)

Problem je v ten ka je odlok dvoumno napisani. Prava slika naše državne uprave.

In reply to by Buki1984 (nepreverjen)

sizif (nepreverjen)

Včeraj sme napovedal, da bodo sedaj Ljubljančani in Mariborčani ter drugi meščani, silili na podeželje, saj je tam več prostora za gibanje in manj kontrole. In točno to se dogaja. S svojimi avtodomi in šotori so že tukaj, poglejte ne nekatere divja jezera. Recimo, Ledavsko jezero na Goričkem. Tam tudi sicer ni dovoljeno kampirati, zdi se mi pa da sedaj še manj. Oni pač lahko, ker jim je vseeno za druge in ravno zaradi takšnih so vsi ti ukrepi.

Ohjoj (nepreverjen)

Či pa gledaš ene se izda Deco fkup vlačijo. Malo se zresnite či en teden nete fkuper mislim ka preživete. Ostanimo doma!! Pa malo pamet v glavo!!

yoršir (nepreverjen)

ka pa na sredjih šolaah tan pa tak nega rejda še se odbijajo labde

smrkci (nepreverjen)

Ljudje so ne poslušni in nič ne razumejo pač,ne gledajo poročil ne gledajo izrednih sej politike,če grem z ženo na sprehod ali grem kolesarit,ne ogrožam nikogar,če pa grem z kolegi na sprehod in grem kolesarit potem pa ogrožam sebe in kolege in to ni jasno ljudem tako pametni in visoko šolani in tega ne vedo zelo,zelo žalostno.Pregovor pravi,lahko imaš vse diplome tega sveta a če nimaš tiste da si človek lahko vse sežgeš.

Bico (nepreverjen)

Kda se je titanik potopo so tüdi igrali na violino tak ka je vseeno

Risto Kubura (nepreverjen)

Pišete bedarije, čas je da se malo sprehodim s svojo kokoško. Zdaj v temi me virus ne vidi in me ne bo našel. Baje pa je že na poti novi virus.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice