Občina Grad je letošnjo evropsko leto kulturne dediščine proslavila z izdajo nove knjige z naslovom "Pravljica o gračkem zmaju".

V sklopu evropskega leta kulturne dediščine je bila nedavno v gasilskem domu v Kruplivniku predstavljena knjiga Pravljica o gračkem zmaju, ki je nastala izpod peresa Štefke Bohar. 

Po pozdravnem nagovoru Cvetke Ficko, županje Občine Grad, je avtorica novo izdane knjige spregovorila o nastanku zapisa pravljice in o tem, kako je prišlo do knjižne realizacije. Predstavila sta se tudi mlada ilustratorja, učenca Osnovne šole Grad, Tine Fujs Perša in Renej Fujs, ki sta s svojimi likovnimi izdelki soustvarila izdano knjigo.

Program sta z glasbenima točkama popestrila petošolec Tijan Rajbar na harmoniki in tretješolka Neli na violini. Predstavitve knjige sta se udeležila tudi predstavnika Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Geza Kišfalvi in Aljoša Obal. Slednji je avtorici ob tej priložnosti podelil priznanje, in sicer Zlato značko za dolgoletno aktivnost na področju literarne dejavnosti.

"Po uradnem zaključku prireditve se je druženje v gasilskem domu nadaljevalo ob pogostitvi vseh obiskovalcev, ti so lahko knjigo tudi že kupili. Pravljica o gračkem zmaju tako ne bo šla v pozabo in naj kulturna dediščina naših prednikov vedno znova nagovarja prihodnje rodove," so zapisali ob tej priložnosti.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ovaq (nepreverjen)

Grački zmaj nikoga ne zanimle, meli ste čarovnice na kerega dogodek so prišli tisoči iz cele Slovenije pa ste ga uspeli uničiti.

Kajetan (nepreverjen)

in kaj ste, Vasa veleumnost, s svojim komentarjem dosegli?

In reply to by Ovaq (nepreverjen)

klantoš (nepreverjen)

Bolj bi nas zanimala knjiga, kdo je prodal noč čarovnic?

Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Ka se tijče čarovnec, je knjiga nika nej kriva, kelko ge znan je tao krajinski park pa država doj zapravela, nej Grad, ka od toga so vse vesi v Gračkoj občine mele korist.

Đa naven (nepreverjen)

Te v indašnjoj Gornjoj Lendavi zmaj živo , tvojga ti boga ?

Starejše novice