Slika je simbolična.
Drugi dan predčasnega referendumskega glasovanja 1,65-odstotna udeležba.

Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je v sredo predčasnega glasovanja na treh zakonodajnih referendumih udeležilo 28 016 volivcev oziroma 1,65 odstotka vseh volilnih upravičencev.

V dveh dneh predčasnega glasovanja skupaj pa je glas oddalo 2,55 odstotka volivcev. Predčasno glasovanje je mogoče še danes.

V torek sta se predčasnega glasovanja udeležila 15 202 volivca oziroma 0,9 odstotka volilnih upravičencev. Prvi in drugi dan skupaj je tako predčasno glasovalo 43 218 volivcev oziroma 2,55 odstotka volilnih upravičencev.

Zaenkrat nižja udeležba kot lani

Za primerjavo, na referendumu o noveli zakona o vodah julija lani je prvi dan predčasnega glasovanja glas oddalo 24 707 volivcev oziroma 1,45 odstotka volilnih upravičencev, drugi dan 30113 oziroma 1,77 odstotka, zadnji dan pa 29 376 oziroma 1,73 odstotka volivk in volivcev.

Na lanskem referendumu manj kot 50 odstotkov volilcev

Skupaj je takrat na referendumu predčasno glasovalo 84 196 volivk in volivcev oziroma 4,96 odstotka upravičencev. Končna volilna udeležba na omenjenem referendumu pa je bila 46,46-odstotna.

Okrajne volilne komisije zaenkrat sporočajo zgolj podatke o volilni udeležbi na referendumu o noveli zakona o vladi.

V nedeljo po zaprtju volišč pa se bodo podatki o volilni udeležbi objavljali za vsak referendum posebej, poleg sprememb zakona o vladi še za referenduma o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija in spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi.

Predčasno glasovanje zgolj še danes

Predčasno glasovanje poteka še danes do 19. ure na 95 voliščih po državi, večinoma na sedežih upravnih enot. V Ljubljani pa je volišče za predčasno glasovanje na eni lokaciji, in sicer na Gospodarskem razstavišču.

Seznam volišč za predčasno glasovanje je dosegljiv na naslednji povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice