Foto: Jože Žerdin
Svoja dela je na ogled postavilo 27 ljubiteljskih slikarskih umetnikov.

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota je v razstavni dvorani Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti, pripravila slikarsko razstavo na temo 'Pomurski upokojenci: Slikarski umetniki se predstavljajo'.

Svoja slikarska dela je na ogled postavilo kar 27 slikarjev upokojencev iz pomurskih upokojenskih društev.V času epidemije koronavirusa slikarski umetniki namreč niso sedeli križem rok, temveč so pridno slikali v svojem slikarskem ateljeju, spet drugi pa so se udeleževali posameznih slikarskih kolonij.

Sodelavalo kar 27 upokojencev

27 ljubiteljskih slikarskih umetnikov je svoja dela na ogled postavilo z različno tematiko. Šlo je za prerez celoletnega slikarskega ustvarjanja posameznikov. Pri postavitvi slikarske razstave je sodeloval umetnostni zgodovinar in nekdanji direktor Galerije Murska Sobota Ivan Obal.

Obal je dejal, da je večina sodelujočih ljubiteljskih slikarjev lepo napredovala ter da se pozna sodelovanje na slikarskih kolonijah, kjer se slikarsko izobražujejo in izpopolnjujejo. To prinaša zadovoljstvo tako ljubiteljskim slikarjem, kot tudi obiskovalcem ki obiščejo razstavo.

Foto: Jože Žerdin

Dogodek popestrili tudi umetnici

Zbrane sta na odprtju razstave pozdravili predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota Vijola Bertalanič in predsednica komisije za kulturo pri pokrajinski zvezi društev upokojencev Murska Sobota Danica Kocet. Po odprtju razstave so se vsem udeležencem, ki so razstavili svoja slikarska dela še zahvalili in jim zaželeli še veliko ustvarjalnih slikarskih let.

Dogodek odprtja razstave sta popestrili Majda Klement, ki je prebrala nekaj svojih pesniško literarnih del, na orglice in kazu pa je zaigrala Ema Vezjak. Po odprtju so si vsi skupaj še ogledali razstavo, ki bo na ogled postavljena do konca septembra.

Foto: Jože Žerdin
Foto: Jože Žerdin
Foto: Jože Žerdin

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Blinks (nepreverjen)

Umetniška dela???

Starejše novice