Takšno stanje na cesti bo ostalo vsaj še do konca julija.

Popolna zapora ceste v Brezovcih, ki že nekaj časa jezi bralce Sobotainfo, očitno ostaja dlje od pričakovanega. Gradnja krožnega prometa in mostu je povzročila nemalo nejevolje med šoferji, še posebej zaradi rednega nadzora upoštevanja zapore.

Zapora ostaja do konca julija

Na Puconski občini so nam prvotno zagotovili, da bo cesta ostala zaprta vse do 3. julija, a z bližanjem tega datuma je postajalo jasno, da dela ne bodo zaključena v predvidenem roku. Po ponovnem pogovoru s puconsko občino so nam pojasnili, da bo zapora na cesti ostala do konca julija:

»Izvajalec je investitorja zaprosil za podaljšanje roka za dokončanje del in pridobil soglasje. Podaljšani rok je konec avgusta. Hkrati je podaljšan tudi rok popolne zapore prometa in sicer do konca meseca julija.«

Dela že v zaključni fazi

Izvajalci so zaprosili investitorje za podaljšanje roka zaključka del, ki je bil odobren, prav tako je bilo odobreno podaljšanje roka cestne zapore. Dela so sicer že v zaključni fazi, v naslednjih dneh pa so predvidena zaključna dela na mostu, inštalacijah in  zaključek asfaltiranja. Zapora bo odstranjena, takoj ko bo potegnjen fini asfalt.

Zamuda iz opravičljivih razlogov, trdi občina

Na občini Puconci poudarjajo, da so pri projektu le soinvestitor, zato nimajo neposrednega vpliva na izvajanje del in  tudi ne morejo vplivati na datumske zamike konca projekta. Razloge za zamudo pa komentirajo kot finančno in tehnično opravičljive:

»Razlog za podaljšanja je izključno v izvedbi transportnega voda vodovoda skozi naselje Brezovci, kar se je sicer izvedlo v sklopu drugega projekta - Zamenjava transportnega voda Predanovci Lemerje. V ostalih odsekih bo zamenjava izvedena pozneje, skozi naselje Brezovci pa je bila, tudi na zahtevo občine, izvedba transportnega voda pred oz. skupaj z izgradnjo ceste.

Po spremembi projekta namreč trasa voda poteka po cestišču, ki je v izgradnji. Vgradnja vodovodnega voda s prevezavo na obstoječi vod je, tudi zaradi večdnevnih prekinitev zaradi deževnih dni, trajala od 14.04. do 11.06.

Izgradnja vodovoda je tudi ključno vplivala na popolno zaporo prometa skozi naselje. Vzporedno so se dela na cesti sicer izvajala, vendar pa je šele dokončanje del vodovodnega voda omogočilo zaključek del na mostu. Manjša zamuda torej glede na prvotni pogodbeni rok bo, vendar pa je ta povezana s tehnično in finančno opravičljivimi razlogi.«

Dobra izvedba projekta vredna več od časovne omejitve

Izvedba vodovoda je vplivala tudi na spremembo izvedbe na cesti, saj se je ugotovilo, da  geomehanski ustroj cestišča z izvedbo zgolj preplastitve v delu od rondoja v smeri Lemerje, ne zagotavlja primerne rešitve in je projektant na pobudo investitorja projektno rešitev spremenil. To je omogočilo tudi spremembo nivelete cestišča, ki je, predvsem v predelu gasilskega doma, bila po prvotni rešitvi moteča:

»Kot soinvestitor si želimo predvsem, da bo izvedba projekta dobra in, da se hkrati rešijo tudi vsi drugi posegi na komunalnih vodih. Zelo veseli smo, da isto zasleduje tudi glavni investitor. Če so zaradi tega roki dokončanja podaljšani, nas to zelo ne moti. Upamo da, po seznanitvi z razlogi, to ne moti tudi drugih uporabnikov infrastrukture v izgradnji,« so še pojasnili na puconski občini.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100 (nepreverjen)

Ma kaj nas briga, naj se tozijo zupanu.

Blato.. (nepreverjen)

STARI RIMLJANI BI TO ŽE DAVNO KONČALI IN TO BREZ STROJOV.
AMPAK TISTEGA ČASA SO BILI LIDGEJ PAMETNI, ZDAJ SO PA ŠOLANI IN TU JE RAZLIKA, OGROMNA.

In reply to by 100 (nepreverjen)

BODONSKI. (nepreverjen)

Nabiti njin penale.Če ne vejo naj ne delajo.

Debeli fuknjenec (nepreverjen)

Tij si pa vseved ka znaš za vsakši čkanek komentejrati. Idijot zaostali.

In reply to by BODONSKI. (nepreverjen)

BODONSKI. (nepreverjen)

HAHAHA glij pravi se oglaša ka cejle dnejve tu gor visij.

In reply to by Debeli fuknjenec (nepreverjen)

turk

Delalo se bo do spomladi, ker bo treba še odpravit vse reklamacije...

rile (nepreverjen)

Kakih 10.km stran v Avstriji,zapore sploh nebi blo,Izvajalec naj plača penale ,ne da mu občina praktično vse odpusti.Se pa verjetno razume ,zakaj??

Kurilko2 (nepreverjen)

Vozniki se jezijo? Ka pa domačini ka majo vse parcele gor skopane, ka se jin po grünti gor mikajo vozniki?? Pa ka lejčejo kak bedaki po tej vouzki cesti, nanč ne vupan peški tu mimo več oditi.

Frfrfr (nepreverjen)

Sploj se nika ne buni. Dosta Brezovčararov de na račun toga melo pol dvorišč asfaltejraneh pa tlakovanih, nove ograje, ulična rasvetljava je tudi bijla prej gratis od enoga izvajalca, keri je v zameno doubo posel. Dodatno majo 2 miljona za nepredvidene stroške, zdaj se pa na pune troši.

In reply to by Kurilko2 (nepreverjen)

Sosednji (nepreverjen)

Nika nej vij samo zijdajte oz asvaltejrajte ali kda de žetev de naš fendt tuj po tisti oski cesti leto pa lejko san sto krat izven brezovec doma.. stisnemo še kombanj zmejs nej prblem

In reply to by Kurilko2 (nepreverjen)

Aaaa (nepreverjen)

Tou še človek sprejme samo ka se nede zgoudilo da de se končano pa po treh mejseci kaj razkopajo kak je v navadi.

Gfgfggghg (nepreverjen)

Što de pa nove robnike plačo? Takšni delajo cesto ka se sploj višin ne vejo zmerite. Te pa morejo gor trgate vse ka so do tečas napravile.

Miskomik (nepreverjen)

Ne na pamet. Visine so bile napravljene kak so bile napisane v projekti. Lalek.

In reply to by Gfgfggghg (nepreverjen)

Ooo (nepreverjen)

Koga ščitiš? Si slučajno prste polek mel? To se je z lune vidlo ka ne štima. Ge so pa kakšne nadzorni bilij?

In reply to by Miskomik (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Dva Črnogorca z eno karjolo pa lopato bi tou že napravila.

Eagle (nepreverjen)

Imam občutek, da bo prej spet epidemija, kak pa bo tole končano.

Kop00 (nepreverjen)

Haha,... Na občini katerikoli, vse so iste poudarjajo, da so pri projektu le soinvestitor. Ko je otviritev, so pa prvi v vrsti in se hvalijo pred obcani, poglejte kaj smo za vas uredili. Ti lokalni politiki pokvarjeni do konca.

ravninec (nepreverjen)

Če pa ŽUPAN v ŽEP dobi !

SSSSobočanec (nepreverjen)

Imaš zato dokaze zato trditev, ali pač si tako malo brez veze nekaj napisal. Samo da bi sral po drugem.

In reply to by ravninec (nepreverjen)

Joj (nepreverjen)

Salabajzeri...tipicno. vse firme izven slovenije, vi se eno vas cuj napravili v ton casi

Medved uhec (nepreverjen)

Kot vedno negativne komentarje pišejo manjaki ka cejle dnejve doma drkajo kurac

Deep Blue (nepreverjen)

Vüja se ti je poklapala od drkanja :)

In reply to by Medved uhec (nepreverjen)

starček1 (nepreverjen)

Ker se dela na tej cesti vlečejo, se verjetno ne bodo prej začela dela na cesti Murska Sobota - Gederovci, ki je obvozna cesta zato cesto.

pridam1kmasvalta (nepreverjen)

kitajci v ton časi ponaredijo ajflov stolp pa postavojo ka vij en most delate pa 1km asvalta... aja pardon pločnike tudi te pa razumljivo ka tak dugo traja

Deep Blue (nepreverjen)

Šalabajzeri do konca!
Za par metrof asfalta jin niti predvidenih 1 leto !!! nej zadosta in do zdaj se vküper še podukšali za par mescof?? Iz upravičenih razlogov??? Kerih?? Vreme je bilo v rejde, delavcov pa nindr. Aja, robniki ne štijmajo :)

Pa občina kak soinvestitor bi mogla že v razpis dodati, ka se morejo dela končati v par dnejvaj, nej pa v enon leti!

orglice (nepreverjen)

Tudi ploščad pred RKC v Murski Soboti je že dlje zaprta kot je planirano in me nič ne moti, razen, da pri županu fektajo denar in zasedajo prostor brez najemnine, ki ni njihov (rondo) !!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice