Na Facebook profilu Društvo za zaščito živali Maribor so zapisali, da je pes pritekel iz smeri Novega naselja proti Cmureški cesti v Lenartu.

Prestaršen pes je stekel pod kolesa modrega avtomobila, a je voznik to opazil in pravočasno dal svetlobne znake nasproti vozečemu vozilu, ki je pravočasno videlo, kaj se bo zgodilo.

Pes ni ranjen, a je pobegnil je na Cmureško cesto, tam pa se za njim izgubi sled. Pes je suh in očitno že dalj časa na cesti in res potrebuje pomoč.              

Na društvu pozivajo, da če se ta pes zateče h komu ali ga kje vidite ali imate možnost kakor koli ujeti oziroma ga zapreti za ograjo to storite in pokličite na telefonsko številko 040 187 113, so še zapisali na Facebook strani Društva za zaščito živali Maribor.

Brezbrižen lastnik psa naj bi živel v drugi občini, skoraj 10 kilometrov oddaljeni od tukaj, kjer se zdaj že en teden nahaja uboga žival. V društvu so izvedeli tudi, kje se je ta pes že vse nahajal in da je bil v preteklosti že dvakrat vrnjen že lastniku. 

Lastnika bodo ovadili pristojnemu inšpektoratu zaradi namerne zapustitve živali, še prej pa bodo na vse pretege poskušali rešiti psa. Ob tem zlasti prebivalce Lenarta prosijo za pomoč.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zoro05

Ne ovaditi, spoditi hudiča od doma, pa naj se pase. Kaj ovaditi, da eno leto dela na društvu za zaščito živali, praaaasec

Vejpa (nepreverjen)

Obesiti ga za j..ca. Lastnika, ka se razmimo!

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Društvo za zaščito živali se rado slika. Ko jih zoveš, da žival trpi ali da bi ji našel zatočišče, te najprej naderejo, ka namrejo oz. obnašajo kak bogovi na Zemlji... Npr. ko sem oskrbel štorkljo, so prišli in se z mano slikali, preden sem štorkljo sam peljal k veterinarju v Moravske Toplice. Vse za pejneze, boli jih kurec za živali (te babe ka so tam zaposlene).

inokss (nepreverjen)

SE STRINJAM, V MB ENAKO

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

ohjoj (nepreverjen)

Ce imate slabe izkusnje z tem drustvom vam predlagam, da se naslednjic obrnete na drustvo Animal Angels, lahko jih le priporocam, so zelo odzivni. lp

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Isti kak vsi. Prosiš jih za pomoč, pa so cincali dva tedna, preden so se odloučili, ka nedo pomagali. V ton časi so mi pomagali drügi lidje, keri nejso v nobeno drüštve. Za šverc psov iz Bosne pa Animal Angels skous najdejo čas. Ker za tisto dobijo dosti donacij.

In reply to by ohjoj (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Fainšček, zaposlena je mogouče samo ena, prek javnih del, ostalo so prostovoljci. Tou pa je lejko sakši, bar včasih. ;-)

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

V zapor!

Starejše novice