Sejem AGRA, ki bi se moral odvijati konec meseca avgusta, natančneje od 22. do 27. avgusta, je zaradi poslabšanja epidemiološko situacije v zvezi z epidemijo koronavirusa, naposled odpovedan.

Še nedolgo nazaj smo poročali, da se bo letos vendarle odvijal 58. kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki bi kljub trenutni situaciji poskrbel za varnost obiskovalcev, ob tem pa ponudil vedno zanimive vsebine.

Toda dogajanje v zadnjih dneh in poslabšanje situacije je poskrbelo za to, da je AGRA prestavljen na avgust prihodnje leto. Kot pravijo, je prvo zdravje rastavljavcev, obiskovalcev ter ostalega osebja.

"Pomurski sejem ni podjetje, ki bi zlahka podleglo strahu. Ne manjka nam poslovnega poguma razvijati žlahtno tradicijo in odpirati nova sejemska in strokovna poglavja. To pa še ne pomeni, da nismo previdni. Skrbi nas za rastavljavce, obiskovalce in drugo osebje, ki zagotavlja uspešnost sejemskih srečanj v Gornji Radgoni. Želimo jim varnosti, dobrega zdravja, poslovnih in strokovnih uspehov. Za vse našteto pa je potrebna gotovost. In kot nam je znova pokazalo epidemiološko dogajanje, je letos gotova le negotovost," so sporočili iz Pomurskega sejma.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bodoči Vardist (nepreverjen)

Bravo! Radgona nema nikakršnje koristi od totega sejma. Korist ima samo gospod Rjavec, ki si je po neki čudni poti pridobil lastništvo nad njim??? Tovariši, že vedo kako se taki stvari streže.

avrtz (nepreverjen)

Dol s tovariši in korupcijo.

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

wewes (nepreverjen)

NI prestavljen, preprosto je odpovedan. Ker sedaj če je prestavljen na avgust 2021, kdaj bo potem tisti sejem, ki je predviden za avgust 2021?

čikapajo (nepreverjen)

Ta AGRA je tudi že brez veze. Ves ta sejemski prostor je tam povozil čas. Naj na tem mestu naredijo novo naselje. Kot je že nekdo omenil je ta sejem samo vodan na mlin za fosila iz prejšnjega stoletja, ki bi že davno moral oditi v pokoj.
Itak ene in iste stvari vidiš. Nekoč so sejmi imeli še neko vlogo, ko ni bilo interneta in tudi mediji so drugače delovali.
Danes ne rabiš več sejmov. Vsaj ne v taki preživeti obliki. Vsako podjetje ima speltno stran, kjer je vse gor.
Malo poklikaš in vidiš vse in imaš vse informacije.
Sejmi so zgodovina.
Škoda tega prostora v GR.

Gost5 (nepreverjen)

Ni ravno tako kot to trdiš. Na sejmu se da marsikaj videti, brez da potuješ po celi sloveniji ali pa še po tujini (je kar nekaj tujih razstavljalcev). Na voljo je tudi kar nekaj strokovnih predavanj, ... Sejem je nekaj kar naš prostor potrebuje in bi bilo škoda da se ga ukine. Ne biti tako kratkogledi.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Napisal ti je, da je sejem v takši (preživeti) obliki popolnoma nepotreben.
Se strinjam. Razstavljalcev vedno manj, posledično cene astronomske, nobenih dodatnih vsebin.
Skratka, Erjavec je ostal v 80-tih letih prejšnjega stoletja.
Sejmu je potrebna mlada kri, z novimi idejami in novim pristopom.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Starejše novice