Bodite previdni, če ste minulo soboto ali nedeljo v Lidlu kupili glavnato solato. Tudi v Eurospinu iz polic umikajo izdelek.

V Lidlovi solati možni koščki stekla

Včeraj smo poročali o nevarnem izdelku, ki se je znašel na Mercatorjevih policah, sedaj pa je podjetje Marksteiner und Wagersreiter Handels iz varnostnih razlogov odpoklicalo glavnato solato, ki je bila v Lidlovih prodajalnah naprodaj v soboto in nedeljo. Iz Lidla so po poročanju STA namreč sporočili, da zaradi poškodbe rastlinjaka ni izključeno, da bi se v živilu pojavili koščki zlomljenega stekla. Odpoklic ne zajema živil drugih proizvajalcev.

Lidl naproša vse stranke, ki so v soboto ali nedeljo kupile omenjeno glavnato solato, da jo vrnejo v eno izmed njihovih poslovalnic, kjer jim bodo povrnili kupnino.

Tudi Eurospin s polic umika izdelek

Na straneh ZPS (Zveza potrošnikov Slovenije) je navedeno, da podjetje Eurospin Eko d.o.o. obvešča kupce o preventivnem umiku živila  s trga. 

Podatki o živilu

Ime in opis živila: Desert karamela in smetana in Desert kakav in vanilija 
Lot: vsi loti
Rok uporabe: vsi roki uporabe
Neto količina: 150g
Proizvajalec: Omira BodenseeMilch GmbH, Ravensburg
Prodajalec: Eurospin Eko d.o.o., Renški Podkraj 64, 5292 Renče

Vzrok odpoklica: Obstaja možnost previsoke vsebnosti vodikovega peroksida v živilu. Peroksid uporabljajo za sterilizacijo posodic v živilski industriji.

ZPS svetuje: V primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Desert lahko vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hahaha (nepreverjen)

pa ka je zdaj s tejmi našimi bautami?

Gostja (nepreverjen)

Rekla bi, da se je vse podobno dogajalo tudi v preteklosti, le da nikoli nihče tega ni dal v javnost...in nismo vedeli, da smo pojedli... To zdaj je pravzaprav izraz korektnega poslovanja.

Vipko
artur

Štera je te naša bauta od teh dveh, oziroma treh? Niti ena, vse so tuje. Naših baut razen Tuš-a več nega.

rigo migo (nepreverjen)

Prav je tudi tak naj pojejo vse kaj jim prodajalci dajo če so taki lenuhi keri si doma nemorejo vzgojit solate pravilno je tak.

uhica (nepreverjen)

solato pa ja valjda prle zapereš,pa se steklo opere dol, bolj je problem ka je v njej, vsi pa nemamo te srece ka bi jedli solato iz svojega vrta

aladar1 (nepreverjen)

Komaj čakam na pomlad in na regrat v šalat

Starejše novice