Kaplan Boris Kučko zapušča župnijo Beltinci, kaj bo z Benkovičem še ni znano.

Načrtovane spremembe v murskosoboški škofiji so v minulih tednih močno razburkale pomursko javnost. Največ prahu je dvignila domnevna premestitev oziroma umik beltinskega župnika Alojza Benkoviča. Murskosoboški škof Peter Štumpf je premestitve tišinskega župnika Boštjana Čeha in Franca Zorca zaustavil, kaj bo z Benkovičem, pa še ni znano. 

Župnijo Beltinci zapušča kaplan

Je pa jasno, da beltinsko župnijo zapušča njen kaplan, Boris Kučko.

Ob koncu maše na Bujraških dnevih je namreč novomašnik Aljaž Baša v imenu beltinskega kaplana sporočil, da se kaplan na prošnjo škofa seli v drugo župnijo. 

Premestitev je kaplan pospremil z besedami: »Mogoče pa bom jaz tisti, ki bom tako poskrbel za pomiritev razmer v beltinski župniji.«

Ob koncu maše je Baša vse prisotne še prosil, da za vse duhovnike zmolijo očenaš in zdravo Marijo. Prošnjo je pospremil z besedami: »Duhovniki bi vam morali biti za vzgled, a smo vam včasih v pohujšanje.«

Nepravilnosti pri vodenju župnije

Sicer pa spomnimo, da se je pred časom v sporočilu za javnost oglasil škof Štumpf, v katerem je med drugim pojasnil, da je v Beltincih ugotovil vrsto nepravilnosti pri vodenju župnije ter izrazil skrb za župnika Benkoviča in beltinsko župnijo.

Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete TUKAJ.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
antonio gost (nepreverjen)

Strašno!! Benkovič bo tako uničil župnijo in beltinsko cerkev do kraja! Nobenemu izvajalcu, ki je delal do zdaj ni plačal..Beltinčani se čudimo, da si je g. Benkovič to dovolil v medijih, blatiti in žaliti škofa- ko pa dobro ve, da tisti, ki so res verniki, zelo zelijo in prosijo drugega duhovnika, ce pa že ni možno, naj samo odide iz Beltinec! Koncno je spregledal tudi Vatikan in tudi škof. O denarju, domu, lastnini je škoda besed.
G. Benkovič zivi v svoji hišj na Goričkem, župnišče je prazno, v njem je slepi duhovnik. Redno se vozi iz Goričkega, ce tam zivi z gospo je sicer njegova stvar, a duhovniki so del zupnije, imajo celibat in sam se s tem nacinom posmehuje iz Beltinec, vernikov, škofa, Cerkve..
Hujše, kot da župnijo zapusti ŠE KAPLAN, še ni moglo zgoditi....

u-pokojni (nepreverjen)

Pa ka tao koga zanima pa idi k njeme pa me povej ka ne dela dobro a škof pa je zlati kak je s pokojnim Vorošon delo ka je on Bog pa bokše ka kakšno gospo kak pa deco pa moške?

In reply to by antonio gost (nepreverjen)

Rogla (nepreverjen)

Pa koga tou briga?????? Totalno bedna novica nevredna omembe...

balounar (nepreverjen)

Na luteransko se spovejte, pa de mer.

gostm (nepreverjen)

Beltinska župnija v propadu. Cerkev je gradbišče, pa glede na to ka nega pejnez de tak ostalo. Što ide v prenovo brez pejnez? So čakali ka de več lidij norih pa pejneze nosilo?

Gazda (nepreverjen)

Razočaran...zaj še župnija gibij dobroga,mladoga Kaplana.... Brez besed...

Ćefurc (nepreverjen)

Benkovič pa Tinek, najbauksiva daleč naokoli. Še zdaj bi mogla oba biti v MS. Te je bilo puno mladine, hodili so po celoj Evrope, tudi brsnola sta kdaj z njimi. Zdaj pa v MS štirje duhovniki pa itak ni premalo časa, pa trikrat tedensko uradne ure.

goostt (nepreverjen)

Klero fašistična mafija deluje verjetno v navezi z preostanki udbe !?

In reply to by Ćefurc (nepreverjen)

Böltinčar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

BAŠEK IDI SI PO ČOKOLADNI PUDING

Ora (nepreverjen)

Böltinčar, malo spoštovanja nebi škodilo?

In reply to by Böltinčar (nepreverjen)

Gazda (nepreverjen)

Še zdaleč je več nej naša Cerkev, po veri, po ljubezni, po dobroti, po nauku Jezusa ,redko najdemo še poštene, marljive, poštene,duhovnike,ki živijo vero, ki so pravi Župniki , Kaplani, duhovniki, upam da Bog vidi greh, pohujšanje, in nečistost,tudi verniki....naloga nas je, molimo,za grešne duhovnike, naj se spreobrnejo, in začajo živeti za to kar so, in kar jim je zaupano,naloženo, dano.

Benquick (nepreverjen)

BENKOVIČ ODSTOPI ŽE ENKRAT IN KONČAJ TO AGONIJO

mokica (nepreverjen)

Škof ŠTUMPF ,enkrat že prekinite to cerkev katera vam daje kruh in se enkrat treba zresnit .V kolikor že opažate nepravilnosti po župnijah,kakor tudi pri sebi na Mursko-soboški škofiji,naj končno Vatikan Vam stopi na prste in naj Vas škofa kot nekatere duhovnike zamenja in verniki bodo imeli zaupanje v cerkev.Vi Štumpf in Vaši župniki in kaplani bodite vzgled vernikom.

Glij tisti tan (nepreverjen)

Ata štruf nemore prekinit če pa mu določeni župniki ližejo šupak

In reply to by mokica (nepreverjen)

Salmonela (nepreverjen)

Dobra , dobra , spet je "čistilka" kriva in ja mar niso nekoč obstajali neki "farizeji" , kaj nekoč še DANES OBSTAJAJO.

Abortnik (nepreverjen)

Ena ustanova manj kera bo cucala gnarr!
Verniki vozite svoje imetje v drugo cerkev, saj ni daleč.....
Darujte in BOG vam bo poplačal....

Böltinčar (nepreverjen)

ŠTUMF šport sramota za böltince!!!! Tak daleč boš tiro zadevo ka se zameriš še ten vernikon keri odijo... Ti si izdajalec in provokator! Nejsi vreden posvečenja keroga si dobo. Zadevo bomo verniki še na nacionalko prijavili.. Ker to ka delaš z popami to je podobno turčiji in tistin čistkan!!!!

vodka (nepreverjen)

Nej je Benkovič svetnik ali Štunf je ešče vekša katastrofa od njega. Prvo mora Štunf oditi pa te so na vrsti župniki, če de trbelo.

Glij tisti tan (nepreverjen)

Gdaj bojo pa lendavskega zupnika premestili iz lendave nekam na drugi konec slovenuje?

Gazda (nepreverjen)

Špoot...sramota pa te so tou duhovniki, samo bogatenje, sovražtvo med sebof,spletkarjenje,ajhhh.... Še Boug se s krijža jouče! Ampak verjamem Božja rouka je duga.... Tude po njih grejšnih duhovnikih dr vdarilo tak za hasek idnaouk! Benkovič pravo si... Kao ali ti kaj župnik maš mnenje pravic kak ostali državljane.....? Ali neka podobnoga..... A človek dragi,vejpa duhovnik si, alo!!!! Za tebe veljajo pravila duhovništva.... Nej dragi avto, Velka kuča.... Škoda besed.... Verjamem.... Bog te bo sodo po pravici... Pa še keroga drugoga župnika enako. Razočarani smo župljani, verniki, lidje Kerim župnija pomeni dosta!
..

Gost župljan (nepreverjen)

Gazda....tak kak si napisal... Razocarani smo verniki in župljani. Verniki kerim župnija pomeni dosta. Beltincari skup stopimo, ke resimo če se še kaj resiti da....

horgoš (nepreverjen)

Ne smemo pa pozabiti poskočnega škofovega ajteka, ki je razdajal svoj material naokrog in pri tem uničil najmanj eno cerkveno poroko. Kot so v Beltincih pravili, da ga ima na kardan.

Razumko (nepreverjen)

Malce trde roke bi bilo potrebno...začeti pa že pri škofu...prestaviti domače župnike in kaplane v tujino, kot so naredili v Lendavi pred leti pa bo mir...naj v tujini imajo ljubic koliko hočeš, vsaj ne pred domačimi ljudmi...domače ljubice si že poiščejo nove sirotinje...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice