Predstavitev knjige in slikanice na gradu Grad.

Minulo nedeljo je v gradu Grad na Goričkem potekala predstavitev knjige Pravljično potepanje medveda Lovra po Sloveniji avtorice Dese Muck. Za bogate ilustracije je poskrbel eden naših najbolj priznanih ilustratorjev, karikaturistov in striparjev Marjan Manček.

Desa Muck je na predstavitvi s svojo duhovitostjo navdušila polno dvorano. 

Rdeča nit knjige je potepanje medveda Lovra, ki otrokom sporoča, da v naši domovini lahko na vsakem koraku naletiš na pravljico ali »čudež«. Na poti tako spozna zgodbo o ljubljanskem povodnem možu, na Štajerskem zavzeto posluša o hudobnem graščaku in nastanku Hude luknje, na Koroškem očaran prisluhne pripovedki o kralju Matjažu, na Pohorju prisluhne legendi o tamkajšnjem čudežnem izviru, na Goričkem ga navduši pripovedka o gradu Grad …

Hkrati je potekala tudi predstavitev slikanice Z volkom v deželo prijateljstva, katere avtorica je učenka 6. razreda OŠ Grad Melisa Horvat.

Slikanica govori o fantu Lukcu, ki mora krasti in tako preživljati družino. Pri kraji ga ujame policist, ki ga odvede v zapor, od koder pobegne. Spoprijatelji se z  volkom, v zameno za njegovo prijateljstvo se je pripravljen odpovedati celo veji, polnih zlatnikov. 

Ilustacije je prispeval Renej Fujs, prav tako učenec 6. razreda OŠ Grad. 

Prireditev so z igrico in kulturnim programom popestrili učenci OŠ Grad. 

Zvonko Žekš

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice