Učenci Dvojezične osnovne šole Genterovci s svojim šolskim izdelkom navdušili ocenjevalce.

Code Week Slovenija, Center šolskih in obšolskih dejavnosti, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Microsoft Slovenija so razpisali projekt za spodbujanje sodobnih pristopov k razvoju digitalnih veščin v osnovnih šolah, poimenovan Micro:bit na šoli. Na projekt se je prijavila tudi Dvojezična osnovna šola Genterovci in s projektno idejo bila izbrana v ožji izbor 16 osnovnih šol iz vse Slovenije. 

Z alarmno napravo prepričali ocenjevalce

V sredini maja so učenci DOŠ Genterovci na zaključni predstavitvi šolskih projektov na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani predstavili aktivnosti, ki so se odvijale tekom šolskega leta ter demonstrirali delovanje šolskega izdelka - Micro:bit alarmne naprave. 

Ekipa šole je izdelala alarmno napravo, s katero lahko varujemo različne predmete. Naprava z zvočnim signalom opozori, takoj ko nekdo želi premakniti varovan predmet. 

S svojo inovacijo so prepričali ocenjevalce in si tako zagotovili povabilo na osrednjo tehnološko-poslovno konferenco – NT konferenca, ki se je odvijala 21. maja 2019 v Portorožu. 

V tematskem sklopu Razvoj šolstva v dobi umetne inteligence so učenci uspešno predstavili dejavnosti projekta, samo šolo in okolje, v katerem živijo. Skozi kratek kulturni program pa so obiskovalci lahko spoznali, kako na šoli sobivata tradicija in inovacija.  

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
(nepreverjen)

Čestitke že za samo idejo o sodelanju.

Starejše novice