Pa smo jo le dočakali. Potem ko je bila Sočna vilica zaradi neugodne vremenske napovedi zadnjič odpovedana, se tokrat v Mursko Soboto vrača s ponudbo jedi iz priljubljenih jesenskih pridelkov.

Na predzadnji Sočni vilici se bomo namreč družili z jabolki. Rdečimi, zelenimi, svežimi in aromatičnimi, sladkimi in kiselkastimi, predelanimi v dobrote na 1001 način.

Priljubljenemu sadežu bodo družbo delale tudi buče in tako si je že deseti kulinarični dogodek letošnje sezone prislužil ime JA-BUČNA Sočna vilica. 

Čarovnija jabolk in buč

V dobrote bodo pridelke začarali naši stari znanci in dva "sočna" novinca. Za kuhalnice bodo namreč znova prijeli v Hotelu Diana in Srednji šoli za gostinstvo in turizem, ustvarjali pa bodo še v Turistični kmetiji Puhan in Gostilni Zorko. Za dobro pijačo bodo medtem poskrbela Vina Gjerkeš in Pivovarna Kostanj.

In kaj nam bodo tokrat ponudili? Med drugim boste lahko poskusili bučin paprikaš, ocvrte piščančje medaljončke na jabolčnem pireju, goveja lička in jabolčni štrudl, bučkoto, bučni creme brulee ter jabolčno-čokoladno kašo. Privoščili pa si boste seveda lahko tudi domači jabolčni sok.

Celoten nabor jedi si lahko kot vedno ogledate tukaj.

Jutri se nam na Slovenski ulici pred Hranilnico prekmurskih dobrot od 10:30 naprej torej obeta resnično bučna zabava do večernih ur.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Tujec 2

Pridem, zelo rad jem retaše. Truplo prideš ? Bova kakšno rekla in pivo spila. Pa svojo sosedo zraven pripelji, da bo moja žena imela tudi žensko družbo, medtem, ko bova midva debatirala.

Starejše novice