Z januarjem 2016 je objektu Dvojezične srednje šole Lendava potekla pogodba o lizingu, s čimer je prišel v last Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter občine Lendava. V skladu s pogodbo je bil 26. 1. 2016  opravljen tudi skupen ogled objekta, pri katerem pa je bilo ugotovljenih nekaj napak, ki so nastale v času garancijske dobe in so tako predmet investicijskega vzdrževanja.

Vzdrževanje dolžnost najemodajalca

Ravnateljica Silvija Hajdinjak Prendl ob tem poudarja, da je bila naloga najemodajalca HETA Asset Resolution d.o.o. v skladu s pogodbo tudi investicijsko vzdrževanje, katerega stroške sta skupaj z najemnino plačevala najemnika.

Glavne napake so odkrili pri izvedbi fasade na severni steni, vgradnji oken in izolaciji športne dvorane, do poškodb pa je prišlo tudi na strehi pri postavitvi sončne elektrarne. Napake naj bi odpravili predvidoma do 15.8.2016, načrt sanacije pa bo kot glavni izvajalec del pripravilo podjetje SGP Pomgrad d.d.

“Sanacijska dela se še niso začela, saj trenutno še vedno poteka ugotavljanje stanja in oblikovanje strokovnega mnenja. Pouk zaradi tega ni oviran,” je še dodala ravnateljica.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Majkemi32 (nepreverjen)

Naj rajši poglednejo SPTŠ pa do najšle še več nepravilnosti!

Gost (nepreverjen)

ko se kaj gradi se vedno najdejo napake noben objekt še ni bil zgrajen brez napak to da se pri gradnji objektov pojavljajo napake je krivo samo to da tisti ki opravljajo nadzor nad gradnjo ne opravijo svojega dela tako kot je treba plačano pa dobijo isto kot če bi opravili svoje delo kot je treba ti ki nadzorujejo gradnjo objektov bi morali biti ves čas prisotni na gradbišču in bi morali svoje delo opraviti kot je treba

Starejše novice