Lesa, kot kaže, ne gre preceniti. Številni prisegajo na njegovo toplino in tako je danes iskan ne le kot del notranje opreme naših domov temveč vse pogosteje tudi kot modni dodatek. 

Ustvarjalnost v tej smeri vodi tudi Prekmurko Katjo Ozvatič, ki je zagnala lastno znamko in ženskam ponudila lične lesene metuljčke WOWBOW. Navdih, pomoč in podporo je na svoji poslovni poti našla v družini.

 »Leseni metuljčki so danes priljubljen moški dodatek, primeren za različne priložnosti, ampak – zakaj bi ga imeli le moški?« se sprašuje Katja.

Njen modni dodatek je v prvi vrsti namenjen urbanim in samozavestnim ženskam, pravi. Unikatni metuljčki so ročno izdelani iz izbranega slovenskega lesa, krasijo pa jih tudi bombažne pentlje različnih barv in vzorcev.

Družinska zgodba, poslovna ideja

Vse skupaj se je pravzaprav začelo lansko leto pred Božičem, ko je njena mama moškemu delu družine želela podariti lesene metuljčke, ki so takrat bili že tako zelo priljubljeni:

»Prav mama je imela idejo, da bi lahko naredila metuljčke. Zato sva prosili za pomoč strica, ki rad ustvarja z lesom. Končni izdelek je bil super, zato mi misel, da bi iz tega kaj naredila, ni dala miru. Ker pa je izbire moških metuljčkov kar veliko, sem želela nekaj drugačnega. Nekaj za nas ženske,« razlaga Katja.

Z mamo sta se nemudoma lotili krojenja. Toda iskanje prave oblike pentlje, blaga in potrebnih materialov, je trajalo nekaj več kot pol leta, preden je bila zadovoljna s končnim izdelkom. 

V procesu nastajanja znamke WOWBOW je torej v največjo pomoč bila prav mama, priznava Katja, saj je bila strpna z njenimi zamislimi in nanjo prenesla svoje krojaške spretnosti, tako da lahko zdaj ustvarja tudi sama. Ogromno pa prispevajo tudi drugi člani družine, vključno s fantom in prijatelji. Ob pomoči pri oblikovanju ji nudijo moralno podporo in skupaj se udeležujejo različnih sejmov oziroma art marketov. 

Katja kreira in izdeluje metuljčke, zraven pa ji pomagata mama in stric. Ob tem pa vodi še kreativo in objave na družbenih omrežjih.

Metuljčkom so se pridružile zapestnice

V središču pozornosti je seveda leseni metuljček, ki ponazarja znamko WOWBOW in je izdelan iz izbranega slovenskega lesa:

»Metuljčki so izdelani iz orehovega ali hrastovega lesa. Seveda se po želji lahko uporabi tudi druge vrste, ampak mi vizualno ta dva najbolj ustrezata. Les se na koncu premaže z biološkim lanenim oljem. Za pentljo uporabljam bombažno blago, poslužujem pa se tudi recikliranja starih kavbojk. Trakovi, s katerimi se metuljčki pripnejo, pa so iz satena.«

Ponudbi se medtem že pridružujejo novi izdelki. Poleg lesenih metuljčkov so namreč nedavno začeli izdelovati še lesene zapestnice, ki se jih je domislila Katjina sestra dvojčica. Tudi pri teh se čar se skriva v vsakič drugačnih, edinstvenih vzorcih lesa.

Odprta vrata priložnosti

Ob tolikšnem navdihu ne preseneča, da sta v načrtu nadaljevanje in širitev dejavnosti. Kot pravi mlada ustvarjalka, ima zastavljene določene cilje, ki jih želi doseči, a je obenem odprta za nove priložnosti ter se rada prepusti toku.

»Saj veste, manj planiraš, bolje je,« razlaga z nasmehom.

Trenutno se osredotoča predvsem na ohranjanje kakovosti izdelkov, njihovega trženja ter pripravo dodatnih izdelkov. 

Čeprav je WOWBOW nastal iz - in predvsem zaradi – lesa, pa je metuljček moč izdelati na več načinov in tudi prihodnji izdelki bodo kljub morda drugačnim materialom še vedno del zgodbe WOWBOW.

Modno zgodbo piše tudi z blogom

Sicer pa Prekmurka svojo ustvarjalnost izraža tudi v obliki modnega bloga oziroma albuma stylingov z imenom The KAOZ, ki ga že dve leti lahko spremljamo na spletu.

»Blog je predvsem prikaz moje ustvarjalnosti na modnem področju. Obožujem modo in rada delim svoj osebni stil z drugimi. Prav zato mi je WOWBOW v tej zgodbi še tako pomemben, saj je to izdelek, v katerega vključujem v svoje stylinge in ga tudi sama zastopam,« pojasnjuje blogerka.

Ob tem dodaja, da želi s svojim delom predvsem vzpostaviti trend ter izdelek približati dekletom in ženskam, ki cenijo unikatno ročno delo.

Komentarji (3)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
alkimist

Kul. Srečno na poti do uspeha!

Mira

Lepo. Ampak namesto da se seka les za te metuljčke, bi jih lahko delala tudi z ostankov lesa.

dobrastreha

Bravo ! Vsaka ideja rodi novo idejo. Držim pesti.

Starejše novice