V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so v ponedeljek zabeležili sum na okužbo z novim koronavirusom pri dveh osebah, vendar so sum s testiranjem ovrgli.

Kot je za STA povedal predstavnik uprave kliničnega centra Janez Lencl, sta bila oba testa negativna. Iz previdnosti pa so prepovedali vse obiske v UKC Maribor.

"V UKC Maribor trenutno ni nikogar s potrjeno okužbo s tem virusom," je povedal vodja centra za odnose z javnostmi in marketing Lencl.

Za popolno prepoved obiskov v kliničnem centru so se odločili predvsem zaradi pojava virusa v Italiji. Kot je dejal, so se na morebiten izbruh bolezni pripravljali že prej, minuli konec tedna, ko se je novi koronavirus pojavil v Italiji, pa so intenzivirali priprave. Zaradi bližine okužb je namreč večja verjetnost, da se virus pojavi tudi v Sloveniji, še piše STA.

Že v prejšnjih tednih so v UKC Maribor zabeležili nekaj posamičnih sumov na okužbo s sars-cov-2, a so bili v vseh primerih testi negativni. Lencl to pripisuje večji ozaveščenosti in posledično večji občutljivosti javnosti o nevarnosti okužbe. Obenem zagotavlja, da so v kliničnem centru ustrezno pripravljeni na morebiten izbruh bolezni.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bralec3 (nepreverjen)

Ja, po 10 dneh bosta pa umrla kot tisti v Italiji. Samo nikar ne zganjajte panike in mirno potujte po svetu ter uživajte življenje dokler je še vaše!

Starejše novice