Padavine, ki so v zadnjih dneh zajele Pomurje že povzročajo nevšečnosti. Reka Mura je namreč prestopila bregove.

Že včeraj je Agencija RS za okolje izdala opozorilo, da bi lahko reki Mura in Pesnica ter nekatere manjše reke v severovzhodnem delu države prestopile bregove. 

Opozorila kot kaže niso bila zaman, saj Mura poplavlja znotraj protipoplavnih nasipov, v Gornji Radgoni pa je že včeraj zvečer dosegla oranžen opozorilni pretok 900 m3/s. Očitno pa se situacija umirja.

"Reka Mura poplavlja znotraj protipoplavnih nasipov in pri Gornji Radgoni že upada, njen pretok ob 7.00 uri je 850 m3/s. Na delu toka ob meji s Hrvaško je njen pretok ustaljen in se bo popoldne začel počasi zmanjševati," so zapisali na Agenciji RS za okolje.

Na spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kakšno je stanje v Veržeju.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek prvega predsednika države (Milan)?

poplava (nepreverjen)

Katastrofa.Ribe in žabe je odneslo in nekaj vej.

inženir (nepreverjen)

Zdaj se ne ubijajo živali, gnezda dragi "zeleni" ali vam je mar le za ptice ? Postavitev hidroelektrarne je več kot dobrodošlo, da že enkrat zreguliramo reko Muro tako kot jo imajo Avstrijci, ne pa da sako leto vse podere in odnese.

kanžor

inženir ............ Idi v Avstrijo če ti tak vse tam dobro . Mura poplavlja od kar je nastala in ne samo sedaj

In reply to by inženir (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Bolezni ubijajo ljudi že od samega začetka in smo našli načine, da smo jih preprečili. Zakaj ne bi preprečili poplavljanja Mure? Če nimaš nič ob reki Muri in le sediš v stanovanju je lahko biti pameten.

In reply to by kanžor

S M (nepreverjen)

Keri ste proti ELEKTRARNI zaj mate priliko ka rejšite žabe pa kuščare pa si njih pelajte domov za radi vas bodo trpele vaše generacije z pomanjkanjem struje

kanžor

Ko so gradili nuklearko so zatrjevali ,da bo elektrike dovolj .Ko so gradili predragi TEŠ 6 so rekli moramo zgraditi ,da bomo imeli dovolj elektrike in kot vidimo spet so lagali .Zgube za TEŠ 6 plačijemo državljani pri vsako mesečni položnici in vi bi spet radi elektrarne in spet bomo mi in zanamci plačevali izgube

In reply to by S M (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kanžor, malo se pozanimaj, kdo je podpisal prvo pogodbo za graditev TEŠ 6. Vaš desni bogec Janezek čelavi. Glavni stranki pri graditvi sta pa bili SDS in SD ! Golobiča, ki je edini nasprotoval granji ( in njegova stranka ) so hitro spravili iz politike ! Ti lepo na kmetiji živi z dobro penzijo in krmi kokoši, politiko in zgodovino pa pusti, ker nimaš pojma.

In reply to by kanžor

Replika (nepreverjen)

Ka te vi mislite ka avstrijcan nej nika poplavilo? Slpoj pa znate kelko rodovitnih snovi je voda prinesla sebof. Mestne srajce rajše tiho bojte ka nemate pojma o reki Muri.

faki (nepreverjen)

Mura ni prestopila bregov temveč se je razlila .to je velika razlika!

čarnobejli (nepreverjen)

Vsi ka pametuvlejo za elektrarne! Če bi meli elektrarne bi zdaj bile cele vasi ob mujre pod vodo in nej samo to malo razlejvanje znotraj nasipov. Sicer pa mura je skos poplavlala in skos bo, če jo pa zabetonerajo, de pa povzročala katastrofalno škodo tan ge jo je dozdaj nej!

PROTE ELEKTRARNAN

gostja 426 (nepreverjen)

Istina.

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

Katastrofa... (nepreverjen)

tile za HE majo slab spomin, drugači bi se spomnili na to kaj se je na Dravi dogajalo, pa ka se zaj že leta z avstrijskim Verbundom tožijo ka neče dati nikšne odškodnine, četudi je bilo dokazano in priznano ka so jezove naenkrat dvignoli ker so ze za HE bali... za ljudi, pa nikoga ni brigalo.

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Ja, "inženir "vse bomo zregurirali , najprej reko Muro , potem pa v nekaj naslednjih mandatih še svobodo človeškega duha in svobodo mišljenja in tako mimogrede v čem pa je bistvo reke , če ne v njenem toku.Ajde u zdravlje.

gostja 426 (nepreverjen)

Ne vem, kakšna novica je to. Mura je na območju Veržeja nekoč poplavljala vsako leto, tudi večkrat.
Inženir - z vašim načinom se okolje samo uničuje in tudi velik del Avstrijcev nas opozarja, naj ne ponavljamo istih napak. Ob HE ni življenja, Mura pa je zaščiteno območje. Vaše elektrarne, ki jih tako zagovarjate, povzročajo samo še večje poplave. Zdaj je še Verbund priznal, da je odgovoren za poplave na Dravskem polju pred leti. Če primerjate bolezni in Muro in če imate tako slab spomin, ste očitno zelo slab inženir.
Glede pomanjkanja elektrike, ki se ga nekateri tako bojite - kaj, če bi delali z elektriko manj nespametno? Potem je nikoli ne bo premalo. Poglejte okrog sebe, koliko je porabimo po nepotrebnem, da svetimo podnevi, si sušimo roke, ničesar več ne znamo narediti brez elektrike, četudi naredimo to slabše. Raje si prizadevajte za racionalno porabo, pa bo elektrike za vse dovolj tudi čez leta. Samo nasedate HSE, DEM in drugim, ki hočejo zaslužek in strašijo množice.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Človeka, ki napiše, da ob HE ni življenja, ne morem imenovati drugače kot BEDAK ! Ženska pelji se poleti k HE Mariborski otok. Poglej življenje pod in nad HE ! Pod HE otok s kopališčem, razvit turizem, na otoku gnezdijo edinstvene ptice v Evropi, Drava polna rib, v bližnjem Koblarjevem zalivu prijetna gostilnica z vsem mogočim, .... Nad HE jadralci, veslači, preletavanje ptic, turizem, kopalci, ...... Ženska, v steno se zaleti preden boš bedarije pisala ! Kaj še svoje riti nisi premaknila dalje od Mure ?

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Katastrofa... (nepreverjen)

ja maš prav.. so se pobrigali za šport prebivalcev ob Dravi, jim spustili vso vodo naenkrat iz Verbunda... so meli močnejši tok, ka so lahko bole plavali (pa njihove hiže, pa vtopljene živali,...)...
VSE ZA ŠPORT... ti si pa res BEDAK, kak si napisal!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

V Muro se vrži. Nede nobene škode. To se je zgodilo enkrat zaradi človeške napake. Pa ni bilo tudi ne take velike katastrofe. Vsako stvar, novinarji, " okoljevarstveniki " in tisti, ki hočejo dobiti odškodnino napihnejo ! Kolikokrat je pa Mura poplavila pa na njej ni HE ???? To je glih tak, kot da bi rekel : " Sosed se je z avtom zaletel v hišo in se poškodoval, zato jaz ne bom kupil avtomobila. " Pojdite malo v svet in poglejte kako ljudje živijo ob HE, ne da še dalje od Mure niste prišli pa se pametne delate ! Zaviralci napredka in razvoja. Ljudem delate samo škodo !

In reply to by Katastrofa... (nepreverjen)

Katastrofa... (nepreverjen)

tak je vseeno, a ne... saj niso bile tvoje poplavljene...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/po-vec-kot-stirih-letih-se-je-zac…

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

hgr (nepreverjen)

Če bi tak rad živo ob HE se preseli nazaj ta ge si živo prle, nas pa enjaj farbati z tvojim razvojom in napredkom.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Replika (nepreverjen)

Pa ovo ti nije Neretva niti Drava...

Cesta Razkrižj… (nepreverjen)

kaj so ne sposobni tole cesto navoziti za pol metra v višino? Da je tu stalno zaprto ob malo večji vodi.. in to v pokrajini, ki leži na gramozu.. to je nesposobnost ene in druge občine na obeh straneh, ka bi ta problem rešila!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek prvega predsednika države (Milan)?

Starejše novice