Nova KBM si je kljub nerentabilnosti bankomata v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah po pritisku občanov, poročanju Mariborinfo in pogovoru z županjo premislila. Bankomata ne bodo odstranili, odločili so se celo za nadgradnjo.

Med občani Svetega Andraža v Slovenskih goricah je završalo, ko so na bankomatu v Vitomarcih prebrali obvestilo, da Nova KBM v kratkem ukinja edini bankomat v občini, smo na Mariborinfo poročali včeraj. Med 1200 občani je precej starejših, ti pa so samo v enem vikendu zbrali preko 230 podpisov proti ukinitvi bankomata.

Pritisk občanov, poročanje Mariborinfo in naposled tudi pogovor z županjo Darjo Vudler, do katerega kljub prizadevanju županje dolgo ni prišlo, so si v Novi KBM vendarle premislili. Bankomat za zdaj ostaja.

Bankomat bodo ohranili in ga nadgradili

V Novi KBM so pojasnili, da sprejemajo odgovorne poslovne odločitve in da je bankomat v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah nerentabilen, zato je bankomat v načrtu za odstranitev. A kljub temu je županja Vudlerjeva uspela prepričati vodstvo banke, da si premisli in bankomat za zdaj ne odstrani.

»Glede na konstruktivno komunikacijo z vodstvom občine, smo preučili dodatne možnosti in se odločili, da bankomata zaenkrat ne bomo odstranili, temveč ga bomo nadgradili,« so za Mariborinfo sporočili iz Nove KBM.

Po novem bo tako na bankomatu v Vitomarcih možno plačevati tudi položnice, so pojasnili in dodali, da bo banka ob tem še naprej spremljala delovanje bankomata.

Ob tem so v Novi KBM poudarili, da se bančništvo spreminja in da vse bolj narašča uporaba spletne in mobilne banke. A večina starejših občanov majhne štajerske občine je še vedno navajena na bankomat. Ta za zdaj na njihovo veselje ostaja, na njem pa bodo lahko po novem plačevali tudi položnice.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice