FOTO: Občina Lendava (Tomaž Galič)
Domača društva in klubi podprli projekt lendavske občine, ki ga bo večinoma financirala Evropska unija.

V ponedeljek je v lendavski mestni hiši potekala predstavitev večnamenske športne dvorane s pokritim plavalnim bazenom za športna društva in klube občine Lendava, ki pozdravljajo načrtovano pridobitev in izvedbo projekta.

Predstavitev je vodil podžupan Občine Lendava Ivan Koncut, finančni in izvedbeni del je predstavil vodja oddelka za finance, proračun in premoženjske zadeve na Občini Lendava Bojan Petrijan, tehnične podrobnosti projekta pa sta predstavila arhitekta Bojan Purg in Marko Virtič.

V večnamenski športni dvorani bo poskrbljeno za številne športne navdušence

Večnamenska športna dvorana s pokritim bazenom bo ponudila »vse na enem mestu«. Primerne površine same dvorane ter vodne bazenske površine bodo tako odgovor na potrebe športa, zabave (koncerti), sejemske dejavnosti ter odlična dopolnitev programov za potrebe dejavnosti šol, vrtca, kakor tudi za potrebe starajoče se družbe in tekmovalne dejavnosti.

V dvorani bodo zaživeli fizioterapija (podeljena ZD Lendava), judo dvorana, bowling steze in kegljišče, fitnes in baletna dvorana ter spremljajoči prostori. Ni pozabljeno niti na gostinsko ponudbo, načrtovana je manjša kavarna in terasa s pogledom na prelepi predel Lendavskih goric.

Objekt primeren za tekmovanja na najvišji ravni

V dvorani se bodo lahko odvijala tekmovanja na najvišjem evropskem in svetovnem nivoju, tako da bo ta dvorana poleg sedanjega objekta Stožice v Ljubljani edina v Sloveniji in širše s takšnimi zmogljivostmi.

Enako velja za plavalni kompleks, ki bo poleg športno rekreacijskega plavanja ponujal izvajanje tekmovalne dejavnosti na najvišjem evropskem in svetovnem nivoju.

Najnaprednejši objekt iz energetskega vidika

Plavalni kompleks vključuje ogrevalni bazen, ki bo izveden z dvižnim dnom, kar pomeni, da bodo vanj lahko vstopale vse generacije, vključno z invalidi. Bazenski kompleks omogoča uporabo zunanje sončne terase in vključuje različne vrste savn.

Objekt bo izgrajen z eno najnaprednejših energetskih rešitev, kar je pomembno za energetsko varčno klimatizacijo, prezračevanje, ogrevanje, hlajenje, razsvetljavo in pripravo sanitarne vode ter ti. zeleni prehod v sklopu Naložbenega načrta za evropski zeleni dogovor in mehanizem za pravičen prehod.

85 odstotkov projekta bo financirala Evropska Unija

Projekt bo sofinanciran s sredstvi EU v višini 85 odstotkov upravičenih stroškov, razliko pa bo občina zagotovila iz proračuna s sredstvi zadolževanja. Projekt je v času poziva Vlade RS, ob prijavi ti. »velikih projektov«, pomembnih in potrebnih za okrevanje gospodarstva po svetovni pandemiji, SVRK (Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko) prepoznala kot enega izmed prepoznavnih projektov.

Občina je tik pred odločitvijo o izbiri izvajalca za izdelavo vse potrebne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, kar je tudi pogoj za uspešno črpanje sredstev.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

najboljše, da bo še v soboti Viktor sponzor.

,., (nepreverjen)

ne nori, sobota je vendarle od SD, verjetno bo Tanja sponzor ali Ceferin ali kaksen borec z veliko pokojnino.. cakamo.

In reply to by . (nepreverjen)

Strpnež (nepreverjen)

Kdaj pa bomo v M.Soboti dobili tak objekt ???

siajaopp (nepreverjen)

ko bo vrba imela hruske... sedaj pa se vsedi in cakaj

In reply to by Strpnež (nepreverjen)

Sobočanec123 (nepreverjen)

Je bil že za časa Štiheca planiran športno rekreacijski center na Kopališki ulici, ki bi ga zgradil Polanič pa je večina Sobočancev zavrnila izgradnjo, ker bi se dvignila cena vstopnic v prenovljeno kopališče. Sami smo si krivi, da nimamo nič, ker vsako pametno investicijo zavrnemo.

In reply to by Strpnež (nepreverjen)

Biks123 (nepreverjen)

Od kje pa tebi tote informacije???? Do izgradnje ni prislo zaradi spora med Štihcem in Polaničem.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Zanimivooo (nepreverjen)

Prinas v MS lahko sanjamo o taki dvorani, ker je prioriteta nogometni stadion. Manjka nam dvorana za borilne športe. Kdaj jo bomo dobili? Ko bo en na lotu zadel. Nikoli.

BRAVO LENDAVA (nepreverjen)

BRAVO LENDAVA. Što je že župan v Lendavi ? Nej kak v Soboti rdeči - komunisti ti ki so vladali 50 + 30 let in kaj so zgradili v Soboti popolnoma nič. Vi samo dele v Soboti volite takšne in lepo sanjajte naprej MOKRE SANJE.

kombinat (nepreverjen)

Župan SDS, podžupan SD. Financer pa ni Viki, če si dobro prebral članek.

En Prlek (nepreverjen)

Pa ka do toti komunistični zdrahari? V Soboti še asfalta nemrejo spokrpati.

_______ (nepreverjen)

Ja, preostanek de pa financejrala obcina, baje do placali s forintame…fala lejpa za takse objekt, neven ce je primerjava s stozicame glij vrede, ker stozice, en del, lepo propada in ze zarasca z grmovjon…tisti del kak bi naj bile trgovine. Aja pa ziher do dvorano poimenovali z neksin madzarskin imenom.

Pro Lendava (nepreverjen)

Spoštovani!

Že pri gondoli smo izpostavili, da projekt ni celostno obravnavan. Pri obeh projektih Občina Lendava izpostavlja le višino sredstev v investicijo, a ne izpostavi dejavnike, ki so pomembne pri kasnejšem vzdrževanju:

- Kdo in kako bo upravljal z dvorano?
- Koliko delovnih mest prinese dvorana?
- Kakšni so stroški mesečnega/letnega vzdrževanja?
- Kako bodo pokrili nastale stroške?
- Je projekt trajnostno naravnan?
- Kaj prinese to za občane?
- Je ključnega pomena za nadaljnji razvoj Občine?

V bistvu imamo občutek, da ni primerne ekipe, ki bi dejansko znala odgovoriti na pomembna vprašanja pri projektih kot sta "gondola" in "športna dvorana". Na primeru Stolpa Vinarium se nič nismo naučili iz napak. Tam se še danes ne ve kdo in kako upravlja z njim ter kam poteka denar od prodanih vstopnic. Bolj zrelo, odgovorno in kompleksno bi se morali lotiti teh projektov.

Pro Lendava

P.s.: Sledite nem na Facebooku, saj si želimo izoblikovati konstruktiven dialog za trajnostni razvoj Lendave.

pinkaro (nepreverjen)

glede nato kake se dogajajo v lenavi, bi bilo pametno že vnparej seznaniti inšpekcijo o tem, preden bodo nstale nove katastrofe. dol s tem županom!

Cezar (nepreverjen)

kako koli, bar se neka dela, Sobota bi kaj takšoga mogla meti že davno, što dela nema veze samo ka je. na žalost je vsen županon bole glaven meter asvalta, kak pa tisto ka lidge nucajo/ščejo. pa nej samo problem župan, še večjo sranje so podžupani, pa nesposovni svetniki - lejvi pa desni

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice