Te dni je bilo v Domu starejših Rakičan še posebej veselo. Ena najstarejših Prekmurk Marija Hajdinjak je praznovala 100 let.

Marija Hajdinjak iz Rogašovcev se je rodila v letu 1919, ko so se v Parizu na mirovni konferenci odločali o priključitvi Prekmurja k matičnemu narodu. V 100 letih življenja je doživela veliko političnih, gospodarskih in drugih sprememb.

Kljub starosti vitalna

100-letnica je vesela in srečna, da se je učakala svojega okroglega praznovanja 100. rojstnega dneva. Rojena je bila 10. avgusta 1919 v Rogašovcih. Leta 1946 se je poročila na kmetijo Hajdinjak, kjer je dolga leta delala in živela na kmetiji. Od lanskega leta preostanek življenja preživlja v Domu starejših Rakičan. Tam se po njenih besedah dobro počuti in ji nič ne manjka.

Kljub starosti je Marija še vedno vitalna in vsakemu nameni lepo besedo. 

Razkrila recept za dolgo življenje

Recept za dolgo življenje je po njenih besedah zmerno delo, uživanje domače hrane in čim manj stresa ter napetosti v vsakdanjem življenju.

Marija je še vedno aktivna članica Društva upokojencev Rogašovci in njihova najstarejša članica. Ob praznovanju rojstnega dneva so ji v Domu starejših Rakičan pripravili prisrčno praznovanje, ki se ga je nadvse razveselila. Od sreče in veselja so ji po licu pritekle celo solze sreče.

V življenju sta se ji rodili hčerki Marija in Danica, v veliko veselje pa so ji njeni štirje vnuki in šest pravnukov. Praznovanja ob 100. rojstnem dnevu so se udeležili tudi župan občine Rogašovci Edvard Mihalič, direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj, predsednik Društva upokojencev Rogašovci Milan Gaber in tajnica društva Marjeta Bergles.

Ob koncu praznovanja so se vsi skupaj posladkali s torto.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

čestike ob jubileju pošilja tudi čarni vrag

STRPNEŽ (nepreverjen)

ISKRENE CESTITKE

Starejše novice