Klub prekmurskih študentov v ponedeljek, 23. septembra, pripravlja krvodajalsko akcijo

Klub prekmurskih študentov se vedno zavzema za ozaveščanje mladih in ostalih o različnih načinih ter vrstah prostovoljne pomoči kot tudi o humanitarni participaciji. S tem namenom tudi letos organizirajo krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v ponedeljek, 23. septembra, med 7. in 11. uro na Oddelku za transfuzijsko medicino v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Krvodajalstvo je zelo pomembna oblika prostovoljstva

Krvodajalstvo velja za eno najvišji možnih oblik prostovoljne pomoči, saj v Sloveniji po statističnih podatkih na vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri. Da bi omogočili zadostne zaloge te življenjsko pomembne tekočine, potrebujemo dnevno 350 krvodajalcev, kar v letnem merilu znese približno 100.000 darovalcev. Ker so potrebe po zalogah krvi velike in ker je pomoč sočloveku zares plemenito dejanje, vas Klub prekmurskih študentov vljudno vabi, da se 23. septembra pridružite na njihovi krvodajalski akciji.

Za vse potrebne informacije lahko pišete na elektronski naslov [email protected], več informacij pa najdete tudi na spletni in Facebook strani Kluba prekmurskih študentov.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Oliva (nepreverjen)

mene pa zanima kakšen postaneš če dobiš črnogorsko kri

Starejše novice