V Kovačevcih so pripravili sprejem za slovensko reprezentanco, ki je nastopala na svetovnem prvenstvu v Neaplju 2019.

Barve slovenske reprezentance so zastopali: Martin Žökš (Pri Cimeštru), Samo Herceg (Trta Grill) in Willy Klančič Famaržan iz Miren pri Novi Gorici.

Največji svetovni dogodek posvečen tej italijanski jedi

To je bila že 18. izdaja svetovnega prvenstva picopekov, ki se je odvijala na stadionu Pizza v Neaplju. Na prvenstvu je bilo več kot 600 izdelovalcev pic iz več kot 40 držav, prvenstvo je potekalo od 16. do 18. septembra 2019. Prvenstvo je bilo razdeljeno na več kategorij, med drugim so pekli pice na pekaču, pice brez glutena, ocvrte pice in številne druge bolj ali manj običajne pice.

Vesel sprejem v Kovačevcih

Naša reprezentanca je osvojila fantastično 2. mesto in v domače Kovačevce prinesla srebro s svetovnega prvenstva v Neaplju 2019. Obstoječa pozdravna tabla v Kovačevcih bo tako lahko dobila še en dodatni napis. Sprejem naših fantov je bil poln veselja, radosti, tekle so tudi solze, zbralo se je veliko domačinov in prijateljev iz sosednjih vasi, prišla pa je tudi županja Občine Grad Cvetka Ficko.

Slovenska fantazija bo na voljo tudi pri Cimeštru in v Trti

Pica, s katero so prepričevali na prvenstvu, se je imenovala Slovenska fantazija. Vsebovala pa je prekmursko šunko, kranjsko klobaso, bučno seme in mocarelo. Testo pa je bilo seveda domače, goričko. Kmalu bo tekmovalna pica tudi v stalni ponudbi pri Cimeštru v Kovačevcih in v Trti v Murski Soboti.

Prvo mesto na prvenstvu je osvojila ekipa iz Tajvana, drugo mesto Slovenija, ki je zbrala enako število točk kot ekipa iz sosednje Hrvaške, nato so si sledili: Srbija, Portugalska, Argentina. Favorizirani Italijani so se pa morali zadovoljiti s sedmim mestom. 
 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tokrat (nepreverjen)

Najbuksa pica je doma narejena.

Craze (nepreverjen)

Pizza is life

Fenomenalno (nepreverjen)
Keramichar (nepreverjen)

Čestitke!

JordanKing23 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V Bosni sem dosta boljšo pico jedo

gostja 426 (nepreverjen)

Čestitke. :-)

df (nepreverjen)

jebeš drugo mesto
ako nije zlato ,, vse drugo je do kurca

dfcs3 (nepreverjen)

Starejše novice