Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in nekdanji izvršni direktor v Luki Milan Pučko sta bila v ponovljenem sojenju v zadevi Beltinci na koprskem okrožnem sodišču danes oproščena obtožb.

Po tistem, ko sta bila v prvotnem sojenju oba spoznana za kriva očitanih kaznivih dejanj, je višje sodišče sodbo razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje.

Časar je bil v prvem sojenju zaradi zlorabe položaja obsojen na dve leti in tri mesece zapora, Pučku pa je prvostopenjsko sodišče zaradi zlorabe položaja in pomoči pri tem dejanju prisodilo dve leti zapora.

Po obtožnici naj bi se Časar in Pučko ter Jožef Hozjan in Robert Graj, ki sta krivdo priznala, pri načrtovanju investicije v zaledni logistični terminal Luke pri Beltincih dogovorili, da bo Inženiring Graj Luki Koper zaračunaval previsoke cene svojih storitev, v Luki pa da ne bodo preverjali opravljenih del.

Graj naj bi izdajal napihnjene račune ali pa račune za storitve, ki so bile že plačane oziroma niso bile izvedene. Pučko naj bi brez preverjanja odobril izplačilo.

Očitana protipravno pridobljena premoženjska korist naj bi skupno dosegla več kot milijon evrov.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jokoli (nepreverjen)

Me zanima ce do jansisti zdaj tudi cvilili kak je nase sodstvo komunisticno in podkupleno??? Zdaj gda so SDS direktora oprostili, ce glih je priznal krivdo, de pa verjetno tej sodnik v oceh jansistiv narodni heroj.

kuntakinte (nepreverjen)

...ka pa te zaj Janša ma s ten...či tožilstvo nevej postopka spelati....obtoženin dokazati krivdo.... ... ... tij pa či znaš kak je tou vse bilou ... pa se priglasi za pričo ... pa dokaži krivdo ...

Dreveso (nepreverjen)

Alo lolek zarukani desnicarski …. vej sta pa oba na sodisci priznala krivdo!!!! Bolibogme ste jansovi zabiti do amena.

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

per (nepreverjen)

No li se delajte norca iz navadnih ljudi, pa pride eden takšni kak so ga rubili lekar naačok več nejde pa kak v enih primerih sigdar pride do obrata drugi pa 100 pritožb pa niti ena ne zadovoljuje sodišča lopovi

. (nepreverjen)

Juhu, bravo slo venci!

neveneven (nepreverjen)

bravo sodniki z ponarejenimi diplomami, samo male ribe so v zaporu, šefi pa lepo na prostosti.

čarni vrag (nepreverjen)

Beltinci na koprskem okrožnem sodišču danes oproščena obtožb.

Po tistem, ko sta bila v prvotnem sojenju oba spoznana za kriva očitanih kaznivih dejanj, je višje sodišče sodbo razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje.

Zgrožen sem nad nepismenostjo in neznanjem pisca. Dejansko so sodbo razveljavili in vrnili v ponovno sojenje. Tako nista oproščena obtožb. Ne morejo ti ponovno soditi, če si oproščen obtožbe. Bog se usmili!

Starejše novice