Znana je nova sestava sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Na ustanovni seji so se včeraj sestali novi člani sveta zavoda Splošna bolnišnica Murska Sobota in za predsednico izvolili Suzano Šuklar, za podpredsednika pa Borisa Miho Kaučiča. Člani sveta so še Gyöngy Kercsmár, Miran Forjanič, Ivan Horvat (vsi predstavniki ustanovitelja), Tatjana Kolenc kot predstavnica Zavoda za zdravstveno zavarovanje, Dušan Bencik kot predstavnik lokalne skupnosti ter Darko Horvat in Marjan Žekš kot predstavnika zaposlenih.

Šuklarjeva je po seji povedala, da je strateški cilj Ministrstva za zdravje med drugim tudi razvoj kakovosti in varnosti v zdravstvu, predvsem zaradi preprečevanja neželenih dogodkov in zmanjševanja nepotrebnih visokih stroškov v zdravstvu, ki so posledica napačnih zdravljenj in tudi staranja prebivalstva.

»Žal v Sloveniji na področju kakovosti in varnosti še v veliki meri zaostajamo, kar se kaže na prenizki osredotočenosti na pacienta. Bolnišnice, tudi soboška, spremljajo kazalnike kakovosti (obvezno spremljanje le-teh je določeno na nacionalni ravni), vendar je večina teh usmerjenih le na plačnika in na izvajalce zdravstvenih storitev, ne pa na pacienta.

Kot predsednica sveta zavoda in ne nazadnje kot doktorica managementa kakovosti si bom prizadevala za napredek pri razvoju kakovosti zdravstvenih storitev in varnosti pacienta, saj lahko le tako zdravstvene storitve približamo potrebam in pričakovanjem pacientov.

Le merjenje kazalnikov kakovosti pacienta (ne kazalnikov kakovosti plačnika in zaposlenih) lahko pripomore k dostopni in enakopravni zdravstveni obravnavi z ustreznimi izidi zdravljenja. Izidi zdravljena pa so edino merilo kakovosti zdravstvene obravnave,« je dodala Šuklarjeva.

Člani sveta so se med drugim seznanili z nacionalnim razpisom za skrajševanje čakalnih vrst in aktualnimi razmerami v bolnišnici.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
IvanJanči (nepreverjen)

Jančijevi hlapci ! Ni vas sram !

Starejše novice