Slika je simbolična (foto: Bobo).
Pismonoša ljutomerske pošte je poskrbel, da so izgubljeni tisočaki našli pot nazaj k lastniku.

Da včasih denar res leži na cesti, je v minulih dneh izkusil pismonoša ostrega vida in posebej dobrega srca, zaposlen na Pošti 9240 Ljutomer. 

Naletel je na zajetnih 23.000 evrov, ki bi tudi najditelju gotovo prav dobrodošli, a dobrosrčnež je vedel, da to ni njegovo in bi lastnik evre, ki jih najbrž ni enostavno privarčeval, gotovo zelo pogrešal.

»In naj še nekdo reče, da smo poštarji nepošteni, nesramni, nekulturni ... 23.000 evrov je nekdo danes izgubil na cesti, na srečo jih je našel naš poštar,« so nato zapisali v Facebook skupini Sindikata poštnih delavcev poznavalci dogodka. 

Dodali so, da je pismonoša najdbo s pomočjo policije že vrnil lastniku. Zaenkrat ni znano, ali je pismonoša za najdbo prejel tudi kakšno nagrado.

Junak iz Prlekije

Pri Sindikatu poštnih delavcev so pojasnili, da to še zdaleč ni edina tovrstna najdba v njihovih vrstah, tako je še ena od njihovih zaposlenih pred kratkim našla 5000 tisoč evrov, ki so na koncu prav tako pristali v rokah pravega lastnika.

Glede tokratnega junaka iz Prlekije pa so sicer potrdili, da gre za velikega poštenjaka, ki pa se v medijih ne želi izpostavljati. 

Izkazal se je že s svojo potezo in najbrž bi to morali ceniti njegovi delodajalci, pravijo.

Lastnika izgubljenih tisočakov že našli

Pri Pošti Slovenije so potrdili, da je pismonoša na bogato najdbo, »večjo količino denarja,« na cesti naletel v četrtek, primer pa da so takoj predali policiji. 

Tudi slednji so potrdili, da je pismonoša večjo količino denarja našel na območju Policijske postaje Ljutomer

Policisti so lastnika izgubljenih tisočakov že našli in mu jih predali, kot je potrdila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lotmerzanar (nepreverjen)

Postar, cestitke! Vecji si kak tvoj upravnik na posti Lotmerk.

Halo pisec prispevka:...... tako je še ena od njihovih zaposlenih pred kratkim našla 5000 tisoč evrov.
To pomeni, ka je nejsla 5.000.000,00 EUR. Novinar idi ti malo nazej v osnovno solo.

p3p (nepreverjen)

Kakšno nagrado dobi tisti, ki si takšen znesek prisvoji, kak se je že večkrat zgodilo o tem rajši ne.

Hlapec Jernej (nepreverjen)

Starejše novice