Prekmurka se vozi po Sloveniji v tovornjaku, ustvarja kulinarične mojstrovine in bori za odhod v znano špansko restavracijo.

Koncept FerFuda (poštene hrane) je v Sloveniji znan že nekaj časa, a letos so prvič k sodelovanju povabili mladi kuharski ekipi, in sicer ekipo restavracije Sedem Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter Centra kulinarike in turizma KULT316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Kuharji se potegujejo za nagrado, in sicer za odhod v španski San Sebastian, v svetovno znano restavracijo Arzak s tremi Michelinovimi zvezdicami in več kot 100-letno tradicijo.

V mariborski ekipi Prekmurka Tjaša Horvat

V mariborski ekipi poleg Pie Senčar za prepletanje domačih okusov na sodoben način skrbi Prekmurka Tjaša Horvat:

»Upamo na najboljše, da dobiva nagrado in se podava v Španijo.« 

Kuhanje z okusom po dobrodelnosti

Hkrati Tjaša dodaja, da vseeno hočejo ljudi z dobro hrano, finimi grižljaji in ljubeznijo do kuhanja prepričati, da kupijo in pomagajo otrokom. 

Projekt FerFud DUEL ima namreč humano noto. Trgovska veriga Hofer denar, ki ga dobi od prodaje dobrot, nameni projektu Botrstvo Slovenija. Ta pa si prizadeva za izboljšanje kakovosti življenja otrok in mladostnikov. Podpira ga vsak, ki plača obrok in doda še znesek po svojih zmožnostih. 

Maruša Kaučič, predstavnica projekta Botrstvo, je pojasnila, da finančna sredstva otrokom omogočajo boljšega življenje, saj jim tako »omogočamo počitnice, prostočasne aktivnosti in tudi osnovne potrebe, kot sta šolska malica in kosilo«.

Do zmage prek glasovnic

Na mariborskem Glavnem trgu sta se včeraj Tjaša in Pia za zmago potegovali v treh menijih, in sicer »mediteranko« – gre za praženo mediteransko solato s čičeriko, grahovim pirejem in kozicami, »grižljajdo«, ki je ajdova kaša s sladkim krompirjem, panceto in espumo drobnjaka ter zadnji meni, ki ponuja »šnitpoho«, ocvrte kruhke s cimetovim posipom in omako iz kisle smetane z limeto. 

Kako do zmage?

O zmagovalcu bo odločalo več kriterijev, poleg skupne donacije in povprečne cene jedi bodo imele pomembno vlogo tudi ocene jedi, ki jih bodo podajali obiskovalci prek glasovnic na dogodkih.

Za zmago štejejo ocene in donacijeFerFud DUEL vozili bosta vsako zase obiskali različne kraje po Sloveniji, nekajkrat pa se bosta tudi srečali na isti lokaciji. Naslednja priložnost, da srečate ekipo SEDEM, bo že 12. avgusta v soboto popoldne v Mostu na Soči, ekipo KULT316 pa isti dan zvečer v Bovcu. Natančne informacije o tem, kje in kdaj lahko pričakujete fine grižljaje, pa so na voljo na www.ferfud.si, dogajanje pa lahko spremljate tudi preko Facebooka in Twitterja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Superca, punčka šibaj. ČESTITKE.

Fhbjj (nepreverjen)

Vsako jebeno zgubo objavljate. Pa pisite o nekon pametnon

Starejše novice