FOTO: Jure Banfi
Trimesečni rok, ki ga je direktorici hotela Diana postavilo sodišče, se izteka, potencialni kupec že podpisal predpogodbo.

Za tretji april napovedano deložacijo hotela Diana je murskosoboško okrajno sodišče preložilo za tri mesece. Rok, da direktorica Jasna Klepec hotel odkupi oziroma zaključi poslovanje, se tako izteka. 

Predpogodba podpisana

Na Heti čakajo, da rok sodišča mine. S potencialnim kupcem hotela so že podpisali predpogodbo in zdaj čakajo na aro. Da bi potencialni kupec nadaljeval posel, pa je treba izpolniti tudi ključni pogoj, ki ga je postavil, in sicer izpraznitev nepremičnine. Predpogodba je namreč veljavna samo pri izpolnitvi vseh pogojev. Potencialni kupec po naših informacijah prihaja iz Slovenije, a se primarno ne ukvarja s turizmom.  

Klepčeva je v tem trimesečnem obdobju na Heto poslala dopis, v katerem je prosila za znižanje cene, vendar pa Heta ne popušča in želi za hotel iztržiti 1,8 milijona evra. 

“Za nas bi bilo boljše, če bi lahko hotel prodali direktorici, ampak težava je v tem, da nima niti denarja, da bi do konca kupila podjetje, kaj šele, da bi poplačala delavce in vložila približno 150 tisoč evrov za obvezna vzdrževanja,” pojasnjujejo na Heti.

Sami v hotel, odkar je zaseden, ne vlagajo, prav tako ni večjih vložkov s strani vodstva hotela, tako, da je ta zanemarjen. 

Belčeva terja 18 tisoč evrov

Klepčevi pa skrbi povzroča tudi nekdanja direktorica in lastnica Hotela Diana Olga Belec. Iz javno dostopnih podatkov je namreč razvidno, da je ta dala izvršbo na poslovni delež Klepčeve zaradi izterjave 18 tisoč evrov neplačane kupnine. Za komentar smo poklicali tudi Klepčevo, ki pa za nas danes ni imela časa, saj ni bila v službi. 

Težave družbe Hotel Diana segajo že v čas pred vodenjem Olge Belec. Tudi v času, ko je bila družba v lasti Belčeve, jim v Diani ni uspeli prepričati Hete s primerno ponudbo za nakup hotela, med drugim pa niso uredili primernega najemnega razmerja, ki bi okrog petdeset zaposlenim zagotavljal stabilnost. Po zadnjih objavljenih letnih poročilih je imela družba Hotel Diana d.o.o. več let negativni kapital.

Članek je nastal v sodelovanju s časnikom Delo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kuča na Umagu (nepreverjen)

belečki ni zadosti 2000eur sekretarske plače?

moravčan (nepreverjen)

a ga debeli kopuje

smuč (nepreverjen)

Težave hotela Diane so v ton, da je na slabi lokaciji v slabon mesti.

Starejše novice