Pred dobrima dvema mesecama so se nad galerijo znesli vandali. Na vzhodni strani Galerije Murska Sobota je namreč nastal nov grafit.

Kot nam je takrat dejal direktor Galerije Murska Sobota Robert Inhof, je do vandalizma prišlo ponoči. Dogodek jih je razžalostil, skrbelo jih je pa tudi, kako bodo sploh barvo odstranili z zidu oziroma ali bo glede na podlago to sploh mogoče. Zid namreč sestoji iz kamnitih ploščic, v katere se barva močneje zažira.

A kot kaže, so se preprosto odločili, da zid, nad katerim so se znesli vandali, prebarvajo z belo barvo. Zdaj lahko le upamo, da bo tako tudi ostalo.

Številni primeri vandalizma

Sicer pa spomnimo, da so v soboški galeriji že imeli podobne težave, zato so tudi na sprednji strani poslopja namestili reflektorje, ki naj bi odvračali nepridiprave.

Sicer pa je bilo v središči mesta v preteklosti kar nekaj primerov vandalizma. Spomnimo na skrunitev spomenika zmage, grafitiranje strankarskih prostorov na ulici Arhitekta Novaka ali na preslikavo Purgajevega dela. Nepridipravi pa so navsezadnje bili aktivni tudi že kar pod nosom policije in se z nestrpnim sporočilom lotili stare bolnišnice nasproti policijske postaje. 

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice