Prekmurka osvojila brezplačno potovanje v Sanyo in se še vedno poteguje za 27 tisoč evrov.

Prekmurka Nastja Novak, 24-letna diplomirana ekologinja, ljubiteljica narave in hrane po lastni odločitvi je bila med šestimi drugimi srečneži izbrana za brezplačno potovanje v Sanyo na Kitajsko.

 »Želim jo videti, obiskati in zaslužim si jo!«

Pred štirimi meseci je po naključnem »listanju« na Facebooku zasledila novico o tekmovanju, v katerem lahko osvojiš 15-dnevno brezplačno potovanje v Sanyo: »Bila sem zelo navdušena, da lahko osvojim takšno nagrado.« Že ko je prvič videla to sanjsko mesto, ki leži ob neskončni peščeni plaži, je vedela, da je to njen novi cilj.

»Želim jo videti, obiskati in zaslužim si jo,« je povedala v predstavitvenem videu.

Tekmovanje še poteka

Tekmovanje je sicer sestavljeno iz treh delov. Na Facebookovi strani Visit Sanya so se morali vsi zainteresirani najprej prijaviti, narediti predstavitveni video ter prepričati ljudi, da so všečkali, komentirali in delili njihovo predstavitev. Nastja je že prepričala množico, zgodbe pa še ni konec. Tekmovanje še vedno poteka in Nastja lahko osvoji slabih 27 tisoč evrov. Njena naloga je, da bo med potovanjem na svojem blogu pisala o svojih izkustvih in doživetjih ter na najzanimivejši način promovirala mesto. Če bo uspešna, bo denarna nagrada njena.

»Če si res nekaj želiš, narediš vse, da to dosežeš!«

V predstavitvenem videu dodaja, da je v zadnjih štirih letih obiskala več trideset držav po svetu. Vsa ta raziskovanja po svetu pa si je vedno plačevala sama. Dela namreč že od 15. leta: »Ni mi težko delati, saj vem, da bom denar porabila za spoznavanje novih kultur ter njihove kulinarike.«

Ljudje so zmeraj presenečeni nad številom potovanj, ki jih opravim. Vedno jim odgovori, da »če si res nekaj želiš, boš naredil vse, da to dosežeš.« Na poti te stalno spremljajo zgodbe in trenutki, ki se ti za večno vtisnejo v spomin. Sama si je sicer najbolj zapomnila srečanje s Pedrom Opeka, misijonarjem na Madagaskarju, ki rešuje ljudi iz revščine in pomaga pri izobraževanju otrok in mladine. 

*Fotografije Facebook

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
potovanje (nepreverjen)

Žaslužim si jo, zelo prepotentna in drzna zjava. Tudi drugi so si zaslužili. Sicer pa potuješ lahko, če imaš denar ali koga , ki te finansira. Toliko o tej temi.

popotnik (nepreverjen)

Potuješ lahko z zelo malo denarja, če potuješ normalno in se ne zatekaš v resorte. Samo eni, kot naprimer ti @potovanje nimate jajc za tako potepanje po svetu, potem se pa tolažite s tem da drugim denar iz neba pada in si lahko to privoščijo. Klasičen primer prekmurske škodoželjnosti.
Gospodična Nastja vam pa čestitam na iznajdljivosti in uživajte na potovanju. Vsakemu ki se opogumi in gre po svetu to privoščim.

Gost (nepreverjen)

Glavno da je Prekmurka. To je za vas najbolj pomembno.

Ay (nepreverjen)

Bravo! Občudujem takse ljudi! Dikline ne poznam, ampak sem zelo vesela za njo! Vso srečo na poti!

Gost (nepreverjen)

Bruhhhh

Starejše novice