Minuli konec tedna so se ob brodu v Krogu na že 21. tradicionalnem srečanju zbrali Prekmurci in Prleki. Tudi tokrat ni manjkalo smeha, pijače in rib pripravljenih na brodarski način. V tradicionalni vleki vrvi so tokrat, po dveh predhodnih zmagah Prlekov, zmagali Prekmurci. Trenutni izid je 10 : 9 za Prleke. 

Ekipe (25 članske) so imele v svojih vrstah tudi prave korenjake, in sicer med Prekmurci, s skupno težo 2800 kilogramov, je izstopal Klemen Pribožič z 170 kilogrami, med Prleki, s skupno težo 2854 kilogramov, pa je bil najtežji Matej Lapornik s 168 kilogrami. A teža pri Prlekih tokrat ni ničesar pomenila.

Dogodka, na katerem je za zabavo poskrbela priljubljena pomurska skupina Weekend band, sta se udeležila tudi murskosoboški župan Aleksander Jevšek in križevski župan Branko Belec. Tekmo sta pripravila Kajak kanu klub Mura Krog in Prostovoljno gasilsko društvo Vučja vas. 

Foto: PROFLIPP

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost1 (nepreverjen)

In tou je zdaj članek? Ka neje bilou vlečenja vrvi? Kakši je bil rezultat? Se je sploj dogajalo kaj razen ka so se srečali prleki in prekmurci, na keron brejgi so se srečali ali so se mogoče samo prek Mure gledali?
Daj, sobotainfo resno, naši južni bratje majo dober izraz... dno dna. Še tisti keri smo resno tolerantni pa potrpežljivi in si mislimo dajmo jin še eno šanso mo pomali obupali nad ten vašin kvazi novinarstvon. Menej bi bilou sran podpisati se pod takši "članek". In te prej smo prekmurci takši ka samo šinflemo pa nika dobroga ne vidimo. Ka se lejko o takšon članki pozitivnoga povej?

vladop (nepreverjen)

Če je riba (oslič) na brodarski način pripravlena te je brod lejko samo v Piranu.Porcija osliča je bijla dobra.

Starejše novice