Potapljači so iz vode izvlekli skuter in druge nenavadne predmete, v ledeni vodi pa jih je grela misel, da je odpadkov pa vendar vsako leto manj.

Enaindvajset potapljačev iz Murske Sobote, Maribora in Bleda je na spomladanski čistilni akciji reko Dravo razbremenilo za nekaj smeti, ki tja ne sodijo. Že petindvajseta spomladanska čistilna akcija je tudi letos potekala v organizaciji Mariborskega potapljaškega društva. V Dravo pa so se potapljači, med katerimi so bili štirje tudi štirje Prekmurci, istočasno potopili na različnih lokacijah, in sicer v Dravogradu, Rušah, na Ptuju in v Varaždinu. 

Od skuterja do otroškega in nakupovalnih vozičkov

Še preden so se spustili v mrzlo vodo so preverili opremo in poskrbeli za varnost, sledila pa so navodila vodje potopa Aleša Tkalca. Čeprav so potapljači pričakovali najdbo v obliki kakšnega kolesa ali klopi, pa tudi nakupovalni vozički se najdejo, jih je letos presenetil dokaj kvaliteten otroški voziček in celo skuter.

Ob tem je Vojo Erakovič, vodja projekta Ekološka akcija Drava 2017 povedal, da bodo kakšno kolo poskušali preurediti ter dravska kolesa ponovno reciklirati. Lani so na primer tako reciklirali avtomobilsko prikolico.

Zakaj ni podobnih akcij tudi v reki Muri?

V reki Muri potapljači tovrstnih čistilnih akcij ne morejo izvajati, saj je rečni tok veliko močnejši in hitrejši od toka v Dravi in bi bilo tako tveganje preveliko.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice