V začetku septembra so s Policijske uprave Murska Sobota sporočili, da so 28. avgusta v enem izmed soboških lokalov ugotovili več nepravilnosti, od preglasne glasbe, prekoračitve odpiralnega časa do kršitve zakona o osebnem imenu.

V lokalu Rock Caffe v neposredni bližini sodišča se je konec avgusta  skupina prijateljev ob glasni glasbi zabavala še dolgo po uradnem odpiralnem času. Policisti so v lokalu opravili tudi identiteto oseb, pri čemer je bilo ugotovljeno, da dve osebi nista podali resničnih podatkov. Obema bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o osebnem imenu.

Predstavila se z identiteto upokojene sodelavke

Po neuradnih informacijah bi naj med osebami, ki so se predstavile z lažnimi podatki, bila tudi predsednica soboškega sodišča Darinka Pušenjak, ki se je v uradnem postopku s policisti predstavila za svojo upokojeno sodelavko, ki živi v isti ulici kot ona.

Pušenjakova dejanje obžaluje

Poklicali smo predsednico sodišča Darinko Pušenjak in preverili informacije. Pušenjakova pravi, da iskreno obžaluje in se opravičuje za svoja dejanja ter dodaja, da bo takoj, ko bo prejela plačilni nalog, le tega poravnala.

 "Za ravnanje sem se opravičila tudi policiji. Prosim vas, da navedeno ravnanje naj ne vpliva na ugled sodnika in sodišča," nam je še povedala Pušenjakova. 

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gruntovčan (nepreverjen)

brez komentara.....aja se zna što ma tej lokal,pa tau nemreš vorvate...kama li ide ta država...ne vupan več nika napisate ka me ger štoj.....

HOS (nepreverjen)

Ne vidim razloga, zakaj bi nekdo lagal vkolikor ima cisto vest. In clovek, ki laze policistom je lahko predsednik nega sodisca povrhu vsega pa se sodnik? A je to mozno se kje drugje na svetu ali samo v prekmurski prestolnici??

vest trka (nepreverjen)

v vsaki demokraciji bi bil edini pravi korak odstop predsednice sodišča

peugeot

če bi bil tou što drugi bi bili velki problemi in velki halo

32323232 (nepreverjen)

Edino primerno bi bilo, da odstopi z mesta predsednice sodišča. Ker to ni njeno prvo neprimerno ravnanje, se postavlja še vprašanje, ali bi bil na mestu tudi "disciplinski postopek".

2 (nepreverjen)

odstop bi bila edina prava stvar za nekega predsednika sodišča..sam to se v Sloveniji in predvsem med soboškimi sodniki pač ne dogaja..

nemanja

Ja naj odstoupe, prepovejte joj zaposlitev v bilo keroj državnoj ustanove, deco ji zemte (če jih ma) pa v rejništvo dajte. Vejpa ludge božje ženska se je predstavila z lažnim imejnom (obstaja verjetnost ka je tude pijana bila, če je tak kesno bilou), vejpa neje nikoga bujla, pa vkradnila. Vi pa vsi naj odstoupe pa neven ka......

Uporabnik92 (nepreverjen)

Lidje s prekrški nemajo kaj iskati v takših državnih službaj!

nemanja

a tak ka če je prletejla na radar z 65 Km/h nesme delate v državni službi? tou je tude prekršek kelko znan

ron (nepreverjen)

saj to ni prvic glede sodnice pusenjakove,ona je veckrat pod uplivom alkohola in to ni nobena tajna.Za to je odgovoran PALADIN IN SE NEKAJ SODNIKOV KI SESKUPAJ Z SODNICOM PUSENJAKOVOM OPIJAJO IN SE MARSIKAJ DRUGEGA DELAJO NEZAKONITEGA.Uprasajte na policijo koliko krat so prikrili opitost Pusenjakov

gost (nepreverjen)

Ne vidim razloga za njen odstop. Če lahko ljudje, ki lažejo, ponarejajo, zavajajo (jih ob vseh teh dejanjih ujamejo) in so ob enem še pravnomočno obsojeni in zaprti, sedijo v parlamentu ne vem zakaj nebi mogli takšni biti tudi na vodilnih mestih sodišč. Laž je očitno v Sloveniji postala družbeno sprejemljiva, zato pa je več v uporabi kot resnica. Koliko poslancev in drugih , ki so na raznih vodilnih mestih, so do sedaj ujeli na laži? Ogromno. Pa se ne spomnim, da bi kateri kdaj zaradi tega komu odgovarjal ali celo odstopil. Ta sodnica je vsaj dobila kazen od policije.

bad-boy (nepreverjen)

ličiti kufre na cesto, pa naj pomejče pločnike!!! kak jo neje sran

uporabnik92 (nepreverjen)

(Nemanja) Nekaj je mala prekoracitev hitrosti nekaj pa laganje svojih osebnih podatkov policiji. Je pa resno ka ci bi prekrsila hitrost za kaksih 30km/h bi ji to mogla biti zadnja sansa pred izgubo sluzbe

varaški pojeb (nepreverjen)

Odstop!!!

Rock Caffe = Cocaine party..

ms 99 (nepreverjen)

sramota za predsednico sodišča, to je zdaj zgled sodišča.Kam smo že prišli bog pomagaj.Če bo sodišče pravično ravnalo bo jo odpustilo,ampak teško verjamem.

zeleni (nepreverjen)

Brez komentarja, samo - G N O J !

Gost (nepreverjen)

ja in to so cvetke nasih sodisc...policija in sodisce gresta z roko v roki
kaj pa nekaj let nazaj ko je policija prikrivala dokaze v nesreci z gasilskim motornim colnom Murska Sobota in ni prilozila fotografij, tozilec dal zadevo v izvensodno poravnavo, vinjen voznik.
Potemtakem sedaj tudi ni nic kriv voznik,ki je pred dnevi do smrti povozil pesca.
Kajti v tej nesreci z gasilskim colnom voznik colna ni nic kriv ker je tako odlocilo sodisce v MS.

NE ME JANŠAT (nepreverjen)

Janša, pa ne samo on se zlaže čisto vse, pa so za to prav nobeden ne posebej sekira! Za nagrado še pride na dobro plačano mesto in kot pravnomočno obsojen kriminalec za huda kazniva dejanja pristane v komisiji za nadzor policije???!!!

nišče (nepreverjen)
nišče (nepreverjen)
met

če dobro vodi sodišče, če ni korupcije, lahko v prostem času počne kaj hoče. Zakaj bi mogla zdaj odstopit, pa ne vem kaj še vse. Tudi "veliki " ljudje kdaj kiksnejo. Tisti, ki nam kradejo v podjetjih, javnih zavodih, tisti bi morali odstopiti. s svojim ravnanjem ni oškodovala nikogar.Dejanje res ni najbolj zgledno, ampak obstajajo pomembnejše lastnosti za predsednika sodišča.

nišče (nepreverjen)

V soboti majo sodnike pa zapisničarke slepe. Vej znata kera sta to. V dvorani je prišlo do pretepa. Sodnik je bil slepi, pa lepa tipkarca (bjonda) tude. Nika sta nej vidla, što je začo pretep in kak se je dogajalo. Ampak nazadnje je nišče nika nej vido. Neven, kak teva dva lejko spijta? Da nemaš čijste veste nemreš v mejre spati pa nej živeti. Žalostno, ali resnično.

kasparov

Sem levičar, volivec ZL, ampak o soboškem sodišču mislim vse najslabše.
Preveč alkoholizma je med sodniki in tožilci, premalo znanja, da ne govorimo o osebni integriteti in morali.
Pomanjkanje strokovnega znanja sodniki in tožilci poskušajo kompenzirati z arogantnostjo in snobizmom, vendar to pač ne gre.
Eni opazujemo kaj se gogaja in ne morejo nas farbati.
Da se je predsednica sodišča zlagala policistom kot zadnji pocestni goljuf, me pa ne preseneča...
Vsekakor si zasluži ostre sankcije, izguba mesta predsednice je le prva med njimi.

anton13

saj ju vsi poznajo, deutsch-angeberin

Gost (nepreverjen)

No, menej samo zanijma kakšne vrejdnosti je te plačilni nalog in ka bi se z menof zgaudilo, či bi se policaji zlago što san, pa bi tau gor prišo..

kmer (nepreverjen)

Jap, belo, snif snif...

XDDD (nepreverjen)

V lokalu Rock Caffe v neposredni bližini sodišča se je konec avgusta skupina prijateljev ob glasni glasbi zabavala še dolgo po uradnem odpiralnem času.

NE VIDEN RAZLOGA KA JE PROBLEM ČE JE TO BLO PO ODPIRALNEM ČASU EDINO ČE JE BILO PO ZAPIRALNEM ČASU TO JE PA DRUJG. ŠTO VAS slo VČIU ?

Gost (nepreverjen)

NE MORE, DA NE BI...lagala, ko je njena KORIST ali-in UGLED v nevarnosti. Takrat se v zaščito svojega ugleda in koristi ZLAŽE. Ne zamerimo otroku, da laže. Otrok se uči, na novo in dela napake. A stara sodnica , celo predsenica ! sodišča, bi morala imeti te stvari poštimane.
Sicer ji res ni mogoče zaupati, da tudi naslednjič, v službi, iz istega razloga ne bo spet naredila drugače, kot je pravilno, ampak tako, kot je ZA NJO UGODNO.

znate što ... (nepreverjen)

Pijani od moči
smo skozi svet gorja
zdrveli brez usmiljenja
oprti na laži
do konca vseh poti.

Čez jezera solza
slapove iz krvi
usmerjali življenja smo
s hladnim nasmehom zla
ponujali roko.

Naj novi dan
prikliče srečo
mir in ljubezen

Za vedno vaši temni ANGELI ...

Gost (nepreverjen)

#--------s hladnim nasmehom zla
ponujali roko.----------#

To je to.
Srhljivo je, da se niti ne zavedajo, kaj delajo-če pa se, še toliko huje...

Mojstrsko izraženo v verzih.

karči 1 (nepreverjen)

Sramota za sodišče in državo predsednica sodišča laže pa ostane v službi, če bi pa lagal policist pa bi ga tkoj iz službe vrgli.Čas je že da nekdo palo prevetri tej povezave v Muurski soboti med sodiščem , odvetniki in pa tajkuni ki so uničili vse kar se je uničiti dalo.Sram je ka delam in živim v tej državi!

U2 (nepreverjen)

Karči, policaji še bolj lažejo kot sodnice in sodniki, ker jih to naučijo že ko so pripravniki.
Gospa sodnica bi pa morali takoj odstopiti, ne pa "da bo plačala plačilni nalog, ko ga bo dobila". Prav lahko ostane v kakem predalu zaradi postopkovnih napak podplačanih policistov, itd.
Gre za pokončnost in moralo sodnice, za povrh še predsednice okrajnega sodišča, ki je grobo poteptala vse etične in moralne norme svojega poklica. Če laže, naj gre med politike. Tam je to zaželeno in običajno, na sodiščih pa ne! Cerar in Klememnčič pa bosta sedaj imela prvo priliko, da pokažeta ali sta na hiringih tudi ona dva lagala in se sprenevedala o visokoh moralnih standardih, ki bodo vpeljani pod novo vlado.

Ivek Prleški (nepreverjen)

"Pušenjakova: Ni šlo za službeni dogodek"

Šteri izgovri. V neslužbenoj času pa lehko radijo mafijske reči?

Deus (nepreverjen)

Temu se rece kraja identitete. Okrajno sodisce spada pod Okrozno. Kaj pravi direktorica Sukič in kaj predsednik Palatin? NIČ!! Ali bod uveden kaksen
postopek zoper Pušenjakovo? NE BO!!

zima.bella

Deus,
tako je. Gre se za krajo identitete. To je edino pravilna kvalifikacija tega dejanja.
Glede na to, da se je pa policajem lažno predstavila kar predsednica sodišča predvidevam, da zakonodajo pozna, in žal ji res ni druge, kot da odstopi.
No, bomo videli, če bo Miro C. cehovsko solidaren, ali bodo pa sledile sankcije, kot bi pri navadni slehernici Mariji Slovenec!!!!

štefka (nepreverjen)

Deus, okrajno ne spada pod okrožno, ne mejšaj dreka, ge ga nega... Je pa istina, ka je vse skup ena banda, lažejo eni bole kak drugi, nikomi se pa nika ne zgodi. Predaleč smo očitno od Lublane. Ampak znate ka je najbole zanimivo? Ka je očitno javna tajna, ka se f ton kafiči dela, pa naši vrli policisti samo uporabnike trave lovijo pa si normo delajo... Ali pa...?

jazavac (nepreverjen)

Stefka:
Okrožno sodišče v MS obsega naslednja okrajna sodišča:
Okrajno sodišče v MS, Ljutomeru, Lendavi (LENDVA VAROŠ), Gornji Radgoni.

Sicer pa je kraja identitete po kazenskem zakoniku kaznivo dejanje in bi se naj preganjala po uradni dolznosti?! Ce je temu res tako, zakaj se potem ne preganja?
143. čl. KZ-1 uradi list st. 55/08.
Le pregon iz 3. odstavka 143. člena omenjenega KZ-1 se zacne na predlog ostalo pa je po uradni dolznosti. Povejte mi, kdo pa bi bil od policistov ali tozilstva zmozen preganjati nekoga iz vrst sodnikov za krajo identitete?

edennnn (nepreverjen)

pa te sta teva še nej končala? Vej so jiva pa slikali pred lejti v Moravcaj sküper na balkoni, še pmnite tovariši? :) Da se je.. te se je.. :)

kokosanel (nepreverjen)

Sto je nej konco? Napisa koga tou so slikale... :)

smoodnik (nepreverjen)

in ti nam sodijo pošteno v imenu ljudstav ,
v normalni državi bi bil za tako dejanje za kršitelja zadnji delovni dan na delovnem mestu , ki dela v imenu ljudstav ,
a to je utopija , to je nekje drugje a pri nas ????

Gost (nepreverjen)

Po poročanjih drugih medijov je očitno povedala samo drugo hišno številko...

Gost (nepreverjen)

Pa ka ste še nej čuli, ka se najbole laže na sodiščih. In to je potem nalezljivo iz strank in odvetnikov na sodnike.Nič čudnega.Zdaj ko je priznala napako in se opravičila pa je pa brez greja.

štefka (nepreverjen)

jazavac,
pomeni samo krajevno opredeljenost, nejso pa nikak podrejeni. Nad sodniki okrajnoga sodišča nema predsednik okrožnoga ama nikakve avtoritete.

škorpion (nepreverjen)

Ge je pa te osebno izkaznico mejla!?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice