Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 27. novembra, opravili 3402 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1478 novih okužb, gre za 43,4-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 47.221 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6143 PCR testiranjih potrdili 2224 novih okužb. Šlo je za 36,2-odstotni delež. 
 

V Pomurju 141 novih okužb 

Največ novih okužb so potrdili v občini Murska Sobota, in sicer 24. Sledi ji Lendava z 18 okužbami in Beltinci ter Gornja Radgona s 15.

Ljutomer je v zadnjem dnevu zabeležil 13 novih okužb, Puconci, Apače in Rogašovci šest, Gornji Petrovci pet ter Radenci, Turnišče in Sveti Jurij ob Ščavnici štiri.

Občini Tišina in Razkrižje imata po tri nove okužbe, po dve novi okužbi so odkrili v občinah Moravske Toplice, Križevci, Dobrovnik in Črenšovci.

Kot zadnje so po eno novo okužbo potrdili še v občinah Kuzma, Cankova, Šalovci, Veržej, Grad in Velika Polana.

Brez novih okužb so le tri pomurske občine, in sicer Odranci, Kobilje in Hodoš.

Najboljše v občini Hodoš, najslabše v Murski Soboti

Od vseh pomurskih občin trenutno najbolje kaže občini Hodoš, kjer trenutno nimajo aktivnih primerov. Zadnjo okužbo so zabeležili 4. novembra.   

Najslabšo epidemiološko sliko ima Murska Sobota. Tam je trenutno kar 251 aktivnih okužb.
Po številu aktivnih okužb sledi občina Gornja Radgona z 207 aktivnimi okužbami ter Ljutomer, kjer jih je trenutno 197.

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 67.066 oziroma 58,5 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 62.697 posameznikov oziroma 54,6 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 13.580 oseb.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
2022 (nepreverjen)

Javna gonja proti zdravnikov sem lahko nadaljuje, dejstva pa bodo govorila sama zase. Dejstvo je, da imamo zdravnikov v državi podpovprečno malo. Dejstvo je, da so obstoječi zdravniki nezadovoljni in da je vzdušje med tistimi, ki delajo v javnem sektorju slabo. Dejstvo je, da so delovni pogoji v Sloveniji tako slabi, da niti Srbi, niti Makedonci niso več zainteresirani za delo pri nas, mogoče imamo kaj šanse, da privabimo koga iz Bosne ali Kosova. Dejstvo je, da generacije 45 plus ne bodo odšle v tujino, ampak bodo v službah ostale do penzije. Generacije od 45 do 60 bodo iskale izhod iz nedelujočega javnega zdravstva, saj je zelo nestimulativno delati v okoljih, kjer je bolnik na zadnjem mestu, na prvem pa birokratske ovire, nefleksibilnost sistema, neurejen informacijski sistem, ves čas pa si ob vseh naporih in obremenitvah izpostavljen medijskemu linču in demoniziranju. Mladim pa je svet odprt. Njihova mentaliteta drugačna. In če bodo videli, da tukaj ne morejo izpolnjevati svojega poslanstva in uporabljati svojega znanja ter biti za to ustrezno nagrajeni, bodo pač šli drugam. Nič več niso dolžni svoji državi, kot npr. ekonomisti, informatiki, farmacevti ali odvetniki, ki so se tudi izšolali na stroške davkoplačevalcev. Ljudje pa se bodo morali odločiti, da začnejo zaradi problemov v zdravstvu naslavljati tiste, ki so odgovorni za organizacijo zdravstvenega sistema. Ker zdravniki to niso

2022 (nepreverjen)

Dejstva o plačah zdravnikov: specializant, ko začne z delom, je uvrščen v 38. plačni razred, kar znese nekje 1200€ neto. Med specializacijo že po parih mesecih sprejema odgovornost in odločitve o zdravljenju pacientov, opravlja delo kot samostojen zdravnik, le za težje primere ima možnost posveta z mentorjem.

Z vsakim letom pridobiva težje primere, več odgovornosti. Z vsakim letom pa se mu plača dvigne za 1-2 plačna razreda, kar je nekje med 40 in 80 €.

Tekom specializacije, torej po 5 letih, lahko doseže neto plačo nekje 1600 do 1700(45-47. plačni razred) preden zaključi specializacijo. Po zaključeni specializaciji postane mladi specialist s plačo približno 1800(47. razred približno).

Če se vam to zdijo dobre plače, za ves vložen trud med študijem, odgovornost za zdravje ljudi, odločitve, ki jih sprejemajo, stalno izobraževanje, vse obremenitve..

Tudi prav, samo želim predstaviti dejstva. In dejstva zgovorno govorijo, zakaj ljudje odhajajo..

Dodatno bi izpostavil tudi slabe delovne pogoje, logistično zaostal in rigiden sistem, nastrojenost ljudi proti sistemu.

Za ilustracijo bi dodal sosednjo Avstrijo, kamor kolegi odhajajo. Pogoji dela so neprimerno boljši, plače pa 2x toliko, kar je pri nas.

Naj si vsak ustvari svoje mnenje o tem, samo naj imajo ljudje pred sabo dejstva, ko si ustvarjajo mnenje

karlek (nepreverjen)

Idite vendar se jih mnogo vrne, ko vidijo koliko več morajo delati.

In reply to by 2022 (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

Dragi mladi zdravniki, ker vem za boj generacij v medicini (stari zdravniki : mladi zdravniki) vas razumem. Vem koliko polen vam leti pod noge, koliko se vas onemogoča in kakšno je razmerje plač mladi:stari.! Ampak, ta medgeneracijski spopad znotraj medicine boste morali dobiti sami, tu vam državljani oz. pacienti ne moremo pomagati.

Ampak; medicino ste šli študirat, ker "bi radi pomagali ljudem".

Ko pa doštudirate in specializirate, pa ugotovite, da bi radi pomagali predvsem sami sebi. Vse lepo in prav, vsak si želi čim večjo plačo, in ko gledate "ta stare" in njihove plače, razumem , da vam pogled takoj uhaja čez mejo, kjer imajo zdravniki boljše plače. Jih pa imajo pa tudi trgovke, tajnice, šoferji, delavci za tekočim trakom!
Na to pa hote pozabite. In ravno ti, zadnji našteti, so sfinancirali vašo diplomo, vaš doktorat. Vse od gimnazije (4 leta), medicinske fakultete (6 let npr.), specializacije (tudi par let);
in ko to seštejemo, dobimo 10-15 let vašega, pri nas brezplačnega šolanja. Če bi študirali v tujini, bi bili do grla zadolženi s kreditom za študij (razen, če bi bili iz bogate familiije). In od velike doktorske plače v tujini bi 10-15 let odplačevali svoj študij. Vi to dobro veste in namenoma prezrete.
Da ne dolgovezim: moje mnenje je, da bi "potrdilo o dobrem imenu" za odhod v tujino lahko pridobili šele, ko bi zgoraj omenjenih 10-15 let oddelali doma i tako nekako "odslužili" ljudstvu, ki je vaše izobraževanje "častilo". Če to razumete kot "omejevanje osebne svobode", potem si pa vzemite osebno svobodo že prej in se vpišite na študij medicine v tujino!
To pa bi bilo izvedljivo le pri redkih, a ne?!
Poznam "doktorsko" familijo v Ameriki. Oba starša zdravnika, dva otroka - oba študirata medicino. Starša delata še pa še, da zaslužita dovolj, da lahko plačujeta študij sina in hčere.
In ko se ta dva upokojita, bo njuna življenjska bilanca izgledala takole: imela bosta dva otroka - zdravnika, eno leseno , po ameriško veliko hišo in vsak svoj avtomobil. Celo življenje sta delala za to!
Malo si predstavljajte, kakšna je "življenjska bilanca" ob upokojitvi slovenskega zdravniškega para.
Pa zlate palice lahko zanemarite!

In reply to by 2022 (nepreverjen)

4DSAD3E2 (nepreverjen)

BANDA LAŽNIVA CIGANSKA POSNETEK IZ BOLNICE KI SO ČIST PRAZNE!
https://www.facebook.com/groups/398618795179284

7zz7878 (nepreverjen)

😱 FB 👨‍⚕️🤮🐔🧠😂

In reply to by 4DSAD3E2 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Predlagam, da država vsakomi mlajšomi doktori kupi Mercedes AMG auto, kak ga ima tisti njihov šef sindikata Koštrin. Slabo se nam piše z doktori, keri samo na finance mislijo. Na konci bomo pa k raznim baba Vangam odili.

dsa32342 (nepreverjen)

NATEG in PREVARA po celem svetu!
Medtem ko Avstrijci sedijo zaklenjeni in ne smejo po nakupih na božični trg, člani avstrijske vlade, minister za zdravje in zvezni predsednik praznujejo in čagajo brez mask in duhovitosti bez razdalje.
https://www.facebook.com/watch/?v=312744477271610

7zz7878 (nepreverjen)

😱 FB 👨‍⚕️🤮🐔🧠😂

In reply to by dsa32342 (nepreverjen)

Isti na?? (nepreverjen)

Nemre vsaki den druga občina voditi.
Vpa če so včeraj Beltinci meli največ gnes ms vodi v številkah, jutri de pa radgana... Halo. Ve pa te se korona ne širi dale po občini? ona šprinta v drugo občino pa tan lovij lidij?

pacen1234 (nepreverjen)

v naši občini več okuženih kak nas sploh je....

Starejše novice