Zaposleni v vzgoji in izobraževanju danes, kot napovedano, nadaljujejo s splošno stavko - tudi s shodom v Murski Soboti.

Sviz je že včeraj napovedal, da jih bo tokrat stavkalo še več kot februarja, ko je stavka zajela 40.000 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. 

Stavki se je namreč po ponovnem glasovanju naknadno pridružilo nekaj zavodov, ki je v začetku niso izglasovali. Medtem ko točno število stavkajočih še ni znano, jih je do zdaj bilo potrjenih že več kot 36.000. Vendar pa je šole in vrtce ob tokratni stavki obiskalo tudi bistveno več otrok kot med prvo stavko.

Približno tisoč stavkajočih pred soboškim gradom

Stavkajoči se tokrat niso zbrali le na skupnem protestnem shodu v Ljubljani kot minuli mesec, temveč so območni odbori Sviza ob 12. uri pripravili protestne shode v skupno enajstih mestih po vsej Sloveniji.

Tudi v Murski Soboti se je tako pred gradom zbralo približno tisoč stavkajočih iz 52 zavodov iz celotnega Pomurja. Shodi sicer potekajo še v Ljubljani Mariboru, Celju, Velenju, Radovljici, Kopru, Krškem, Kranju ter na Ravnah in na Ptuju. 

Na nekaterih shodih so podporo zaposlenim v vzgoji in izobraževanju izrazili tudi župani občin. Župan Mestne občine Murska Sobota se dogodka zaradi službenih obveznosti sicer ni mogel udeležiti, je pa stavkajoče zato nagovoril podžupan soboške občine Zoran Hoblaj

Ta je zbranim prenesel pozdrave in podporo Jevška ter dejal:

»Današnja stavka in stavke ostalih zaposlenih v javnem sektorju so pravzaprav posledica tega, da nekdo ni opravil svojega dela. Če se spomnite časov, ko je nastopila ekonomska kriza, so nam pravzaprav vsi govorili, da je potrebno varčevati, in s tem smo se vsi zaposleni v javnem sektorju takrat strinjali. Kolikor je meni znano, je bilo v teh letih privarčevano čez milijardo in pol evrov, in takrat je bil dogovor, da se bodo ob določenih izpolnjenih kazalnikih varčevalni ukrepi ukinili. Do danes to ni bilo strojeno.«

Dodal je, da so tako vse stavke v javnem sektorju pravzaprav legitimne in da imajo zaradi tega tudi podporo soboške občine.

Predsednica Sindikalne konference predšolske vzgoje SVIZ Marjana Kolar je povedala, da se zdi, kot da vlada kaznuje zaposlene v vzgoji in izobraževanju, medtem ko ostale nagrajuje.

»Tudi nam je enkrat dovolj. In še enkrat dovolj in zdaj gremo do konca,« je povedala Marjana Kolar.

Rast plač v škodo šolnikov

Na shodih so govornice in govorniki med drugim izpostavili najnovejše podatke o rasti povprečnih plač v posameznih dejavnostih javnega sektorja, ki po navedbah sindikata dokazujejo, da so se razlike v škodo zaposlenih v vzgoji in izobraževanju še dodatno poglobile in da je rast poprečnih plač v vzgoji in izobraževanju zaostala tudi za rastjo povprečne plače v državi. 

Povprečna plača v Sloveniji se je namreč v lanskem letu zvišala za 2,65 odstotka, v izobraževanju le za 1,69 odstotka, razloge za stavko utemeljujejo v Svizu.

Udeleženi, opremljeni s sindikalnimi zastavami, piščalkami in trobljami, vlado obveščajo, da si za odgovorno delo, ki ga opravljajo, zaslužijo pošteno plačilo ter da želijo nazaj, kar jim je bilo vzeto. 

"Samo od veselja do poklica ne moremo živeti," s transparenti opozarjajo šolniki.

Nova, silovita stavka 17. aprila?

V Ljubljani je zbrane pred poslopjem vlade medtem nagovoril glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj, ki je poudaril, da bo stvar od danes naprej šla do konca.

Če stavkovni sporazum z Vlado RS tudi po tokratni stavki ne bo dosežen, v sindikatu namreč napovedujejo stopnjevanje stavkovne aktivnosti, najverjetneje 17. aprila, ko bodo v Ljubljani pripravili novo, silovito zastavljeno stavko ter se po potrebi odpravili tudi pred sedeže koalicijskih strank.

S spleta

Komentarji (193)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pestnica (nepreverjen)

Bravo! Ne popuščajte skorumpiranin politikon in ne ozirajte se na primitivne komentatore po forumaj. Borite se za svoje pravice. Delavci do rajši srali po vas kak pa ka bi skupaj stopili in se borili za njihove pravice.

borja (nepreverjen)

Delavci ne serjejo po nikomur, da uporabim vaš izraz, pestnica. In povejte mi, lepo vas prosim, KDAJ JE KDO, ZAPOSLEN V JAVNEM SEKTORJU, PODPRL DELAVCA?

In reply to by pestnica (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Če ga že ni podprl, pa nikjer in nikoli ni bilo zaslediti, da bi JAVNI SEKTOR BIL KDAJ PROTI DELAVSKEMU BOJU za boljše življenje. To pa je velika razlika

In reply to by borja (nepreverjen)

Čika-pajo (nepreverjen)

Delavci v js smo podprli delavce v gospodarstvu in js ko se je šlo za dvig minimalne plače na 536 eur.. Spomnite se ko se je šlo pred leti za dvig minimalne plače. Mi delavci v js smo se peljali v največjem mrazu v Ljubljano protestirat. Delavci za katere se je pa šlo pa so sedeli v soboto doma in privat delali. Tako da ne prodajat megle, pa ne podpiram visokih prejemkov

In reply to by borja (nepreverjen)

realist1a (nepreverjen)

... so privat delali, kot učitelji privat inštrukcije. V šoli zajebavajo učence, da lahko potem za dodaten denar doma privat - (beri - na črno) inštruirajo,... in še njim ni zadosti,... potem grejo brez sramu še štrajkat,... SRAMOTA, SRAM VAS JE LAHKO !!!

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

Čika-pajo (nepreverjen)

Mogoče pa bi tudi tebi prišle prav privat inštrukcije, iz Slovenskega jezika ter razumevanja zapisanega.

In reply to by realist1a (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Danes sem izvedela od gospoda, katerega sosed je učitelj, da ima osnovne plače nekaj čez 1.400,00 evrov, vodi pa še nek krožek (in skoraj vsak učitelj vodi kakšen krožek, pa še kaj) in dobi skupaj 2.000,00 evrov. To pa ni tako malo, se vam ne zdi? Pa menda so tedensko v šoli le 20 ur. Naj tam delajo polnih 8 ur, kot vsi ostali tako v javnem, kot zasebnem in gospodarskem sektorju in v polnem delovnem času pregledajo naloge in si napišejo priprave, pa še vse ostalo, pa bodo doma fraj...

In reply to by borja (nepreverjen)

borja (nepreverjen)

Delavci ne serjejo po nikomur, da uporabim vaš izraz, pestnica. In povejte mi, lepo vas prosim, KDAJ JE KDO, ZAPOSLEN V JAVNEM SEKTORJU, PODPRL DELAVCA?

In reply to by pestnica (nepreverjen)

antiprofesorsk… (nepreverjen)

Kot da vlada kaznuje zaposlene v vzgoji in izobraževanju..??? KDAJ NISTE PLAČE PREJELI??? LEPO VAS PROSIM NE TRAVMATIZIRAJTE NARODA Z VAŠIMI RAZVAJENIMI PLAČAMI!! NAJ EN POKAŽE PLAČILNO LISTO!!!

In reply to by borja (nepreverjen)

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

In reply to by pestnica (nepreverjen)

kontra_štrajk (nepreverjen)

nova napoved stavke za 17.4.? POZIVAM VSE STARŠE da ta dan naše otroke pripeljemo v vrtce, šole,.. pa da vidimo kaj bodo naredili takrat. bodo upali pustiti otroke na ulici, pred zaprtimi vrati javnih inštitucij (vrtci, šole). vsi ki delamo v gospodarstvu VAM DRAGI JAVNI USLUŽBENCI vsak mesec poskrbimo, da imate redne plače na rok, brez zamud z vsemi dodatki, VI pa nam sporočate da naj naših otrok ne vozimo v vrtce, šole... WTF??? upam, da dnevi ko stavkate ne dobite plačila.
pozivam vas da se vsak od vas za en dan udeleži delovnega procesa v realnem gospodarskem sektorju (kuharji, natakarji, šoferji, cestni delavci, težka industrija,.. da ne naštevam še več). mi pa bomo z veseljem za en dan prišli k vam pogledat. Si upate?
delam v privatnem sektorju, kjer se mi gleda za vsako minuto, kdaj pridem, kdaj grem, delovna storilnost, norma, letni dopust moram najprej uskladiti s sodelavci zaradi nemotenega poteka dela v firmi, šele nato s svojo družino. se vam zdi to enakopravno z vami ki delate v javni upravi. pa da ne bo pomote, imam 7 stopnjo izobrazbe, vsak dan na poti v službo in nazaj skupaj 3 ure v avtu in na cesti. nihče me ne vpraša ali je sneg, ali veter ali vročina - moram iti, vi po šolah pa če pade 5 cm snega in malo zapiha zaprete vrtce in šole, in vas ne briga kako so bomo uredili starši varstvo za naše otroke.
pa še bi lahko našteval... v glavnem - ne podpiram stavke ne vas učitelji, ne drugih javnih uslužbencev ki ste zaposleni po raznih FURSIH, Zavodih ipd...
PS: in ja tudi jaz kmalu zapuščam Slovenijo, grem k sosedom na boljše.

jozo! (nepreverjen)

pa idi, kdo ti brani, da moraš ostat v sloveniji!

In reply to by kontra_štrajk (nepreverjen)

nic ne ucimo s… (nepreverjen)

zakoj se pa potem ucitelji ne spravite cez mejo delat? aja zato ka bi tan imeli dosti manjso placo kot jo imate ze sedaj. Mimogrede ze sedaj so/ste ucitelji najbolje placani v Javni upravi, zato pa tudi noben ucitelj neupa pokazati javnosti svoje placilne...

In reply to by jozo! (nepreverjen)

Zavedn (nepreverjen)

Si eden od državnih parazitov, zaradi katerih delavci v gospodarstvu ne morejo dostojno preživet- svojih otrok.
V Sloveniji vsak četrti javni, v evropi vsak 7 dmi 8smi.

In reply to by jozo! (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Lažeš. V sloveniji je javni sektor dosti manjši kot v skandinavskih deželah, v evropskem merilu pa POD POVPREČJEM.

In reply to by Zavedn (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Mene zanima, zakoj resnica, ki si jo povedal, dobij telko minusov? Mogoče zato, ka je večina ljudi blesavih? Po komentaraj sodeč je...

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Pojma neman. Stvar je enostavno preverljiva. Ali nej. Najležej je pač vörvati v laž. 100 ponovlena laž grata istina. Što je že tou pravo?

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zato, ker večino teh minusov dajejo člani in simpatizerji stranke SDS in Janezka neomadeževanega in vsevednega. Za te pa vemo, da je resnica to, kar pove veliki Janezek, kar preberejo v Reporterju in vidijo na Janševi - Orbanovi televiziji. Da bi na internetu poiskali dosegljive in verodostojne podatke, so pretupi.

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

kontra štrajk ka pa še čakaš idi k sosedon pa ne bluzi po forumi. Ti poskrbijš da majo javni uslužbenci plače, halo što pa poskrbi j za tvojo deco kero tak omenjaš. sakši keri odi delat more dobiti primerno plačilo. Či si nej zadovolen s svojo plačo se bori mkak učitelji, nej pa ka skačeš brez veze. ne pravin ka je v Ju se dobro, daleč od toga, nemreš pa se v isti koš dejvati.

In reply to by kontra_štrajk (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Poglejte koliko je sorazmerje plač javni -gospodarstvo v Austrijib Evropi.
Zidar zasluži plačo učitelja, ker tam znajo cenit neparazite, ki ustvarjajo za celotno državo.

Ni vas sram, da vam tehnični delavci niso mogli družine prehranit.
Učitelj slabe štiri mesece za katedrom, več kot 8sem se pripravlja.

Kaj bi bilo, če bi se zdravnik za vsakega pacienta tričetrt časa pripravljal.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Kak lejko nešče pri zdravoj pameti takšo budalaščino napijše? Aja, Zavedeni... no, nej čüda.
pri učiteli se fse začne. Slab učitel, slabo znanje, slab napredek, slabo gospodarstvo, slabe plače....
Neščen, ka mojo deco fčij nezadovolen učitel. Nezadovolen učite je nej motivejrani učitel Enako je z delavcon. Nemotivejrani delavec nede nikdar napravo več, kak je nujno. Kda de van jasno, ka se gospodarstvo razvija, kda je delavec zadovolen (beri: dobro plačan). In nikak obratno. Poznamo puno svetovnih gigantov, ka majo enormne zaslužke, delavci pa na minimalci. Zatou samo bedaki nasedajo na puhlico: kda de nan boukše šlo, te do plače boukše, dotečas se pa žrtvujte za skupno dobro. Šur.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

pozabljena (nepreverjen)

se strinjam z gospodom kontra-štrajkom. Naj raje preverijo kvaliteto znanja ne pa svoje plače, na dvojezičnem področju pa še dobijo dvojezični dodatek, pa jim še vedno ni dovolj.Naj se raje ukvarjajo z učenci, pa ne bo niti toliko nasilja med njimi, kot se govori.

In reply to by kontra_štrajk (nepreverjen)

štrajkaroš (nepreverjen)

Tij nemaš pojma, ka je štrajk. Pa najbole žalosten je tvoj zadnji stavek. Dosta sreče, iskreno.

In reply to by kontra_štrajk (nepreverjen)

povezani (nepreverjen)

ha ha in ka dela hoblaj na tem shodu ?? ka si politične točke nabira in že leze narodu v rit kak županu ? vejpa on je v SD stranki in njegova stranka je na oblasti ;-) on štrajka proti svojim ? ali ?

bw (nepreverjen)

to je dno dna

In reply to by povezani (nepreverjen)

šandor (nepreverjen)

So pa rejsan nekši shirani, celo ova blond za mikrofonom, tej pa resan slabo ide, ka ma 150 kil najmenje, ubožčeki!

maliwat (nepreverjen)

kontra štrajk ... Kaj ti pomaga 7 stopnja izobrazbe . .... pa menda ne verjameš , da če bodo oni imeli manjše plače boš imel ti večjo . Če fovšija bi gorela v ognju bla bi Slovenija cela .

Zavedni (nepreverjen)

Včasih so z učiteliščm boljši školniki ven prišli, in kaki strokovnjaki so nekateti njihovi učenci. Marsikateri kmet več pomni kod inženir kmetijstva, itd.

In reply to by maliwat (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Včasih so z učiteliščm boljši školniki ven prišli, in kaki strokovnjaki so nekateti njihovi učenci. Marsikateri kmet več pomni kod inženir kmetijstva, itd.

In reply to by maliwat (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Izdajalci!!!!! Sramota. Sramota. In še enkrat sramota!!!!!

čulibrk (nepreverjen)

šole pa vrtece zaprete; banda pokvarjena. še to ka dobite je za vaše "delo" preveč.
Štrajkali bi med počitnicami !!!!!!!!!!

jozo! (nepreverjen)

pa kdo je rekel, da so vrtci zaprti?

In reply to by čulibrk (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Si nore, kakši počitnicaj? Te gnes pa eto ne bi meli fraj dneva :D Gnes so še meli solo show s kitaro :D

In reply to by čulibrk (nepreverjen)

štrajkaroš (nepreverjen)

Ti to zajebavaš???

In reply to by čulibrk (nepreverjen)

Leniškolnik (nepreverjen)

Delat se spravte manjaki eni manjakasti..za štiri vore dela bi vi meli ne ven ka....ge bi van dau minimalca pa ce ste si tak sposobni vas se v tujini zaposlijo

Štrajk1 (nepreverjen)

Ne ven ge zdaj tiste ka je vcera na forume obeco ka de pokazo placilno listo,laznivec je rep stisno

wgergeg (nepreverjen)

E zaj kda san slike vido mi je kumaj vse jasno gratalo ! Nej čuda ka se telko štrajka vejpa so same babe ! Baba pa še v življenji nej z niken zadovolna bijla!

Ded nuca samo pijvo pa dobro tekmo na televizije pa je zadovolen. Vse mi zaj jasno.. babe pa ščejo več pejnez ka do lejko več cot kipuvale.

Komentar....... (nepreverjen)

Najbole ka vse šoule zaprejo pa šolnike raztirajo in si te lejko deco domov vzemete pa jih sami vzgajate pa fčite. Glede na tou ka v osnovni šouli trijfrtale dece ne vej niti pravilno žlice pa vilice držate ka jih zabiti starši toga ne vejo nafčiti ali sploj pokazati, niti kak se vezalke zavežejo in jin rajši čevle na ježeke kupujejo, te si glih lejko mislin kakši imbecili bi prišli iz vaše domače vzgoje. Tak ka rajši bojte srečni ka na ton svejti še obstaja nešče ka se ščej z vašo deco ukvarjati in se trudi nadomeščati vzgojo matere in očeta, nej pa ka serete nonstop po školnikaj. Vij čedni verjetno niti eno šolsko uro nebi zdržali v razredi punon razštelane dece od takšin primitivnih staršov ka ste tu eni komentatori.

nic ne ucimo s… (nepreverjen)

sigurno bi strarsi deco vec nucili, kot pa marsikateri ucitelj, saj je vecino starsev bolj izobrazenih kot pa ucitelji pa tudi starsi brez kakrsne koli izobrazbe so pametnejsi od njih.

In reply to by Komentar....... (nepreverjen)

Picekkk (nepreverjen)

Pa ravno ti boš komentiral, ki niti ločil ne poznaš...

In reply to by nic ne ucimo s… (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Bravo!!! Najboljši in najrealnejši komentar v zadnjem času. Še je upanje...

In reply to by Komentar....... (nepreverjen)

Zfzxhdz (nepreverjen)

Končno pameten komentar?

In reply to by Komentar....... (nepreverjen)

Betežen (nepreverjen)

Bravo Komentar !!

In reply to by Komentar....... (nepreverjen)

SimonC

Vupan ka do se slabsi deca ka do takse budale kak si tij strejlale , kak v Amerike .

In reply to by Komentar....... (nepreverjen)

Ljudska pravica (nepreverjen)

Lahko gdo da kak podatek, koliko učiteljev je zadnjih desetih letih dalo samih odpoved?

fewfwef (nepreverjen)

niti en, ka njin preveč lepau tau nej kak privatni sektor ka idemo iz firme v firmo ka nas psihično pa fizično izkoriščajo za minimalca

In reply to by Ljudska pravica (nepreverjen)

zakaj imamo to… (nepreverjen)

preveč šolnikov ... preveč stroškov ... preveč šol = zaprimo 1/3 šol in šolnikov

inženir (nepreverjen)

Ja, dajmo zapret 2,3 šolo v ms, naj so vsi na prvi šoli. Bodo razredi spet imeli po 50 učencev, to bo najboljše ja.

In reply to by zakaj imamo to… (nepreverjen)

naivci (nepreverjen)

Školniki, ste res naivni. Zakaj niste stavkali pred enim letom, ko so povišali plače zdravnikom. A takrat še ni bilo potrebe po blatenju vlade. Sedaj 3 mesece pred volitvami pa štrajkate. Vas Štrukelj izkorišča za zbijaje rejtinga Cerarju, Židanu in Erjavcu. A res mislite, da se vam bodo sedaj plače povišale. In vas pride pozdravit podžupan Zoran Hoblaj (SD). Pa SD je v Vladi, ki vam ne da povišanja (zdravnikom pa da). Židan (SD) je podpredsednik vlade. Halllo školniki. A ste Hoblaja IZŽVIŽGALI? Verjetno niste, ker slepo sledite Štruklju, ki z vami manipulira. Ste izžižgali ŽIDANA, CERARJA ERJAVCA? Poglejte se v ogledalo in si priznajte, da z vami manipulirajo - kdo? Najprej Štrukelj, potem pa CERAR, ŽIDAN, ERJAVEC!

tempera (nepreverjen)

Vej pa, lipou vas prosin, kak te ne bi bili naivni in vodljivi, če so pa to sami "zlati maturanti"s pol točkami, doseženimi na maturi!! Te se pa inan nej so mogli vpisati, kak na pedagoško - zdaj pa te mamo ka mamo. Srečo majo, ka majo "ljigavca" štruklina!

In reply to by naivci (nepreverjen)

xxxyyyzzz (nepreverjen)

Ka vi tu gorik nika drujgo ne vejte kak šinfati pa jamrati. V foušiji ste prvi na svejti. Oni majo bar sindikat, pa do na konci neka zriktali, pa do vseeno meli večje plače, ka te pa meli vi od toga jamranja. Ka te vi mislite, ka če bi med počitnicami štrajkali, ka bi jih te država upoštevala? Včili bi se, pa bi lejko meli bolše plače pa nebi bili na minimalcu. Nemajo vsi minimalne plače, mam 5 stopnjo izobrazbe, delam v zasebnem sektorju, pa mam večjo plačo kak te školniki, pa še dosta jih poznam, ka majo isto tak večje plače. Samo ges nejsan jamro pa san si tou plačo priboro!
Zdaj te palik motali, ka zidar dela na Pomgradi za minimalca, ja prav mate, samo on ma osnovno šolo ali 2-3 letno srednjo, ovi z izobrazbo majo pa prek 1500€ + dodatki. Isto tak je seposedi, keri majo izobrazbo pa se malo pobrigajo za svojo plačo, lejko tudi fajn na sredini meseca ven dobi. Lejko pa idete v Austrijo delat za teh 300€ več, samo tan te samo 1x kontra kaj povedali, pa dobite knjigico. Te bi še bili fouš, ka bi gor prišli, ka v Austriji školniki delajo samo od 7 do 12 ure, te dale pa je varstvo, pa so rejsan cejle počitnice doma.

Kelko što dela, se mi jebe pomalik, samo mene naj pustijo pri miri pa de čisto ok!

svašta2 (nepreverjen)

"......samo mene naj pustijo pri miri pa de čisto ok!" klasičen zabiti hinavec.... niti telko ne razmiš, ka tisto, kar zdaj dajo, morajo nekje VZETI ! In kako vzamejo (kje??)? Še bolj obremenijo produktivne ljudi, ironično-tudi tebe, ki baje delaš v zasebnem sektorju !!!

In reply to by xxxyyyzzz (nepreverjen)

xxxyyyzzz (nepreverjen)

Glej gda so jim pred par lejti zeli 8% plače, se nejsi oziroma se neje nihče buno, niti ges nej, gla so dali tou nazaj direktorom pa doktorom, se tudi nejsi buno, zdaj se pa buniš, ka ščejo nazaj še drugi v javnom sektori. Če so jim obljubili, ka do jim dali nazaj, gda de gospodarska rast večja, te se naj tou držijo, nej pa ka so pogeli besedo. Ge san nej pravo, ka je tou prav, zakoj štrajkajo, samo san pravo, ka vi tu gorik nika drujgoga ne vejte delati, kak šinfati pa jamrati. Šinfate javni sektor, šinfate župana, šinfate ovoga, ka je preslabo ceste spuco, ..., pa ne razmim, ka mislite s ten dosegnoti.

Lejko pa bi tudi mi v zasebnon sektori nika napravili pa pritisnoli na vlado, da bi prispevke zmanjšala, pa bi nam te več ostalo, kak je to zadnjič dokazano, kak je tou v Austriji. Samo van je čista vseeno za tou, samo ka sousid nede več mel. Tou je primitivno razmišljanje. Zdaj do palik volitve, pa mo zbrali drugo vodstvo, baje ka desno, ka de nam te boukše. Isti kurac de nam, vsi LEVI pa DESNI delajo samo za sebe pa za svoje, pa za svoje, pa lejko je tou Pahor, Janša, Cerar.... NITI EDEN OD TEH ZA NAS NAROD NEJE NIKA NAPRAVO, SAMO ZA SVOJ ŽEP (aja po sodiščih hodijo po kriven...).

In reply to by svašta2 (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Če že štrajkajo naj vsaj z nekimi bolj prepričljivimi postavkami. To da majo napisano da nemorejo preživet je delanje norca iz vseh ljudi. Imajo 1000-1400€ plače, med tem ko imajo čistilke in privatni sektor 650€ plače. Kako pa te oni preživijo? Zaradi teh bedarij je narod živčen. Povejte da štrajkate, ker imate 7 stopnjo izobrazbe in si mislite da bi lahko dobili več.

Da nemorete preživet z 1400€ na mesec je katastrofalno in vsi vemo, da ni res in je le ogenj na krbit.

Sema (nepreverjen)

Pahor nemre s 3000, pa kaj? Pa ste ga ponovno zvolili.
Dokler de se samo "sralo" po javnon sektori, te v realnon tan ge ste. Žal je tak, ker se nišče nešče-nemre pogajati z državo, da bi zmanjšala davke na plače.
Samo se spomnite filanja v šoli, ka so bilij "graščaki" slabi, ka so ščeli meti desetino (tega zdaj več ne fčijo). Zdaj država poberej pet desetin, pa je "vse ok".

In reply to by inženir (nepreverjen)

xxxyyyzzz (nepreverjen)

Tou isto ščen ges dopovedati, pa tu gorik neščejo razmiti. Že 2 meseca nika drujgo ne gučijo pa se bunijo, če de mel javni sektor več, mi pa nej. pa je že što kaj napravo, ka bi nam v realnom sektori boukše slo, nihče pa tudi imamo sindikate pa... Rejsan mi ide na kurac, ka smo tak primitiven narod ka ne vejmo nika drujgoga delati kak jamrati.

In reply to by Sema (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Sem napisal, da si ne zaslužijo? Da ne smejo štrajkati? Majo močen sindikat, blagor njim. Napisal sem da so napiso, da nemorejo preživet s tako plačo izzazivanje ljudi. In kaj zaj primerjaš naše preplačane politike oni so pa itak liga za sebe katerim bi trebalo lepo znižati. Meni je smešno da učitelj govori kako nemore preživet s 1000-1400€ mesečno. Kako pa te preživijo ljudje na minimalci? Naj štrajkajo, naj imajo al ne s takimi.

In reply to by Sema (nepreverjen)

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

In reply to by inženir (nepreverjen)

Sema (nepreverjen)

Glej stari, ti si še hujši. Ti požreš svoje gov**, kar ti pa ostane pa deliš na tem portalu.
Ampak tega nihče ne mara...

In reply to by Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Nej je namen slüjžbe, ka preživeš. Namen je dostojno živlejnje.

In reply to by inženir (nepreverjen)

kanžor

Ka Hoblaj tüdi odo drek mejšat ?Ka se te un ima tü sliniti ? Plače imajo dobre .Dolce&Gabaana ,Gucci.........

bb11 (nepreverjen)

Doj z gezika si mi zel, tan štrajkajo pa majo sunčna očala za 400€, al glavno ka una nemre preživeti z 1400 na mejsec. Očitno lidgej keri so na minimalce ne plačuvlejo elektrike,vode, smetij, telefonov, televizije, interneta po istoj cejni kak uni, ka njoj baugoj od 1400€ nika ne ostane, mojoj materi pa od 600 ostane 550 al kak?
Pacijenti.

In reply to by kanžor

Picekkk (nepreverjen)

Ti si elementarno budalo!

In reply to by bb11 (nepreverjen)

grobar (nepreverjen)

zakoj pa tej glavni sindikalisti ednouk ne stoupijo fkuper.Pa naj nas organizejrajo,ka bi vsi vkuper štrajkali. Nej,rajši samo javni sektor.Tej lejko,keri dela pri privatnikaj,pa nemrejo.Zatou smo vsi čemerni na njih,samo sebe vidijo.Me ne briga,naj ma plače trij tisoč,samo ka mo ges mel za dostojno živlenje in poznejšo penzijo.štorklja

Borka... (nepreverjen)

Brez pejnaz a na parkiriscaj pre solaj pa same drage autoje.. malo menje za luksus pa sparaj kak vsi ostale moremo pa de vec kesa ostalo. Butalce

tempera (nepreverjen)

Borka - saj pa oni morajo malo višji nivo držati, ne kakši stari Reno pa Punto, ampak Volvo, pa to - naj se vidi, da so oni izobraženi in imajo faks!! (pedagoški, ha-ha)
So pa zdaj vsi lepo plavo po delavsko oblečeni, da ne bo spet kaj narobe, so gučije, masse, adidase, ray bane in ostale vrhunske znamke doma pustili, ker so novinarji "nesramni" in bi to spet poslikali!

In reply to by Borka... (nepreverjen)

Borka... (nepreverjen)

Vepa trbej se pokazate.. zato so pa vsi peski prisle naj ne vidi narod istine ..haha

In reply to by tempera (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sami kmeti zarukani brez jajc in osnovne šole ! Spizdite ! Leder fabrika je za vas !

tempera (nepreverjen)

Za tebe pa Ormož!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

V Ormožu počivam in dobro jem. Ti pa v leder fabriki švicaš, ko ti doma sosed ženo popravlja !

In reply to by tempera (nepreverjen)

kanžor

Tujec 2 Tij si nekaj pomejšal znan si v Hrastovci pa se na Ormož zgovarjaš

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tudi Hrastovec ni slab. Še boljša hrana. A sosed tebi vsak teden ženo jaha !

In reply to by kanžor

kanžor

Čüdno ka nega nikjer videti šerifa za to je lekar poslal tja megliča Hoblaja

Radenčan (nepreverjen)

Spostovani ucitelji tudi jaz imam 7 stopnjo izobrazbe in sem dipl. Ing. elektrotehnike pa delav v vecji privat firmi v Pomurju za 700 eurov neto. Pa se ne upam nic buniti kaj šele štrajkati ker bom naslednji dan na cesti. Imate kako resitev zame?

xxxyyyzzz (nepreverjen)

Pa ka ti je zdaj javna uprava kriva, ka ti delaš za 700€. Prinas na firmi pa drugot, če maš takšno izobrazbo je plača cca 1500€ + dodatki. Mamo pa tudi enoga ki dela za 800€ neto z 6 stopnjo, samo v svojem brandi nemre delo dobiti pa dela kak šofer.

In reply to by Radenčan (nepreverjen)

tempera (nepreverjen)

Vej pa šerifi se ne da več niti sej mestnega sveta voditi, zato vse vodi Hoblaj. Itak ma čas, saj je z javnoga sektora. Pa najbrž je njihov skriti zajček v krščaki - bar, še malo, pa bodo ugotovili, ka na letošnjih volitvah Jevšek po vseh sranjih nema šans, pa bo kandidiral "nekompromitirani" Hoblaj. Pa vse lepo ostane na svojem mesti, lepo idemo dale novim prokjektom naproti!

In reply to by Radenčan (nepreverjen)

laci (nepreverjen)

idi inan jes man 4 stopnjo pa man neto več kot ti,pač delan tan ge dajo več

In reply to by Radenčan (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Radenčan ,pa nej so ti valjda učitelji krijvi ka se tij daš izkoriščat. Učitelji se borijo za svoje, tij pa samo jamraš na forumi. Či maš 7 stopnjo izobrazbe pa si sposoben, dobijš delo kero de dobro plačano., tou je dejstvo. Malo se zamisli nad seuf, ali si nesposoben ali pa čakaš ka ti kaj samo od sejbe prletij v naročje.

In reply to by Radenčan (nepreverjen)

veterfuda (nepreverjen)

Napravi še pedagoške izpite pa strokovni izpit pa idi delat v šolo za 900.

In reply to by Radenčan (nepreverjen)

tujec7 (nepreverjen)

Imam, zdaj je idealna prilika( če si dober), da zamenjaš delodajalca, če ti daje tako malo.
Takši kadri se iščejo, vso srečo ti želim. Iskreno

In reply to by Radenčan (nepreverjen)

politika897 (nepreverjen)

Čakaj, čakaj, s štere stranke je Hoblaj?? vej pa zakoj so nej že zriktali stvari v ton mandati?? Ali je on gučo gnes proti oblasti, štere del je? Vej pa učitelji so nej od včeraj.

xxxyyyzzz (nepreverjen)

Pa jebali vas tej minusi, ka bougi s tem mislite, ka napravite. Človek pametno povej, te njemi pa ovi prejšnji da minus. Zdaj se vidi, kak primitivni ste eni. Pa naj, še ges sebi dan minus.

Drugače pa vsak pameten šče za svoje delo dobiti največ, kak lejko. Lejko se zaposliš za 700€, pa maš takšno plačo 30 lejt, lejko pa se zaposliš za 700€, pa si vedno poskušaš najti kaj boljšega (pa ne gučite, ka nega dela, prinas že par mesecev iščejo nove delavce pa smo uspeli zaposliti samo 2). Ges san tudi začo s telko s 5 stopnjo, pa mam zdaj dosti več, samo zamenjo sem že 4 službe. Ena pač zamenjati službe nemrejo, zato pa poskušajo dosečti višjo plačo na druge načine, tudi s štrajkom (javni sektor, gorenje...). Če komu uspe, svaka mu čast.

Dummi (nepreverjen)

Učiteli seveda MOREJO mete boukše plače. Tou nega dvoma, če se primerjamo z drugimi narodi. Samo PRLE pa nuca šolski sektor prestruktureranje.

Tiste učitele/učitelce, štere so manjacke, piđanci, odijo damau ob 12h, pa deco pistijo domou, učitele štere dopistijo, ka so delovni zveski dice na KONCI LETA SKORO PRAZNI ALI NEDOTEKNJENI. Učitele štere ne delajo priprav ampak jih plonkajo s kec pač pride. Učiteli štere deci samo šibajo domače naloge (ka se te lejko f šauli po pič.. čohajo).

Tej pa morejo prle iti.

Borka... (nepreverjen)

Zato se pa st. Dijakov kere buknejo vsako leto veča. Pa da bi bar svoje delo opravile kak trbej be se MOGOCE nekak razmila ampak v tun primere.. dafaq?

In reply to by Dummi (nepreverjen)

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

In reply to by Dummi (nepreverjen)

čijsta istina (nepreverjen)

STREŽNOMI OSEBJI ZDIGNOTI PLAČO TOJ BANDI UČITELSKOJ PA ZMEŠATI TOU ZAVIRA CEJLO SLOVENIJO NAJ SI POGLEDNEJO AVSTRIJO KAK DUGO ODIJO DECA V ŠOLO PA KAK DUGO NA PRAKSO

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

Sema (nepreverjen)

"Dragi moj stari."
Ti si še hujši. Ti požreš ves dr**. Ampak najhuje je to, da kar ostane želiš deliti z nami.
Res, da te je sama "dobrota", ampak to dobroto zadrži zase.

In reply to by Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

Bomba (nepreverjen)
pipika (nepreverjen)

Celi javni sektor je izsiljevalski -amen-

Sema (nepreverjen)

Aja? Resan?
Kak kaže, ste pa vij "ovčke".
Žal mi je, ka san to povedo, ampak je to kruta istina.
Res. Žal.

In reply to by pipika (nepreverjen)

BB

Glede na to ka se školniki štejte za intelektualno elito naše ljube države...

...zakoj se pa te date tak ponosno slikati s svojimi "tirani"? Ka njin delate zašeki reklamo? Hoblaja bi mogli na krijž zabiti, nej pa...

baubau (nepreverjen)

Tej štrajk vidi popolnoma isto kak miloševičov miting resnice, parole, tuljenje pa filozofiranje štrukljevcov.
popolnoma dosti dobite za 5urno delo in ostale privilegije, samo ne motajte o odgovornosti, ker ste vi na koncu lestvice odgovornosti.

centraš (nepreverjen)

ka so tau mele fučkanje ka zagnje letnike maja ,po maturanskon .......se v poslate na lopato pa te do vidle ka je delo

car (nepreverjen)

NE PODPIRAM TE STAUKE. Ucitelju pridejo ob 8 uri v službo ob 1 uri grejo domov.Pri tem pa treba se dodat 2 meseca so doma. SRAMOTA. DELAVCI PA GARAJO ZA TAKE LENUHE.

rakičanski (nepreverjen)

Smrduhi eni leni pa školniki ste pa ne razmite osnovne matematike....!Ka mislite ge do zeli pejneze če van dajo?Gučite naj se bunimo v gospodarstvi za večje plače!Kak mo se če do van cuj dali do obremenili gospodarstvo dodatno!Nede investicij nej nika...Posledično do davki večji!Pa nešče šteri ma 1200+ njemi je ležej če se davek ali ddv zdigne za par posto...Boli vas..Zato pa v gospodarstvi plače ne rasejo ker krmimo vaše čeduže večje apetite!Sami pa nemamo časa štrajkati ker firma spropadne pa mo si brez!Aja šola se nemre zapreti...Kak v dokležovji?10 dece pa 12 zaposlenih...Smrduhi ste rejsan!

Pile (nepreverjen)

A ne morete štrajkati?
Verjetno bo to res, za štrajk so potrebna jajca.

In reply to by rakičanski (nepreverjen)

Ljudska pravica (nepreverjen)

Sigurna služba in dobra plača, to žal ne bo šlo tako lahko ( če v tej smeri vzgajate naše otroke se nam slaba prihodnost piše), otroke bi morali vzgajat da je gospodarstvo tisto kolo, ki poganja kolo da lahko vsi skupaj dobro živimo, se učimo,.... nekaj zahtevat kar zdrava kmečka pamet pravi da je nedosegljivo, je žalostno.

SONYKA (nepreverjen)

Pa kda je kaksa firma zavolo strajka propadnola ??? Ajde,strajkajte,pa mo vidli,ce de se firma zaprla. Bi van bilo fajn,ce bi van place oklestili za 8 %,kak nam leta 2012 ? Nescemo vecjih plac,zahtevamo samo tisto,ka so nam vzeli.

Borka... (nepreverjen)

Rajse deco kaj nafcite v toj sole zato ste tan..

In reply to by SONYKA (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Borka ta deca so razvajena, ka tou nemreš vrvati. Da pa dobijo slabo ocejno pa že starši po šouli delajo kraval. Glavno ka majo mobitele, ocejna je zadnja stvar, vej de že stariš napravo silo za dobro ocejno. Ne pravin ka so si takšni, večijna pa.

In reply to by Borka... (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Borka, a se sploh zavedaš kakšna debilna kura si?
Verjetno ne, drugače se ne bi blamirala po spletu.

In reply to by Borka... (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kelko služb je pa manj v gospodarstvi, tou si pa pozabila!!!!!!!!!!! In v istom časi kelko je več na DRŽAVNIH DUDAH !!!
KDAJ BOMO ZAČELI VRAČATI DOLG??? Če pa takoj ob manjšem pozitivnem gibanju apetiti parazitov rastejo!!! Za dolg plačujemo obresti, da te boli glava!!
http://www.delo.si/gospodarstvo/finance/kaj-vse-nam-odnasa-nezadrzna-ra…

Kaj boste zahtevali??? Manj zaposlenih mora vedno večji parazitski aparat vzdrževati !!! Dejstvo !!

In reply to by SONYKA (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

VRANA, zakaj piješ, da si potem čisto zmedeni ? Pisati se nauči ! Pišeš kot nekdo z nedokončano osnovno šolo. Za dolg imaš prav. V obdobju vladanja nezmotljivega Janezka čelavega ( 2004 - 2008 ) se je v štirih letih zunanji dolg Slovenije povečal za več kot 20 milijard evrov !!!!!!!!!!!! Da ne boš trdil, da lažem, si poglej podatke o zunanjem dolgu Slovenije po letih na googlu !!!!! Leta 1991 smo imeli tega dolga manj od milijarde evrov ! Toliko o tem dolgu.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Placa (nepreverjen)

Sorodnik - bratranec je isto ucitelj in ima boljso placo brez potnih (z vsemi raznoraznimi DODATKI) kot jaz ki delam ze 7 let v Avstriji (v avtoindustriji Magna). Ps. star je 29 let in ima samo 2-3 leta delavne dobe, pa se dela samo 15 max. 20 ur na teden. Pa mimogrede jaz kar dobro sluzim. Tako zdaj veste zakaj nepokazejo javnosti svojih placilnih, ce bi jih pa pokazali pa bi se znal zgoditi kaki pretres...

Mura je večna (nepreverjen)

placa Takšno budalaštino si napijso ka je tou nej mogouče. Sploj ne vejš ka dela tej tvoj bratranec, pa kelko na keden pa še menje.

In reply to by Placa (nepreverjen)

SONYKA (nepreverjen)

Nemres deco prisiliti,ka se naj vcijo. Pa ka je zdaj skolnik kriv,ce ma tvoje dejte slabe ocene ?

Leniškolnik (nepreverjen)

Če pa neščete razmiti ka nega pejnez?Trošite več kak je na razpolago.Gospodarstvo pa to mora pokrivati...Pa ite v tujino če so školniki tan tak dobro plačani...Lenuhi eni

veterfuda (nepreverjen)

Gospodarstvo nika ne pokriva, Iz proračuna dobi več pejnez kak cejli javni sektor.

In reply to by Leniškolnik (nepreverjen)

1stanovanje

ha-ha-ha!!

butalec (nepreverjen)

TAK, zdaj pa mate drage izobraževalke in izobraževalci z premalimi plačami, zdaj pa lejko do tečas štrajkate, ka te na počitnice šli;
kujarce, čistilke pa hišniki pa so itak že vajeni, ka jih kurc gleda, a ne?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

KONEC STAVK ( NORMALEN ČLOVEK VE KDO JIH JE ORGANIZIRAL ), KER JE PREDSEDNIK VLADE OB 22.00 DAL ODSTOPNO IZJAVO. BRAVO CERAR ! EDINI POLITIK Z JAJCI ! DOVOLJ MU JE BILO IZSILJEVANJ Z VSEH STRANI !!!!!

Dummi (nepreverjen)

Cerar in SMC in ostali priskledniki so nesposobni kujpiti 2. tir maketo s papera. Če bi mou miljon ofc, jin ene ne bi dau za popaziti za dvej minuti.

Pa te bi uni miljardno zidarijo tirali... Ma ja.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

BAUG (nepreverjen)

Žrvte pičketinske, ka delate za 700 eur pa ste sfustrerani davlete svojo gnojnšnico v na delavce, namesto na kapitalistično oblast pa vaše firme. Nemate nej pameti, niti džajc...patetično baugi ste..

SONYKA (nepreverjen)

Cuj ti leniskolnik! Pejnez je ze zadosta,ali nej je prav razdeljeni. Pa kak tau,ka se nisce od vas ne vtekne v velke place onih po pisarnah? A ja,oni so tiho pa se ne izpostavlajo kak skolniki,keri znajo,ka te vcasih ponjih gnojsnico zlejvali. Pa ka je tak tesko razmiti,ka mij ze od leta 2012 dobijvamo 8 posto menso placo? Samo to bi radi nazaj, nej pa vekse place. To je razlika.

Gostja (nepreverjen)

Ge se pa te vi vtikate v nepravično razporeditev? Štrajkate samo za vekše plače. Zakoj ste pa nej glede toga glasni?
Glede teh 8 posto menjše plače. Ge delan v gospodarstvi in se mi je tudi za 10 posto zmenjšala. Pa nej mi zaj vö priti s takšnimi, ka naj štrajkan. Zato ka firma komaj to lada. Krizni davek se je še itak nej zmenjšo, stroški samo gor idejo, vi bi si pa že pejneze talali. Za nas v gospodarstvi te vaše zahteve pomenijo, ka de nan samo še slabše šlo. Te se pa pitate zakoj vas ne podperamo, češ ka smo nevoščeni. Nej, nejsmo. Borimo se za svoje preživetje. Vi pa s temi svojimi plačami, ka jih že mate, nej!

In reply to by SONYKA (nepreverjen)

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ko bom velik bom učitelj ,, Če me tam ne bodo hoteli pa bom šel med gasilce,,,,PITI NAMREČ DOBRO ZNAM,,,

Vajz (nepreverjen)

Pa ka se koli kurac mate fsi vtijkati v štrajk? zdaj de nešče šou vas pijtat, kakšno mate vij mnenje o štrajki, pa či ga podperate. Svašta od svaštarije. Školnicek štrajkajo zatou, ka so nej zadovolni. Tou je njuva ustavna pravica. Ka do pa uni meli male plače samo zatou, ka eni pač ne vüpate štrajkati, je pa že kretenizem. Ka mate vij od toga, či do uni meli vekše plače? te vij meli menše zavolo toga, ali te pa vij meli vekše, či du uni ostali na istih? Ne vijdite, ka je ta histerija umetno povzroučana, z namenon, ka razbije složnost delavskoga razreda? Samo na te način vas lejko futrajo s puhlicami, ka veše plače pač nejdejo skouz. Seveda nej, ka te njin menje ostane...

trollbusta (nepreverjen)

kda te vij njihove poklice opravljali, te te lejko tudi sodili o ton, če je takši štrajk upravičeni ali nej.

najbole je pa zmago gospod B., direktor soboško-kinezerskoga podjetja, keri pozijvle k štrajkanji zasebni sektor, ker so kao plače delavcov nej vejkše od 600 in kao odgovor na štrajke "razvajenoga javnoga sektora". vse tou seveda podkrepljeno z linki z domovina.je. saj tudi plače njegovih delavcov nejso glij zavidljive.

nejsan se že dugo tak nasmejo.

aoxd (nepreverjen)

Magna vabi, če jim ni zadosti

Janez Komunist (nepreverjen)

No, sedaj se je štrukeljček ustrelil v koleno in z njim vsi člani SVIZ...ko je odstopil Cerar. Po malem bi bilo treba razmisliti, da je štrukeljček zrel za smetišče zgodovine.Čeprav se puklasti veseli tega in upa,da bo s tem odstopom kaj pridobil,ko je ta njegova lutka Vili zrušil referendum,ampak jim bo še prekleto žal za vse skupaj,ko bodo na volitvah izstavili račun volilci.SDS in kopletni desničarski sateliti,ki ustanavljajo te stranke,da bi jajota spravli na premierski stolček ne bodo skupaj imeli v parlamentu 30 poslanskih sedežev,tako bo lahko levica po volitvah naslednje štiri leta vladala z večino v parlamentu.
Lep dan vsem skupaj.

Geograf (nepreverjen)

San učitel na enoj goričkoj osnovnoj šaule. Man 1150€ neto plače. Mi je zadosta, lejko pa še za 2 dopusta ostane. Gabi se mi, da kolegi štrajkajo z plakati da nemorejo preživet - čista laž. Na govorilne mi hodijo matere/očetje, kjer so brez poselni, na minimalcih pa se ne pritožujejo toliko kot moji sovrstniki. Največje vprašanje katerega dobim od učencev in staršev, ali podpiram stavko?

Niti ne. Ne rabim večje plače sem zato da se dvigne minimalec in zmanjša davek glede na to da je naš GDP v vstponu. Ko je bla kriza so hitro zvišali davek, sedaj ko smo pa na zelenkasti veji pa nič. Škoda.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ti si še zelo daleč od učitelja ! Toliko slovničnih napak v kratkem komentarju lahko naredi samo človek z osnovno šolo, nikakor pa ne učitelj.

In reply to by Geograf (nepreverjen)

Geograf (nepreverjen)

Pišen esej al san na domačen forume?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vsak učitelj ve, da se pred besedami, ki se začnejo s črko p piše s in ne z - kot pišeš ti ! Da ti ostalega ne naštevam.

In reply to by Geograf (nepreverjen)

rom ano (nepreverjen)

"Štera šaula pa ma takoga učitela?" Prosi učence, da te naučijo pravilno uporabo predlogov: S, Z. "("___ plakati...")

In reply to by Geograf (nepreverjen)

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

Lajčimen (nepreverjen)

Namesto ka bi narod skup stoupo pa zahtevo ka bi plače bile manj obremenjene v korist državne blagajne se štukate... Sami smo si krivi ka smo hlapci.

avstrijska (nepreverjen)

Delavec, keromi je minimalec premali, je odišo v Avstrijo delat.

Školnik, keromi je plača premala, naj da odpoved, pa ide v Avstrijo včit!!!
Pa basta!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Pa še nekaj o fizičnem nasilju učiteljev nad učenci
,, moram vas opomniti, da so starši teh otrok davkoplačevalci in imajo pravico, da njihovi otroci obiskujejo šolo, v kateri šolsko osebje njihovih otrok ne pretepa, oziroma drugače psiho fizično maltretira,,Zavedati se moramo, da to šolsko osebje plačujejo starši kot davkoplačevalci in ne država, kot si šolniki mislijo.. Nasilje povzroča novo nasilje in kaj mislite, v kaj bi se lahko prelevila ta dva vrla fantiča, če njima ne bi pravočasno pomagali,, Hvala bogu, da je prišla zadeva na dan ,, Veste mi je pred leti povedal en zapornik iz Rogoze,, da je dobil polovico manjšo kazen - olajševalna okoliščina - zato ker je imel nesrečno mladost , ker ga je učiteljica v šoli pretepala. Tukaj ni kaj za reči,,,učiteljico je treba zapreti,, ( opomba vsak pretepač v vaški gostilni dobi zaporno kazen v roku trajanja 1 meseca za takšno dejanja,,, tukaj pa se bi zadeva lahko okvalificirala bistveno težje) ,, pa še to sem slišal da to ni bilo prvič,

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Je vprašala tovarišica v šoli
< ZAKAJ PARTIZANI NISO IMELI SPOLNIH BOLEZNI>
in Janezek odgovori
< KER SO SE BORILI ZA KURČEVO ZDRAVJE <

antiprofesorsk… (nepreverjen)

HAHHAHA.. če profesori štrajkajo je JANŠA kriv (je bil en komentar)?? hahahaha.. moreš da crkneš kak so eni alergični na desnico... malo si poglednite zahodne države kak čimveč lidij podpira DESNICO in ka levica nemre več vlade meti brez desnice... ISTO DE PRINAS!!! Levičarji če so tak pametni pa človeko-ljubi naj imajo begunce na svojem dvorišču.. nimam čisto nič proti! ne ka za ves drek moremo davkoplačevalci so-trpeti

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

JANŠA JE KRIV ZA STAVKO TEH IZ JAVNEGA SEKTORJA !!!!!!!!! NJEGOVA VLADA JE SPREJELA ZUJF ! VZELA UČITELJEM IN OSTALIM 8 % PLAČE, USTAVILA NAPREDOVANJA, ........ IZOBRAZI SE, POTEM PA PIŠI BEDARIJE !!!!!!!!!!!!!!!! Kdo je vzel državljanom en državni praznik in dela prost dan 2. januar, kdo je vzel vsem upokojencem regres, kdo je vzel veliko študentom štipendije, kdo je zmanjšal novim upokojencem po 1.1.2013 pokojnine približno za 20 %, kdo je tisočem upokojencem odvzel celotne pokojnine ( pozneje jih je Ustavno sodišče vrnilo- medtem je veliko upokojencev umrlo brez svoje zaslužene pokojnine ! ), kdo je.................. JANEZ JANŠA IN NJEGOVA VLADA !!!!!!!!!! Ti desna ovca niti ne pomisliš, da boš zaradi " nezmotljivega in brezmadežnega " Janezka čelavega imel 20 % nižjo pokojnino, da so naši sinovi in hčerke morali prekiniti študij, ker jim je njegova vlada vzela štipendije ............ ! To so naši otroci, naši državljani, naši ljudje, ki so 40 let vplačevali v pokojninsko blagajno, ......... za DESNIČARJE to ni pomembno, za vas je pomembnih par beguncev in to tirate v neskončnost ( lastni ljudje vam niso pomembni ! ), čeprav stroške teh beguncev pokriva EU in pri tem nesramno lažete o finančnih zneskih !!!!!!!!! Kdo bo potem takšne ljudi volil ???????? Samo najbolj zveste ovce in takšni, ki imajo od teh ljudi korist !!!!! Vas je pa premalo ( vsak dan manj, ker je narava zahteva svoje ! ) zato vsake volitve popušite !!!!!!!!

In reply to by antiprofesorsk… (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Najbolj sem se takrat smejal
ko šola je gorela
z učitlom telovadbe sem se po tleh valjal
ravnateljca pa norela

trollbusta (nepreverjen)

Rejsan ste zreli z v nekšo institucijo. 1k EUR plače (260.000 SIT) je mel učitelj s staležon 10 let že leta 2000.

Moj svak s triletno šolo dela v državnon podjetji. Večino časa presedij na rijti, tedensko se parkrat pela okrog s kombijon ka razvozi robo. Plače ma 1600 EUR + 200 EUR potni stroški.

Vas bolij, ka nemate takših služb. Pa gučijte, ka učitelji delajo po 4 vore na den. Je šteri pripravleni delati kak učitelj? Probati kakšen mesec ali dva? Tej zloglasni 4-urni delavnik?

Zakoj bi pa v magni lakirec mogo meti 800 EUR? Ges bi njemi komaj minimalca dal. Obleke, šker, vsa sredstva dobij v službi. Un more samo ta prijdi sakšo gojdno pa se poštemplati.
Trbej lakirci v magni študejrati pa pripravljati letne delovne načrte? Ali pa si sleherno učno pripravo napraviti po ustrezni taksonomiji? Nej, un doma na kavči ležij pa TV glejda ali pa v gostilni špricere riba, kda je službe konec.

Ka so murine delavke delale izven delovnoga časa? So se odle prostovoljno izobraževat? Je kera doma razvijala svoje sposobnosti z namenom, ka de v proces dela vnesla inovacijo npr.? Se je posrala, milo rečeno.

Šolnik s sedmo stopnjo izobrazbe nemre meti vekše plače? Kak pa te tou ka ma odvetnik enako izobrazbo pa njihove drage storitve brez pomislekov plačuvlete? Zakoj se nikdar ne pijtate, če je tou dejansko telko vrejdno?

Ka dela en gradbeni inženir s 6. stopnjo več kak učitelj? Aja, valda, nad vašimi glavami je vse puno betona. Pa se bojite, ka de van na glave spadno. Što pa je toga inženira fčiu? Sam se je nafčo, v peskovniki? Ali pa so ga njegovi pametni starši nafčili?

Dvolični ste tak, ka me vse glava bolij. Na pošteno izobrazbo se več nika ne da. Starši pa stari starši deci samo tupijo, ka šola nema veze pa ocejne tudi nej. Bomo vidli, kelko naslednjih generacij de še vedno "uspešnih zaslužkarof", a la odvetniki, doktori ipd. Telko polulančkov, razvajencov in cmizdravcov, kak jih mamo zaj med decof, nejsmo še nikdar meli. Falabogi so ta deca slika vas, tistih, keri se bunite proti sistemi. Sinovi in hčerke butastih staršov.

Najboukše je starišon senjati o novij časaj, meti vrtce v naravi, waldorfske pa montessori pedagogike, inovativne pristope, sleherno dejte trbej INDIVIDUALNO obravnavati ... ampak tisti, od kerih se to pričakuvle, si pa ne zaslužijo nikšoga plačila?

Nišče van ne brani ka si deco fčijte doma. Če mata oča pa mati dohodke, naj eden službo pistij pa ostane doma. Pa te naj izobražuje na domi. Te povejte, na kelko pejnez ocenjujete tou vaše delo. Pa, seveda, naj so tudi vidni rezultati vašoga dela pri otrokovon uspehi.

Što je pa of geograf z goričke šole, ka njemi je zadosta 1150 EUR (tou je začetnik, btw, 950 neto osnove, pa 200 potnih stroškov - torej se vozi negi iz Beltinec v Petrovce npr.) pa menej tuj zanima. Predvsem bi njemi rad eno ali dvej okoli kepe pripelo. Takši šalabajzeri rejsan lejko idejo samo lakejrat v Magno, nej pa geografijo fčit.

Že dugo se je nej gučalo o Muri. Ka je že točno bilo z Muro narobe? Aja, delavke so nej ščele za menše pejneze delati, ker je to narekoval trg. Seveda so zagovorniki Mure tistoga cajta zagovarjali, ka so še premalo plačani in nucajo več. Zanimivo, ka ste v tiston časi vse tou normalno podpirali. Magična beseda pri vsen ton je bila pa je še gnes - DELAVEC. Za vas ma beseda delavec dodano vrednost. Zatou ka mijslite, ka so delavci podjetja gor spravili.

Učitelje lejko komot primerjamo s tistimi, ka so v Muri pejglali golejre od srakic. Stoprocenton. Samo s touf izjemof, ka si učitelj more ešče sam najprlej srakico zašiti pa pejglo napraviti iz nule, ka lejko tou sploj dela.

Mijslite, ka obstajajo učiteljski katalogi in priročniki "Za telebane", iz kerih učitelji samo povzemajo in fotokopejrajo?

Vij nejste nika drujgo kak ena navadna drhal, ka zna samo drek mejšati. Vreden delavec in podjetniški kolektivizem je pokopo kapitalist. Znašate se pa nad učitelji, ker so pač zaj aktualni stavkajoči.

Kak san že enkrat pravo, kda so štrajkali policaji, gasilci pa doktori, ste njin slavospejve pijsali. Policajon malo menje, ali gasilci pa doktori, tej pa so bilij deležni pozornosti. Zakoj pa? Se bojite, ka če te kaj proti pravli, ka te takoj neozdravljivo zboleli ali pa de van kuča gorejla? Bi vas vejst pekla? Zaj vas ne pečej, kda lajate proti učiteljskomi poklici pa o njen nemate pojma? Vse ka mate, so razvajena deca brez delovnih navad, ker njin stariši doma tupijo, ka to pa to nej trbej. Do že drujgi za njih napravili.

VRANA (nepreverjen)

@trollbusta
Vsi mi si zaslužimo večje plače!!! To gre v neskončnost, apetiti vedno naraščajo! Lep je rek: "Na svetu lakota obstaja: ne zato, ker ne moremo nasititi lačne, ampak ker ne moremo nasititi bogate!"

1. Razdelimo lahko samo toliko, koliko ustvarimo?? Se strinjaš vsaj s tem???
2. Ker porabljamo več, kot ustvarimo, jemljemo kredit !!!
3. Kredit STANE (obresti) in enkrat ga je treba vrnit, ali se s tem ne strinjaš??
4. Teoretično gre sedaj državi na bolje, a ni sedaj čas, da vračamo DOLG? Da nam ne bo treba več plačevati obresti, ki so blizu miljarde/leto??? Ne, rahlo bolje nam gre, RASTALAJMO VSE, kajne??
5. Ti ni perverzno vzeti še več tistemu, ki je dosti bolj v dreku kot ti? Ker neizogibno bodo vzeli tam, kjer se ustvarja!!

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

peciklin (nepreverjen)

trollbusta,
zaupaj nam, kelko točk si na maturi dosegno

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

trollbusta ti si butl,pišeš kot,da so učitelji nekaj več s to njihovo izobrazbo,jaz pa ti povem,da jaz z mojo in z malo internetnega izobraževanja lahko grem v OŠ poučevat in bodo deca isto vedela kot sedaj,ko jih učijo sedanji pametni učitelji,upam tudi,da bo naslednja vlada že v kali zatrla ta izsiljevanja štrajkačev,ki jih hujskata Štrukel in Kuštrin.Stavke pa treba z zakonom prepovedat,take pa,ki bodo spet drek mešal pa takoj odpustit.

frbajzer (nepreverjen)

Dragi moji učitelji direk se mi smijlite kak fejst delate za to malo vašo plačo ka dobijte 1150 e neto pa ne morete preživeti kak pa naj gradbeni delavec,cestar, smetar,delavec v proizvodni itd ka ne bon našteval pa more v dežju, snegu in poleti v tej vročini delati za 670 e saj so to tudi ljudje ki more pri živeti lepo vas prosim nej pretiravati

frbajzer1 (nepreverjen)

Ka ščeš povedati? Ka naj vsi v Republiki Sloveniji majo enako plačo kak "gradbeni delavci, cestarji, smetarji, delavci v proizvodnji itd"? Ali celo ščeš dodati, ka naj učitelji majo še malo nižjo plačo ka pač oni ne delajo v dežju, snegu in poleti v tej vročini?

In reply to by frbajzer (nepreverjen)

frbajzer (nepreverjen)

ščin van z tem povedati ka trbej vsen dvignoti plačo ,delavec bi moral dobiti 1000 e neto da bi lahko preživo ni man nič proti učiteljem ka štrajkajo vsi bi mogli iti ven kak učitelji medicinske sestre.. Država pa bi morala zmanjšati davek in bi se denar obračal in nebi bilo nobene krize

In reply to by frbajzer1 (nepreverjen)

frbajzer (nepreverjen)

ščin van z tem povedati ka trbej vsen dvignoti plačo ,delavec bi moral dobiti 1000 e neto da bi lahko preživo ni man nič proti učiteljem ka štrajkajo vsi bi mogli iti ven kak učitelji medicinske sestre.. Država pa bi morala zmanjšati davek in bi se denar obračal in nebi bilo nobene krize

In reply to by frbajzer1 (nepreverjen)

Zavedn (nepreverjen)

Odgovarjam vsem zgoraj.
Prvo pedagogom" bo sedaj več priprav, ka je svetovno znani fizik umrl.

Se bo sonce okrog zemlje vrzelo- Mura v Austrijo tekla, 3×3 16 ali.
Ucitelje kopirajo nekajletne teste, napišejo nove datume in to spet priprave.
4-5 ur po 45 minut. Niti osem mesecov ni pouka = izračun slabe štiri mesece za katedrom več kod osem pripravljajo.

Butl- pa šlosar ja ne more delat z svojo obleki.

" nič drugega kod sorezmerje plač dospodarstvo- javni kod v austriji itd .

V austriji znajo cenit ljudi, ki ustvarjajo ne samo parazite- ki nevejo zakaj so v službi.

Nibenih norm.

In reply to by frbajzer (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

ajajajajajajaj (nepreverjen)

Malo se poglejte v ogledalo. NIMATE SLABIH PRIHODKOV, CELO VEČ, IMATE DOBRE. Kaj pa fizični delavci, ki delajo za 450 evrov? In to DELAJO. Poglejte koliko ste prosti, koliko imate dopusta? Ne rečem, nekateri ste na slabšem od drugih, kot je povsod. Ampak generalno gledano, DOBRO ZASLUŽITE. Ampak policajem so dali, naj dajo še nam. Je tako? Spoštujem in cenim vaše delo, ampak izsiljevati samo zato, ker so dobili drugi, je pa žalostno. In najbolj žalostno v vsem tem je to, da sledite Štruklju. Veste kakšno plačo ima on? Malo se pozanimajte. Tako da, gospe in gospodje, malo se zazrite sami vase in siguren sem, da bo marsikaterega sram. Ampak, seveda, to javnost ne bo videla oziroma vedela. Žal.

butalec (nepreverjen)

Glede na to, kelko dece imate po razredaj, pa ka moremo starši svojo deco itak doma vse nafčiti, či ščemo, ka naj kaj znajo, imate dragi učitelji tudi za tej 8% znižane - PREVELKE PLAČE (torej: ne gučin o izobrazbi, gučin o učinki!)

Obrnimo zadevo: za plače, ki jih dobite, bi morali deco več naučiti. Samo, jebe se vam, bole žmetno kak deca čakate, ka de zazvonilo pa te lejko leteli ven iz razredov!!

Starši smo nej vsi neizobraženi, eni celo bole kak vij z vašo pedagoško, te pa smo valda tudi nej tak nori, ka bi nej vidli, ka se po šolaj dogaja - vej pa vsaki den odimo po deco, odimo na sestanke, govorilne,...
Pa strojni fak, gradbeništvo, kemija, medicina - znate kelko svetlobni lejt fkraj je tou od pedagoškoga faksa??
Nej, ne vejte, zato ste pa tak prepričani v to, ka mate praf - ka pač tudi mate faks (reno bi tudi rad bil ferari, oba mata blatnike, štiri potače, vrata pa strejo - ali............)

Ob tej alegoriji boste pa morda to razumeli. Ali pa tudi ne. Najbrž to zadnje!

VRANA (nepreverjen)

Školniki še vedno mislijo, ka so najpametnejši. Gnesden smo velika večina staršov že bolj izobraženi, z precej težjimi faksi, kak je pedagoški... Nemrejo se odlepiti od časov, kda so bili po en učitelj na 10 vasij, ka je edino un znal pisati, pa je že veljal za intelektualca

In reply to by butalec (nepreverjen)

Vikersund (nepreverjen)

Vidva pametnjakoviča, razen učiteljev na osnovni šoli obstajamo tudi taki na srednjih šolah, ki nismo hodili na pedagoški faks, ampak kam drugam. Študij ni bil lahek, zato se mi zdi res debilno, ko nekdo kar vsevprek serje po naši izobrazbi!

VRANA (nepreverjen)

@Vikersund
Vsi mi si zaslužimo večje plače!!! To gre v neskončnost, apetiti vedno naraščajo! Lep je rek: "Na svetu lakota obstaja: ne zato, ker ne moremo nasititi lačne, ampak ker ne moremo nasititi bogate!"

1. Razdelimo lahko samo toliko, koliko ustvarimo?? Se strinjaš vsaj s tem???
2. Ker porabljamo več, kot ustvarimo, jemljemo kredit !!!
3. Kredit STANE (obresti) in enkrat ga je treba vrnit, ali se s tem ne strinjaš??
4. Teoretično gre sedaj državi na bolje, a ni sedaj čas, da vračamo DOLG? Da nam ne bo treba več plačevati obresti, ki so blizu miljarde/leto??? Ne, rahlo bolje nam gre, RASTALAJMO VSE, kajne??
5. Ti ni perverzno vzeti še več tistemu, ki je dosti bolj v dreku kot ti, ki pa sploh nisi v dreku, ampak ti gre dobro? Ker neizogibno bodo vzeli tam, kjer se ustvarja!!

ŽE V NESKONČNOST SPRAŠUJEM: KDAJ BOMO ZAČELI ODPLAČEVATI DOLG ?? NIKOLI ODGOVORA !!!!!!!!! KER NAJDRAŽJE JE ŽIVETI KONSTANTNO V DOLGU!!!

In reply to by Vikersund (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice