Fotografija je simbolična
Po močnem sneženju, ki je včeraj zajelo velik del Slovenije, tudi na vzhodu Slovenije že čutimo posledice vremenskih nevšečnostih.

Po informacijah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se širše ormoško območje bori s posledicami vremenskih nevšečnosti. Na Ormoškem so ob 9.40 zabeležili eno prijavo. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo. 

Le nekaj minut kasneje prijave na območju Ljutomera

Na širšem območju Ljutomera so na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje zabeležili eno prijavo dogodka. Na tem območju so že aktivirali prostovoljna gasilska društva teh območij, ki pa o poškodovanih in številu poškodb trenutno še ne poročajo.

O vremenskih nevšečnostih pa poročajo tudi iz občine Rogašovci, od koder so ob 10.25 zabeležili prijavo dogodka, zaradi katerega so aktivirali prostovoljna gasilska društva iz območja. Enote o poškodovanih in številu poškodb zaenkrat ne poročajo. 

Tudi območje Slovenske Bistrice se bori z visokim snegom

V Slovenski Bistrici je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje zabeležila eno prijavo dogodka, prav tako vezano na visok sneg. 

Prijava je bila zabeležena ob 9.45, aktivirali pa so že prostovoljna gasilska društva iz dotičnih območij. Tudi v Slovenski Bistrici enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Kakšno vreme nas čaka?

Pretežno oblačno bo danes, z občasnimi padavinami, deloma plohami. Padavin bo najmanj na vzhodu države. Večinoma bo deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko pričakujemo tudi sneg. Predvsem na severovzhodu in na zahodu bo pihal jugozahodni veter. 

Temperature v alpskih dolinah bodo okoli ničle, drugod od ena pa do devet stopinj, ob morju pa se bodo dvignile do enajst stopinj celzija. 

Poslabšanje vremena z več padavinami lahko pričakujemo predvsem od popoldneva proti večeru. 

Previdni pa naj bodo tudi pohodniki, saj Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja, da je zaradi novozapadlega snega v velikem delu naših gora nevarnost snežnih plazov. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
njiva

Ka ste vi nori malo,vepa napišite,zakoj prijava,sneg,led,divjad na cesti....itd.
Bumbari eni

Gorickooo (nepreverjen)

Meni je bole smesno ka pise za nevsecnosti na gorickon pa te vidis ka so v enon stavki omenjeni samo rogasovci, ovo ostali clanek pa od stajera oz prlekije. Z naslovon tak zavajajo.

In reply to by njiva

Falko (nepreverjen)

smo gnes pospravljali koruzno slamo z njive
pa smo našli puško
Še sreča da ni poškodovala kombajna
Kaj mislite
Kdo je vrgel puško v koruzo

Starejše novice