Ohišje stacionarnega merilnika hitrosti oziroma radarja, ki je več let stal v Vanča vasi na glavni cesti med Mursko Soboto in Gederovci, se že nekaj časa nahaja na novi lokaciji.

Policisti naj bi že vse od oktobra lani na prehitre voznike prežali v Sotini na Goričkem, vendar pa se je znotraj naselja, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, nahajalo le prazno ohišje. Samega merilnika hitrosti namreč vse doslej niso namestili. 

Prazno ohišje je sicer vseskozi samevalo tudi na svoji prvotni lokaciji v Vanča vasi, kjer vgradnje niso opravilii neuradno zaradi tehničnih in birokratskih težav.

Začetek meritev

Kot priča priložena fotografija, objavljena na Facebook profilu Radarji v Pomurju, so v Sotini k delu le pristopili in zdaj vgradili tudi sam merilnik hitrosti.

Radarji v Pomurju (Tomaž Fartek)

Radar je s tem postal dejansko funkcionalen in policisti bodo začeli z meritvami, zato le previdno.

Merilnik hitrosti na problematično cesto

Vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije Vesna Drole je za naš medij pred časom pojasnila, da so policisti v obdobju 2000 do 2017 na omenjeni cesti v celotni dolžini obravnavali 411 prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih 575 oseb. Devet oseb je umrlo, 16 jih je bilo hudo in 128 lahko telesno poškodovanih. Omenjeni odsek predstavlja 0,5% od celotne prometne infrastrukture v Pomurju, na kateri je v prometnih nesrečah umrlo skoraj 4 % vseh mrtvih (9 od 232) v obdobju 2000 do 2017.

Cesta je v slabem stanju

Omenjena državna cesta poteka skozi strnjena naselja, sama prometna infrastruktura pa je na cesti Gederovci - Cankova - Kuzma v slabem oziroma zelo slabem stanju na relaciji Petajnci - Gederovci.

V zadnjih letih se je na omenjeni cesti močno povečal promet tovornih vozil, na kar so že pred leti opozorile občine Tišina, Rogašovci in Cankova. To še dodatno vpliva na samo varnost udeležencev v cestnem prometu, pojasnjuje Droletova.

Z odprtjem Pomurske avtoceste je postala omenjena cesta "tranzitna cesta" za tovorna vozila v smeri Republike Avstrije. Večina tovornih vozil iz smeri Madžarske in smeri Republike Hrvaške, ki imajo za cilj Avstrijo (Dunaj) uporablja to državno cesto za prevoz tovora v smeri Republiko Avstrije in to toliko bolj, saj na omenjenem odeseku ob vstopu v Republiko Avstrijo na mejnem prehodu Kuzma ni nobene mejne kontrole, obenem pa se izgonejo plačilu cestnine tako v Republiki  Sloveniji kot v Republiki Avstriji.
 

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
njiva

Da so to vgradili gnes?Ges san se včeraj tan pelo,da san ga vido san mel eno 65km gor sigurno.Što kaj zna?

hee (nepreverjen)

nan te tij javiš za 2-3 kedne če je bil včera al nej.

In reply to by njiva

Goričanec123 (nepreverjen)

Namontiran danes po 12. uri

In reply to by njiva

njiva

Fala lepa za odgovor

čarni vrag (nepreverjen)

Ajdi goričanci zdaj pa udri po gasu. Nori ste zadosta!

Goričanecc (nepreverjen)

Sobočke bimbo...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

lepota (nepreverjen)

odvraten radar

uros_ (nepreverjen)

Cesta je slaba, tovorjnakov je preveč in država kot rešitev postavi radar...
Super, zdaj so vse prometne težave na odseku med Gederovci in mejnim prehodom Kuzma rešene...

občan tišine (nepreverjen)

ima tam radar pri kandelabru in el. omarica na njem tudi služnostno pot kot bi moralo biti v vanča vasi - nekdo je nekaj zajebo -ful bolano

Vihar (nepreverjen)

Prijde kakšen vijer ka de voter fudo kak snete sekere pa ga mogoče poderej... :-)

SteveWonder (nepreverjen)

Pret kakši romunski pijani tovornjakar z totalno brez bremz !!! No če pa na vihar računaš te pa ga morete spodi malo ''načeti'' ! Ali pa tak kak v MB kdaj so na glanem trgu bli protesti, so trije s fordom radar malo s baterijskim fleksom mažagali, te pa so ga s fordom ''potegnili'' v tretje !!! Bilo na YuTubi !!! Treja varianta pa je ka v njega tresne, samo more nehče maso na strelovod potegniti ! Tega noben radar ne preživi !

In reply to by Vihar (nepreverjen)

Jerneeej (nepreverjen)

Prekmurce nemajo za burek ne pa za radar.. tou so prazne skatle

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice