Žal načrtne in nerazumljive zastrupitve psov prepogosto polnijo naše strani. S toplejšim vremenom, ki je ljudi in njihove štirinožne prijatelje spodbudil h gibanju v naravi, pa je neljubih incidentov te dni še več.

Ravno minuli teden smo poročali o odkritju, ki je nagnalo strah v kosti lastnikov psov v Beltincih. Ob eni od poljskih poti so tam zasledili več kosov mesa, za katere sicer ni bilo jasno, ali so zastrupljeni, vendar so bili sumljivo razporejeni v enakomernih presledkih nekaj metrov in tako videti kot past.

Tokrat na podobno najdbo opozarjajo še v Murski Soboti. V objavi na družbenem omrežju Facebook je uporabnik zapisal, da so na Zeleni ulici odkrili domnevno past za pse in mačke, in lastnike pozval k previdnosti.

O podobnih težavah so pred kratkim sicer poročali tudi iz štajerskih koncev, kjer je po besedah lastnice, ki je komaj rešila svojega ljubljenčka in z dogajanjem seznanila društvo za zaščito živali, neznanec travo posipaval s polžjim strupom. 

Zastrupilo se je več psov, nekaj jih je celo poginilo, okoliške prebivalce pa je seveda močno skrbelo tudi za varnost otrok, ki se igrajo na zelenici.

Če tudi sami v naravi sprehajate svojega ljubljenčka, bodite torej pozorni.
 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lastnik pesa (nepreverjen)

Mislin ka bomo mogli lastniki psov in mačk vzeti pravico v svoje roke, ker policija ne napravi NIČ ka bi sploh probala najti te morilce živali.

vodka (nepreverjen)

Že zdavnaj bi morali vzeti. Pa ne samo pravice, ker jih imate preveč ampak dolžnosti. Namreč, če bi se zavedali svojih dolžnosti, pazili na red in čistoče ter se izogibali delati nesnago po tuji lastnini vam verjetno ljudje ne bi nagajali. Na žalost morajo psi trpeti zaradi nekaterih neodgovornih, nekulturnih in nesnažnih lastnikov psov.

In reply to by lastnik pesa (nepreverjen)

Gin (nepreverjen)

Se strinjam. Dosti lastnikov psov se ne zaveda svojih dolžnosti. Taki grejo tudi meni na živce. Ampak a je za to kriv pes? Ali pa mogoče njegov lastnik? Zakaj bi potem umoril psa, ker je njegov lastnik neodgovoren? Pritisni rajši šamar lastniku, pa boš naredil več koristi.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Pavel (nepreverjen)

Res je, živali niso nič krive, krivi so neodgovorni, arogantni, nesramni ljudje, ki mislijo le na sebe in ne razmišljajo tem, ko mora lastnik zemljišča za njimi čistiti svinjarijo. Zame je to ponižujoče, ko pred svojim pragom najdem pasji iztrebek in od pasjega urina posvinjano fasado hiše. V jezi človek pomisli tudi na to, da bi se jim maščeval in se znesel nad lastnikom in živaljo, vendar to ni rešitev, saj na ta način postanemo kot oni. Za lastnike psov bi morali zakonsko zahtevati obvezno šolanje in večkratnim kršiteljem odvzeti pravico do posedovanje živali!!

In reply to by lastnik pesa (nepreverjen)

kvitamin (nepreverjen)

Vitamin K je proti strup podganjemu strupu. Dobi se v lekarni. Hitra reakcija resuje zivljenja!

iglic (nepreverjen)

Nega prstnih odtisov gori?

Bindi (nepreverjen)

Če bi inšpekcija in policija vsaj enkrat opravili svoje delo in zastrupljevalca kaznovali kot je treba, bi hitro nastal red. Zastruplja samo slabič, ki se ne upa soočiti z ljudmi, zato se strahopetno spravlja na živali.

nikaloo (nepreverjen)

am...ka pa ce bi policija in inspekcija bole pazila in kaznovala lidi, keri za svojim pesom ne pospravijo.
Roko na srce, na zelenici pred mojin blokom nega skoraj dneva ka ne bi najso pesji drek!

In reply to by Bindi (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

"za katere sicer ni bilo jasno, ali so zastrupljeni" kak te lejko trdite ka je past ? Pa nika na pamet.

butalec (nepreverjen)

Dokler se bodo lastniki pesekov obnašali, kot se obnašajo (vsaka čast izjemam!),
dotlej se bodo takšne stvari dogajale.
A se res morajo deca naganjati v podrekani travi??

zvodnik milan (nepreverjen)

predlagam da vedno lastnik poizkusi kos odvrženega mesa ali klobase
In če se mu nič ne zgodi , pa leiko da poiskusiti tudi pesu

Starejše novice