Hofer v sodelovanju z Zvezo Lions klubov v Murski Soboti in Lendavi namestil avtomatska eksterna defibrilatorja.

Podjetje Hofer v sodelovanju z Zvezo Lions klubov nadaljuje z namestitvami avtomatskih eksternih defibrilatorjev (AED) po slovenskih regijah. 

Dva nova defibrilatorja so minuli petek namestili ob svojih poslovalnicah v Murski Soboti in Lendavi. Do januarja 2018 bodo v številnih slovenskih regijah namestili 23 avtomatskih eksternih defibrilatorjev, ki bodo dostopni vsem.

Defibrilatorje na ulice

V okviru prireditev v Murski Soboti pred Hoferjevo poslovalnico na naslovu Lendavska ulica 64 in v Lendavi pred poslovalnico na naslovu Kolodvorska ulica 41, je bila predstavljena vsedržavna Iniciativa za AED in projekt »Defibrilatorje na ulice« s strokovno demonstracijo pravilnega oživljanja z uporabo AED-ja. 

Udeležili so se ju predstavniki podjetja Hofer kot tudi Zveze Lions klubov, ki so na poslovalnici v Murski Soboti in Lendavi namestili avtomatska eksterna defibrilatorja, ki sta od petka naprej vsem stalno dostopna na  Lendavski ulici 64 v Murski Soboti in na Kolodvorski ulici 41 v Lendavi. 

Pri Hoferju so, kot pravijo, ponosni, da podpora takim projektom omogoča ustvarjati lepšo prihodnost: »Pomembno je, da se zavedamo svoje odgovornosti, ki jo imamo do soljudi in pomagamo takrat, ko je naša pomoč potrebna. Veseli smo, da bomo z namestitvijo AED-jev na naših poslovalnicah v Murski Soboti in Lendavi lahko ponudili pomoč ljudem, ko jo bodo ti potrebovali.«

Slovenske regije bodo prejele 23 nujno potrebnih AED-jev

V Sloveniji je že veliko avtomatskih defibrilatorjev, ki pa žal niso javno dostopni, če pa že so, so ponoči in ob koncih tedna zaklenjeni in takrat nedostopni za reševanje ob srčnem zastoju. 

Iz tega razloga bodo pri Hoferju v sodelovanju s slovensko Zvezo Lions klubov v okviru vsedržavne Iniciativi za AED, ki poteka pod imenom »Defibrilatorje na ulice«, na 22 poslovalnic v Sloveniji in ob bazenu ŠRC Golovec Celje namestili avtomatske eksterne defibrilatorje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice