Preverite, kje si bomo lahko ogledali sveto mašo in proslavo ob sobotnem prazniku.

V Prekmurju bomo že kmalu proslavili sto let od združitve z matično državo. Kot smo poročali, bomo veliki jubilej to soboto ob 20.30 obeležili s proslavo v Beltincih, katere umetniški del nosi naslov Reka. Pesem. Gravitacijski valovi.

V zvezi s podrobnejšim finančnim načrtom bližajoče se prireditve organizatorji ostajajo skrivnostni, so pa nedavno razkrili podrobnejši program.

Avtor koncepta in režiser proslave je Primož Ekart, soavtor scenarija pa Dušan Šarotar. Kot slavnostni govornik se bo dogodka udeležil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, medtem ko bodo v umetniškem programu nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, Policijski orkester, igralci Anita Gregorec, Nataša Horvat, Irena Varga, Vladimir Vlaškalić in Tjaša Železnik, Vokalna skupina BeleTinke, pevka Juneshelen – Nina Šardi, glasbeniki Rihard Zadravec, Igor Vićentić, Petra Vidmar, Nejc Avbelj in Marko Kragelnik, plesalka Leja Jurišić, izvajalci parkoura Sandi Banović, Matej Kelemen in Jon Natanael Muhovič, Mladinski pevski zbor OŠ Beltinci in Mladinski pevski zbor OŠ III Murska Sobota.

Priložnost pa bodo pred samo proslavo, ob 17. uri obeležili tudi s slovesno sveto mašo na prostoru pred beltinsko župnijsko cerkvijo. Mašo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore, pridigal pa bo soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Ob koncu obreda bodo zbrane kratko nagovorili še nekateri visoki predstavniki Cerkve in države. Dogajanje bodo z nastopi popestrili združeni pevski zbori pod vodstvom profesorja Mitje Medveda in orkester Glasbene šole Beltinci. 

Proslava v živo, posnetek maše naslednji dan

Programa sta torej že znana, še vedno pa se mnogi, predvsem tisti, ki se dogodkov sami ne bodo mogli udeležiti, sprašujejo, ali si ju bo moč ogledati tudi v televizijskem prenosu. 

Kot sporočajo iz Urada Vlade za komuniciranje, bo ogled državne proslave mogoč v neposrednem prenosu na prvem programu Televizije Slovenija, prvem programu Radia Slovenija in na spletnem portalu RTV Slovenija, ob 20.30.

Maše nacionalna televizija v živo medtem ne bo prenašala; posnetek si bo moč ogledati naslednji dan na prvem programu. Je pa prenos maše v živo na spored uvrstila Nova24TV, z začetkom ob 17. uri.

Po proslavi še sprejem

Sicer pa spomnimo, da Občina Beltinci s svojimi društvi po proslavi pripravlja še sprejem, na katerega so vabljeni vsi udeleženci državne proslave. Gostje bodo lahko poskusili nekatere značilne jedi Prekmurja in prisluhnili skupini Ethnotrip. 

Sprejem bo trajal do 23. ure, zatem bodo ponudniki hrano in pijačo ponujali za plačilo, udeležence pa bo zabavala skupina Orlek.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1 (nepreverjen)

Nova24TV svašta, ka de med mašo še malo možgane prala.

Pišta22 (nepreverjen)

Med proslavov pa de ti je Šarec prau.

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

Youtube link (nepreverjen)

Skupaj čez zlati most - neposredni prenos osrednje slovesne Sv. maše ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki bo v Beltincih, 17. avgusta 2019 s pričetkom ob 15.55 (prihodi gostov, kulturni program …). Svečana Sv. maša se bo začela ob 17.00 uri.
#100let #zlatimost

https://www.youtube.com/watch?v=IoDxRXUjMz0

čarni vrag (nepreverjen)

Predlagam, da Šarec pol voere imitira čarnoga škofa Štumfa, naslednjih pol voere pa rdečoga škofa Kučana. Tak do vsi zadovoljni pa še nekaj elektrike de se prišparalo. Za Serpentinška de to mala malica. Hvala tovariši gospodi Kučani, da je s svojimi pristaši pa začno novo poglavje razdvajanja med prkmurskim narodom. Naj živi parola: "Deli in vladaj!"

ZADNJI ŽEBELJ (nepreverjen)

Kučan je še zabil zadnji žebelj v krsto Prekmurja, to je mi je verjetno zdaj zadnje dejanje pred tem ko ga bo narava poklicala, zelo žalostno ko se stari gospod ne zna vsaj posloviti na primeren način, da ne bi delil in razvajal državljanov.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Nora24tv (nepreverjen)

Keri imbecili se gledajo tou noro24tv? Verjetno edino tisti keri na njihovon portali betezne komentare pisejo. Cedni pa razgledani lidje toga primitivizma ne gledajo.

OJ JOJ JOJ (nepreverjen)

BUDALO - ZARIBANI KOMUNISTA. Ka te tebi meša smeta, toga se vi komunisti bojite kak vrag krijža, za vzgled si vzemi Hrvaško, kjer so vsi državni voditelji pri meši, oni pač nemajo komunizma samo Slovenija pa Venezuela. Sramota je ka to nemre prenašati televizija štero mi si plačujemo te pa pač prenaša TV katero ti pa jas nič ne plačava. Samo razdvajanje naroda.

In reply to by Nora24tv (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Nacionalka bi morala, ker jo pod mus moramo vsi plačevati, prenašati tudi mašo. Sam je sicer ne bi gledal, marsikdo pa pač. Kje je kakšna povezovalna politika trenutne oblasti? ? Kje delujejo v dobro vseh, ne samo svojih podpornikov?...

In reply to by OJ JOJ JOJ (nepreverjen)

Suli (nepreverjen)

Pravilno oj joj joj dobro si napijsal, jaz bi pa samo dodal, da naročnino za rtv slo naj plačujejo tisti kateri od rtv kaj imajo, jaz in še mnogo drugih nimamo nič. Tu mislim predvsem na celotno levo politično oblast, menim pa tudi, da je že skrajni čas glede referenduma o prispevku za rtv slo in naj se volilci sami odločijo glede plačila.

In reply to by OJ JOJ JOJ (nepreverjen)

JJ (nepreverjen)

Ta TV tak lipou od našoga Jančija goči. Pa tak so prijazni špikeri, pa sladki ka lejko cukerni betek dobiš.

In reply to by Nora24tv (nepreverjen)

bronx (nepreverjen)

Maša naj Bo v cerkvi, ne pa na TV. Na nova24 pa naj bo, itak je pametni ljudje ne gledajo. Tam so same blesarije.

Truga (nepreverjen)

Što sploj gleda tau greznico pod imenon NoraTv24?

Vinko Lukač (nepreverjen)

Neposredni prenos sv. maše iz Beltincev bo zagotavljalo podjetje Provideo Vinko Lukač s.p. iz Bakovcev in ga bo moč spremljati na YouTube kanalu Škofije Murska Sobota na povezavi https://youtu.be/IoDxRXUjMz0. Bodo pa ta streaming predvajale tudi druge lokalne televizije, med drugim tudi Nova24.

In reply to by Truga (nepreverjen)

žžžž (nepreverjen)

štrumfek, preden začneš pridigati, spomni se na kako "urejeni" župniji si! zavihaj rokave in nekaj končno naredi, če že do zdaj nisi!

ajajajaj (nepreverjen)

slovesno sveto bi najprej mogel urediti zadeve v tej župniji, štrumf, nato pa pridigati!

štrumf (nepreverjen)

koga , da gledamo? benkoviča , ki je zapravo telko pejnez? niti cerkev ni dokončal! same dolgove je naredo! mi pa smo telko denarja prispevali! šef štumpf pa mu le ugaja!

Gostkmetija (nepreverjen)

Jansa si nabira glasove z prenosom na nova tv?

kepa (nepreverjen)

Katastrofa za prekmurce, odstranimo to bagro od politikov

lauraas (nepreverjen)

Pred tedni je bilo na nova24tv razloženo, zakaj rtvslo ne prenaša.

www (nepreverjen)

In vsi z IQ-jon 80 vrvlejo ka tan povejo...

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Vinko Lukač (nepreverjen)

Neposredni prenos sv. maše iz Beltincev bo zagotavljalo podjetje Provideo Vinko Lukač s.p. iz Bakovcev in ga bo moč spremljati na YouTube kanalu Škofije Murska Sobota na povezavi https://youtu.be/IoDxRXUjMz0. Bodo pa ta streaming predvajale tudi druge lokalne televizije, med drugim tudi Nova24tv.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Vinko Lukač (nepreverjen)

Neposredni prenos sv. maše iz Beltincev bo zagotavljalo podjetje Provideo Vinko Lukač s.p. iz Bakovcev in ga bo moč spremljati na YouTube kanalu Škofije Murska Sobota na povezavi https://youtu.be/IoDxRXUjMz0. Bodo pa streaming predvajale tudi druge lokalne televizije, med drugim tudi Nova24.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice