V naslednjih urah se bo nevihtna aktivnost po Sloveniji okrepila, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, je severno od Celja in na južnih pobočjih Pohorja nastalo več nevihtnih celic, ki se obnavljajo in se počasi pomikajo, opozarjajo iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Pojavljajo se predvsem dolgotrajnejši nalivi, ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.

V naslednjih urah se bo nevihtna aktivnost po Sloveniji okrepila. Zvečer se bo ozračje umirilo.

Zaradi šibkih vetrov v višinah bo premikanje neviht počasno, nastajale bodo večinoma večcelične nevihte. Največja verjetnost za kakšno močnejšo nevihto je predvsem na vzhodu in jugovzhodu države. Možni so močnejši in dolgotrajnejši nalivi, močnejši sunki nevihtnega piša in drobna toča. Zvečer in v noči na petek se bo ozračje postopno umirilo.

Nevihtni oblak z Avstrije nad Goričko

Iznad Avstrije se proti Prekmurju počasi premikajo oblaki, iz katerih lahko nastanejo tudi močnejše nevihte. Oblaki so že dosegli severozahodni del Goričkega, zaradi česar ARSO označuje verjetnost nastanka toče kot veliko.

Po napovedih vremenoslovcev bodo najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj in dopoldne bo precej jasno. Popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 19, najvišje dnevne od 24 od 29 stopinj Celzija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice