Uporabljena zaščitna sredstva za preprečevanje širjenja in okužbe z novim koronavirusom sodijo med nevarne odpadke, opozarjajo v družbi za predelavo odpadkov Surovina.

Podjetja in posameznike zato prosijo, da zaščitne maske, zaščitne obleke, rokavice in ostalo takšno opremo zbirajo povsem ločeno, poroča STA.

Občani naj te odpadke oddajo v zbirnih centrih za odpadke v svojem kraju, podjetja pa naj jih oddajo tistim podjetjem v Sloveniji, ki prevzemajo nevarne odpadke.

"Vljudno prosimo, da dosledno upoštevate zgoraj zapisana navodila in da se pri tem predvsem zavedate, da lahko z nasprotnim ravnanjem širšo množico ljudi nevarno in neodgovorno izpostavite morebitnemu širjenju virusa," so v današnjem sporočilu za javnost opozorili v Surovini.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Malo nori (nepreverjen)

Naj že enkrat prepovejo tej kronavirus,vsaki boži den prej moreš biti vcepleni mi pravijo..pa tao zdaj že pred paugnejvon..
Stara prave najbaukše ka te notri zaklenemo,pa njemi samo davli..
Groza tak ali tak spocrkali mo na konci vsi..
Na konce da doktar samo pravo..umrl je ker njemi srcej nehalo biti..
Mršš koronavirus..

cezar (nepreverjen)

v soboškon zdravstvenon domi delajo v ton trenutki zdravniki pa sestre skoron brez kakše koli zaščite, zato ka jih nemajo. taka kak jih nemajo v mb pa še indri, inšprktori pa nika ...

janka4 (nepreverjen)

Mi lejko prosin što povej, ge lejko trnutno v Soboti kujpin dezinfekcijsko sredtvo za roke. Hvala za pomoč.

Starejše novice