Danes je v medijih odjeknila novica, da je 43-odstotni delež družbe Sava je prodan Madžarom. Mi smo preverili, kaj na prodajo deleža v Savi pravita župana Glavač in Leljak, kjer ima Sava svoje turistične kapacitete.

Če se je še pred dnevi govorilo o tem, da se Madžari zanimajo za nakup 43-odstotnega deleža, ki ga ima sklad York v Savi, je danes Delo objavilo novico, da je delež prodan.
 
Pozno sinoči naj bi po informacijah Dela bilo poslano obvestilo državi, da 43-odstotni delež kupuje posebna namenska družba Prestige, glavni financer posla pa je sklad Diofa Asset Management.

Država ima možnost uveljavitve predkupne pravice

Dodajmo še, da je Slovenski državni holding (SDH) danes prejel obvestilo sklada York za uveljavitev predkupne pravice v družbi Sava. S tem je začel teči 30-dnevni rok za morebitno uveljavljanje predkupne pravice države pri prodaji Yorkovega 43-odstotnega deleža v Savi. Tega York sicer prodaja madžarskemu investitorju.

Mi smo pri županu Moravskih Toplic Alojzu Glavaču in Romanu Leljak, županu Radenec preverili, kjer ima Sava svoje hotele, kaj pravita na to, da bi tuji investitor kupil strateški del slovenskega turizma.

Glavač: Finančni skladi niso strateški investitorji

Glavač pravi, da je namera, da neki drugi finančni sklad kupi 43-odstotni delež v družbi Sava d. d. le nadaljevanje zgodbe o slovenski tranziciji. Že prva prodaja finančnemu skladu York s sedežem v davčni oazi Luksemburg sredi Evrope leta 2016 ni bila dobra poteza. 

»Finančni skladi niso strateški investitorji, ki bi se neposredno ukvarjali z dejavnostjo, v tem primeru turizmom. Za svoj kapital pričakujejo dobiček, ki ga potem plasirajo v druge finančne naložbe. Dodatno je njihov delež zamajala že več kot dve leti trajajoča pandemija, ki je ravno najbolj zamajala ali prizadela področje turizma,« pravi Glavač.

Dodaja še, da bo začetek ozdravitve tega sistema šele takrat, ko bo, recimo v njihovem, primeru lastnik Term 3000 postal neki lastnik, ki se neposredno ukvarja z panogo zdraviliškega turizma ali hotelirstva.

Leljak: Ekonomija ne pozna meja

Leljak pa pravi, da ga osebno ne moti, kdo in od kje. 

»Ekonomija ne pozna meja. Zapiranje mej za ekonomijo je bila stratega SFRJ. Veliko bolj pomembno je ali bo novi lastnik, zraven kupnine namenil še denar za obnovo turističnih zmogljivosti. Država bi morala ta pogoj postaviti novemu kupcu,« je jasen.

Sicer pa še pravi, da v občino Radenci Sava ni namenila novih sredstev, hotel se izčrpava, že zdavnaj je amortiziran. Država bi komaj našla denar za nakup, za investicije pa nima. »Slaba rešitev za Radence«.

Glavač bi nekoga, ki se spozna na turizem

Leljak pravi, da upa in prosi Boga, da pride do prodaje investitorju, ki ne bi bil samo lastnik.

Glavač pa, da sam nima vpliva na spremembe lastnikov v skupini Sava, ampak, da bi že leta 2016 moral takratni DUTB iskati strateške lastnike in ne portfeljske lastnike, ki so vedno neka začasna rešitev. 

Moravskotopliški župan še pravi, da prodaja deleža v Savi tujemu investitorju kratkoročno ne bo prinesla nobene spremembe glede turizma v njihovi občini. 

»Rajši bi videli znanega lastnika ne glede na to, ali je tujec ali domačin, lastnika, ki se spozna in ukvarja s turizmom. Tak ima drugačen odnos do posla, saj sam nosi tveganja in uspehe,« je jasen Glavač.

Kot primer daje Češko Kofola v Radencih in družino Grah v Sončnem parku Vivat.

To bil novi rojstni dan občine Radenci

Župan Radencev pa pravi, da bi pod pogojem, da kupec takoj investira in obnovi hotelski kompleks, »to bil novi rojstni dan občine Radenci«.

Sicer pa Glavač na koncu še dodaja, da bo v vseh panogah gospodarstva v naslednjih letih glavna težava človeški kapital. Zato pravi, da so zelo pomembni primerni zaposleni, ki so motivirani in dostojno plačani.

Komentarji (51)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
truelover (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dajmo si naliti čistega vina!!! Kje je bil prej zaposlen g. Počivalšek? Bil je direktor Term Olimia.
Kje so zdaj Terme Olimia? So najboljše terme v Sloveniji in tem delu Evrope.
Kje bo po ministrovanju g. Počivalšek? Verjetno v nadzornem odboru Term Olimia.
Je še potrebno kaj izumljati zakaj je potrebno oslabiti Savo???

Poznavalec razmer (nepreverjen)

Letos bil v Akvaluni ( Terme Olimje) in katastrofa nič vlaganj v obstoječe objekte da ne omenjam čistoče rešetke ob bazenih so bile že rahlo zelene in vonj o dolgo stoječi vodi itd. Toliko o naj kopališu Slovenije 2021.

In reply to by truelover (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Mislim , da je zadeva pila vodo, ker je Počivalšek imel v Olimju zaledje investicij v Slovenskih železnicah...z denarjem davkoplačevalcev je lahko biit dober šef. Sava tega ni dobila, je pa res , da je za osebne interese nekdo konsolidiral vzhodni turizem (dobra ideja), a ga za burek (morda egotrip) predal gumarjem, ki niso imeli pojma o turizmu, so pa imeli viške denarja. Žal se ne strinjam z Leljakom (ki bi za 5 para prodal verjetno še mamo), žal pa je, kljub dobronamernosti Glavač naiven. Problem je, da nimamo sposobnih menedžerjev-ali so lopovi ali totalni luzerji , morda so bili nekoč celo politčno kadrirani...in ja, če slabo prodajaš (po neustreznih cenah), pa se do zaposlenih obnašaš kot ,da so zadnje smeti, ... težka bo. Problem, ki ga vidim je, da bomo na dolgi, morda srednji rok, sužnji na svojem...naravna bogastva tujci prevzemajo za drobiž, pomagajo pa jim domači nesposobneži in/ali 5.kolonaši za provizije (sicer drobiž, drobtine z mize bogatih). V bistvu, je to izdaja države (slednja bi morala skrbeti za dvig kvalietete svojih ljudi, ne pa da drži lestev, špekulantom - potem se predajmo "materi Avstriji" in ne rabimo naše vlade, premierja itn. ampak, brez provizij za njih, prodajalce...referendum in gremo adijo, pa bomo vsaj vedeli, da nas gulijo pametnejši tujci-se bomo vsaj takoj zavedli, da smo/bomo sužnji na nekoč svojem.).

In reply to by truelover (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

Nihče ne bo kupil zato, da bi pomagal Sloveniji (razen posameznim izjemam), vsak hoče le zaslužiti in iz nas narediti hlapce, ki bodo garali za bogatenje kapitalistov, to je vendar popolnoma jasno. Edino pravilno bi bilo, da bi država uveljavila predkupno pravico in za obnovo hotelov razpisala obveznice ali delnice. S tem bi aktivirala domači kapital, ki sedaj mrtev leži na bankah. Ljudje bi vložili svoje prihranke in imeli doma delovna mesta.

dejavu (nepreverjen)

Če bi država odkupila Yorkov delež, bi postala skoraj 100% lastnica. To se pravi, lastniki bi postali mi, državljani Slovenije. Torej bi mi, davkoplačevalci Slovenije investirali proračunski denar v Savo. In kaj bi se zgodilo? Isto kot v preteklih 80 letih: 50 najvplivnejših Slovencev bi odtlej kradlo iz državne firme naš davkoplačevalski denar, dokler je ne bi spravili na tla. Pa bi jo izžeto spet prodali, a pred tem z našim denarjem dokapitalizirali, pa privatizirali... Tvoj slovenski ponos bi spet lahko gledal vsak večer na Tarči naslednjih 10 let: kdo, kak, s kom in koliko je ukradel... Pa niso ljudje neumni, da bodo svoje prihranke vložili v državno firmo, saj to takoj razkradejo. Pa kje ti živiš, v sanjskem komunizmu Levice Luke?

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

ajkula drakula (nepreverjen)

Naprimer, Mađaron pa je nej problem vložiti davkoplačevalskoga denarja v Slovenske terme? Tan je to nacionalni in gospodarski interes, pri nas pa so to komunistične sanje. Niti Nemcon je prek državnih podjetij nej problem vložiti davkoplačevalski denar v Slovenka podjetja in v naše letališče, banke, tovarne... državno lastništvo je problem samo pri nas, neje pa to problem niti v najbole kapitalističnih državah kak so Nemčija, Francija, Anglija....
Pogledni malo par let nazaj kak je država Nemčija vlagala milijarde davkoplačevalskoga denarja v njihove zasebne firme, ker so nej ščeli dopustiti propad teh velikih podjetij in ka bi s ten posledično prišla v tuje roke. Drugje se vlade trudijo za svoje gospodarstvo in tan majo države v strateških podjetjih deleže, v dostih celo večinske deleže. Pri nas pa je nič nej nika vredno in je vse potrebno prodati tujcon. Niti ena vlada v časi naše samostojnosti je nej razdelala ka je to Slovenski nacionalni interes. Glavne so bile provizije in pajdaški prevzemi. Ena vlada je vničila kovinarsko predelovalno industrijo, naslednje kmetijstvo, naslednja turize..... Nega tu levih pa desnih. Vse so samo nesposobni majmuni, kerin se fučka za državo. Samo njihovi interesi so važni in nič drugoga.
Najvekši cirkus od vsega toga pa je bilo to, ka je EU pritisnila na nas ka moremo prodati NLB v keroj je bila država večinski lastnik. In ka se je te zgoudilo? Našo NLB je kupila nemška banka kera je v večinski državni lasti. Za zbruhati.
Naši vladi predlagan ka proda komplet državo najboukšomi ponudniki, ker to več nema smisla ka se pri nas dela. Enoga poštenoga politika več nemamo, niti enoga poštenoga gospodarstvenika, ka o nekših sposobnostih obojnih sploh ne gučin. Sramota.

In reply to by dejavu (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Odlično. In tu vidimo/ločimo logiko strateškega razmišljanja ambicioznih držav, to je rast, pri nas pa čakanje na "gazdo" , ki nam povedal kaj in kako. Kakorkoli se vsi obregujemo ob Orbana, je imel kar nekaj svetlih trenutkov:
1. EU zanj/zame pač ni planirana unificirana gmota različni narodov (talilni lonec), pač pa raznolika družba enakovrednoh državljanov (ki združujejo določene interese, ni pa nujno, da vse-pametno, saj to so nam obljubljali pred vstopom, tega pa ni; nekatere države so več vredne kot druge, a?
2. Izgnal je bankirje (ne govorim samo o Sorosu) -pobral HUF z računov državljanov, odkupil nacionalne dolgove, in ko je razbremenil državo obresti, počasi naštancal forinte in jih vrnil na račune Madžarov
3. Dela red, Budimpešta ima najmanj kriminala na ulicah, je delno diktsatorsko amapk deluje;
4. dobro je povedal, da če Frau Merkel rabi "strokovnjake" iz arabskega sveta, naj jih vozi z avioni gor, ne pa da jih muči , čez morja in Balkan (morda je to namen, kriminalizacija in slabitev pozicije držav na tej poti) - zakaj si ni omislila v stilu ZDA "Zelene karte" - in potem naj sprejema begunce, ki jih Nemci ne vidijo kot "uporabne/ustrezne).
5. Mimogrede - je poroti NATU, ki ga vidi kot vojsko plačancev za interese Amerike (kar je res); zavvzema se za ustanovitev vojske EU, ki bi bila v interesu le teh držav in v obrambni funkciji, pa ne z obrambo na drugem koncu sveta)
Seveda pa, s svojimi pajdaši postavlja "novo elito", ampak ne na trgu pač pa s pomočjo politike...e, to pa žal ne bi smelo piti vode, pa jo.

In reply to by ajkula drakula (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Upokojenec tij vlože svoje pejneze, ge nedam centa. Gej dosta drugih možnoste na svejte ge lejko vložeš investiraš. Spomnite se samo nkbm banke in njihovih delnic in pa podrejencov na ljubljanski banki ge je vrla Alenka razlastninila 100.000 vlagateljev.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

...nategi z obveznicami oziroma delnicami v NKBM...hahaha, boljše vložiti v Eurojackpot ali bitcoine, kot pa verjeti našim vladnim svetovalcem in njihovim pravnikom, ki tujcem in z njihovim blagoslovom davkoplačevalcem in pohlepnim posameznikom z žepov vlečejo še zadnje, trdo zaslužene evre. Ja, pohlep...je kruh za "pametne" (oziroma tiste pri koritu); malih naivnih investitorjev je še dovolj (hmh, piramidni sistem??), pa še kredit si bodo vzeli za "odlične naložbene možnosti". Mimogrede bi bilo potrebno kakega "bankirja" postaviti na stadion, kot npr.na Kitajskem.

In reply to by bonge (nepreverjen)

Ficho81 (nepreverjen)

Madžari naj küjpijo,ka je York kučkojov sklad,pa ščé pa pejneze,ka so preveč zgüjbili v dvej lèjtaj!Či so kostiči lejko oudali najlepši hotel v Sloveniji,naj majo tou Madžari!Izda je samo 43%,pa ga odavlejo privatniki,pa nej Slovenija!Lopov küčko pa naj ide raj pod cimprese!

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Yupiicc (nepreverjen)

Glavac bar zna o kon se ide, Leljak pa totalen luzer….

Pojbič (nepreverjen)

No~no nisem Leljakov fen samo lepo povedal o Radenskih termah in vlaganju v nje kot v same terme tako hotele da v delavcev ne omenjam vse je v minimalki oziroma nič.

In reply to by Yupiicc (nepreverjen)

ajkula drakula (nepreverjen)

In ka de zdaj drugače? Radenci so passe, zavožena zgodba kera se je končala s samostojnostjo Slovenije. Dokler je bilo zdravilišče pod Radensko se je vlagalo, gda ga je pa Radenska prodala pa je šlo vse v tri krasne. Nikomi je nej biu interese vlagati v Radence, niti v Lendavo. V Moravce so glih telko vlagali ka je nej vse crknolo. Vse se je iz cele SLO in vseh Sava hotelov črpalo in vlagalo v Bled, Bohinj, Portorož. Ostalo je nej bilo pomembno. Tak kak Radenci tudi zdaj nedo pomembni. Što de vlago milijone v terme Radenci ge si nemaš kaj za začnoti, niti nikan za iti. To so hiralnice za stare penzioniste, kere pošijla na rehabilitacijo ZZZS. Priznajte si ka so terme več nej atraktivne. To malo pozimi narod ide, celo zdaj gda so boni, vačik pa nej. Ka si ma ena mlada družina za začnoti poleti v termaj? Nič. Moderen turizem so butične destinacije, tan so pejnezi in tan so lidje pripravleni plačati za aktino preživljanje počitnih in dobro kulinariko. Tej masovni turizem keroga se idejo terme je samo še za siromake in stare, keri se radi gužvajo v bazenaj in gejo drage hotdoge in dunajske s pomfrijon.

In reply to by Pojbič (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Pa ka spitavlete Leljaka keri je za milijoune oškodoval kupce. Lepo vas prosim rejsan ste pacienti.

Gost#3 (nepreverjen)

Ja, to pa je fenomen...človeški spomin je enak tistemu zlate ribice

In reply to by . (nepreverjen)

skalppa (nepreverjen)

Madžarski Prestige Tourism namerava v Savo vložiti 200 milijonov evrov. Super, končno neke naložbe in ne samo izčrpavanje domačih boljševiških tajkunov.

ištvan winetou (nepreverjen)

Domači boljševiški tajkuni so grdi grdi, mađarski boljševiški tajkuni so pa oh in sploh. Gelibar?

In reply to by skalppa (nepreverjen)

rewwqqas (nepreverjen)

Zahteva za dvig plač vseh skupin zaposlenih v visokem šolstvu za šest plačnih razredov.
Dajmo vsi stvaka in zahtevat vsaj zdravniških plač če ne več. Vsem 6 plačnih razredov zraven, razen policiji, ti že imajo.

Opazovalec 360 (nepreverjen)

Fašist Leljak bo itak zagovarjal Madžare.

Kul (nepreverjen)

Prvo se pozanimaj gdo je Fašist in potem uporablaj besede katere so zelo aktualne v KULU in njim podobnim.
O Leljak če že moreš lahko uporabljaš besede kot so prevarant in lopov.

In reply to by Opazovalec 360 (nepreverjen)

ištvan winetou (nepreverjen)

No kak bi pa te ti opiso človeka keri odkrito zagovarja in podpira fašistično NDH in se druži in prijateljuje s hrvaškimi fašisti ustaši? No kak? Komunist mogouče?

In reply to by Kul (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Rojen kot Hrvat, na Hrvaškem...zakaj bi torej zdaj delal v korist Slovencev? No, v šolo pa je že hodil v Šentjurju...še vedno pa se spomnim tistega njegovega rumenega lamba...in dolgov...

In reply to by ištvan winetou (nepreverjen)

Ficho81 (nepreverjen)

Tij šumarski kurirček,York je od fašisti küčkota sklàd,pa se idi joukat v murgle knjemi,mogouče ti njegova lopovska štefanija kavo sküja,pa fcoj original krijžafsko žganijco dobijš!

In reply to by Opazovalec 360 (nepreverjen)

Bučkoe⁸ (nepreverjen)

Radenci so bili nekoč "ime" v turizmu. Mogoče mu bodo Madžari to povrnili. Pojdite si pogledat hotele na Madžarskem, že tu poleg v Lentiju,da ne govorim o hotelih v zdravilišču Hevis in na Balatonu.

Šabanovski (nepreverjen)

Sanja svinja o koruzi.

In reply to by Bučkoe⁸ (nepreverjen)

Durok (nepreverjen)

Ni ti potrebno hoditi gledat v Lenti, Heviz ali na Balaton. Imaš veliko bližje.
V Lendavi si lahko pogledaš kako zgleda madzarsko vlaganje v turizem.

In reply to by Bučkoe⁸ (nepreverjen)

r36622 (nepreverjen)

Podpredsednica Golobove novo nastale stranke Urška Klakočar Zupančič je Soroseva štipendistka, sama se s tem pohvali. Zanimivo. Vse jasno?

ištvan winetou (nepreverjen)

Janša je biu pa štipendist Komunistične partije gda je študejro obramboslovje. In ka zaj?

In reply to by r36622 (nepreverjen)

Gigi govedina, (nepreverjen)

Pa dajmo si priznajmo , da se že najmanj 30 let ni nič vlagalo v ta naš panonski turizem , in kaj zdaj ma veze kdo je lastnik , če bo to prineslo napredek,razvoj in socialno varnost zaposlenih.

ištvan winetou (nepreverjen)

Se strinjan, samo ka nete drugo leti vso đoukali ka v Moravcaj pa Radencaj pa na ostalih destinacijaj nete razmili kelnara gda de van pravo tešik. Eno leto, te do se pa začnola odpuščanja in do se z avtobusami vozili mađarski delavci v naše hotele delat za polovico plače naših delavcov. Te mi povejte.

In reply to by Gigi govedina, (nepreverjen)

čači mači (nepreverjen)

Brez veze polamudiš, itak keri je sposoben delati je z Moravec že davno odišao, ostali so pred penzijov, ali so pa indri nej sposobni delati. Plače je pa tu itak nigdar dobre nej bilou, tak ka skoron vseeno če de vougrin, ali je pa naš žabar lastnik. Isto sranje.

In reply to by ištvan winetou (nepreverjen)

Lokallll (nepreverjen)

Za tiste keri do zgubili sluzbo zaradi madzarov je verjetno nej vseeno. Malo se menje vö meci pa malo bole razmisljaj.

In reply to by čači mači (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Kitajski model širjenja državnega vpliva.

In reply to by ištvan winetou (nepreverjen)

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Vsi gučijte vse poprejk ali de lastnik naših podjetij IŠTVAN ALI HANZ ALI JANEZ , kar za večino navadnih državljanov nesmi biti tak pomembno.
Nam večini mora biti pomembno , nej telko kdo je lastnik, ker navadni delavec oz. zaposleni tak nika nema od toga, ampak kakšni bodo delovni pogoji z plačo vred.
Navadni državljani se moramo boriti za boljše delovne pogoje, boljše plače in spoštljiv odnos lastnika do zaposlenih.
Ker na žalost vidimo vse povsod v firmah ne glede kdo je lastnik ( domačin ali tujec), v večini primerov zelo slab odnos do zaposlenih. TO MORA BITI GLAVNA BRIGA IN CILJ VEČINE NAVADNIH DRŽAVLJANOV. Vse ostalo je v glavnem bole " ŠANK DEBATA".

In reply to by Gigi govedina, (nepreverjen)

Orban (nepreverjen)

Čisto realno razmišljanje Leljaka, vseeno je kdo je lastnik, glavno ka se investira v to kar je že zdavnaj izčrpano, znova zažene dotična oblika turizma in se zaposli primeren kader..

Gigi govedina, (nepreverjen)

Ištvan winetou , pa ka si takši pesimist?

Gigi govedina, (nepreverjen)

Eh, sicer pa madžarke so nej slabe.

Lokallll (nepreverjen)

Seveda nej, se celou ove iz Lendave. Nega lepsoga kak gda ti ga dvojezicna potejgne. 🤪

In reply to by Gigi govedina, (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

ka cvilite s tou vašof Zlovenijof, man jo že prek glavej...dejstvo je ka od nas vlečejo pejnaze pa nosijo v ljubljano.
Napravijo v LJ kaj za nas, napravijo politiki kaj za nas Prekmurce? Rajši dajmo vse Madžaron, šteri nas bole spoštüvlejo in vüpan si trdite ka de bokše za naše prekmurske terme.
Vij ostali pa samo proslavlajte priključitev k matici štera se spomni na nas kda lejko pridejo sem pa se zašenki nagejo ali pa se bližajo volitve pa vas "žejdne pa lačne prek vodej pelajo"

Piros, fehér, zöld, ez a magyar föld!

Gost#3 (nepreverjen)

Malo naivno. Počakaj in pazi, da ti ne bo žal. Nekoč so že bili tu, pa očitno ni bilo dobro.

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Leljak že zna, kak zagoniti tuje pejneze!

.joj (nepreverjen)

sne žič je že zrihto vse potrebno, brezveze se penimo

HojSS PRESS (nepreverjen)

Hmmmm, a ni Glavač kader SDS ???
Če je, potem si veliko upa, da govori proti temu, kar dela njagov šef !!!
Okrog Leljaka pa je itak škoda besed !!!¨Ua, da Radenčarji po zgledu državnozborskih volitev spet spostavijo svobodo in demokracijo v Radencih !!!!
Desnuharjem se letos slabo piše zato bodo še te zdnje 3 mesece počeli grde stvari !!!
No za direktorja Pošte Slovenije so postavili nekega mladeniča iz vrst SDS, ki sploh pojma nima kaj jee pošta !!!!!!

ferali (nepreverjen)

Jansa je postenjak. V Bosni prek svojoga sozapaornika kriminalca tezke kategorije, Roka Snezica, gemle kredite zatau ka ma rad transparentno in posteno poslovanje. Ne vejte tau?!?!?!?!

Eden pač (nepreverjen)

Leljak bi tak vse prodal... No se tak dela, pa sebi v žep klači. Itak ka je veseli, če že študira kak de še on kaj vkraj potegna. Čudno ka sta ne s podžupanom njedva to kupla

lendavčan1 (nepreverjen)

Izdajalci slovenije imajo akcijsko razprodajo dobrega blaga.

Znon ale nej (nepreverjen)

Za zdaj se malo pomejrete! Treste dnij je čas, ka se država odlouče. Ma interes, ka küjpe terme? Po mojon nej, nej je problem somo tej pejnez za naküjp, bole je problem tiste, šteroga be trbelo vložete, ka be tou bilou vö videte tak, ka more bite.
Što je sploj oudo terme npr. v Morafcaj? Smo bilij te proute, ka je küjpela Sava? Kelko se spouten ka neka že, nej pa dosta, vej pa Slovence küpuvlejo, domače! Pa ka je s toga gratalo? Ena sama žalost.
De v primere, ka Madžare küjpejo ka boukše? Ne vejmo, oblüblajo dvejstou milijounof za investicejo. Tou je lejpe pejnez, tou država sigurno nede investejrala. Takšen kompleks turistečneh objektof nüca strateškoga investitora in če je tej dober? Delafce, kelnare, sobarice, pa še koga glij dosta nede brigalo, što je vert. Njin je glavno, ka se dela, ka dobijo plačo, majo zagarantejratno preživetje. S ten, bou morebitna prodaja naroube potejza, kak je bijla pred lejte, se naj ukvarjajo gospodarstveneke, politeke.

snežičov vajenec (nepreverjen)

Finančni sklad nemre biti strateški partner. To bi v ton primeri lejko bijla samo kakšna druga veriga hotelov ali kaj koli drugoga povezanoga s turizmom. Tudi York je bil finančni skald in pogledni ka se je zgoudilo. Leta izčrpavanja in potem prodaja. Zdaj kupuje drugi finančni sklad keri obljublja nenormalno velka vlaganja. Eni se spomnimo ka so to obljubljali tudi pri Yorki ob nakupi. Vlagati 200 milijonov v nekoj ge si nej večinski lastnik je malo tak tak. Edino, če je nej kaj drugoga v ozadji in nas samo farbajo s to predkupno pravico ka bi se narod malo zmejro v teh 30. dnejvah. Na konci bi pa SDH ali KAD prodala še svoj delež ka bi mađari meli večino. Bojte pozorni na vejče pretrese in afete v naslednjih dneh zaradi kerih mo pozabili na tou temo in de se vse odvilo v ozadji.

In reply to by Znon ale nej (nepreverjen)

Gringogringogr… (nepreverjen)

Izdajalci Slovenije imajo akcijsko razprodajo ....HAHAHAHA pa kje ti živiš Slovenske turistične destinacije so vse nekako ostale v 80-letih prejšnjega sistema......Sava turizem si bil kdaj koristnik njihovih kapacitet ..... prepričan sem da ne. Vsi OKOLI SO NAS PREHITELI, žal če smo bili v 80-tih boljši od Avstrijcev smo danes 20-let za Romuni. Natakar v Sava turizmu ca. 600€/mesečno deljen čas......Reševalci sami študentje....o čistoči da ne govorim,.......v turizmu se skoraj ves dobiček vlaga nazaj v razvoj.....Sava tur. ni vidla razvoja ca. 20 let.....Savo je vodil Bohorič ustanovni član foruma 21, ..... niso vedeli upravljati niti svojo primarno dejavnost GUME ( lastniki Čehi in Amer. ) ne da bi turizem. A ne to je SLO srebrnina.........HAHAHA če bi jih poslali v stečaj oziroma prodali pred 10-timi leti bi bilo prepozno.

študentski servis (nepreverjen)

"Reševalci sami študentje...."
.
Đuška pa Seči še studejrata??????? Ne me jebat. :)

In reply to by Gringogringogr… (nepreverjen)

servis študent… (nepreverjen)

Dobro ti veš, kaj je bilo povedano .... se je pozabilo napisati "skoraj" briga nas za tvojega Đ..., S..... pa brez skrbi ne jeb.. imbecilov kot si ti in tebi podobni.

In reply to by študentski servis (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice