V publikaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ugotavljajo, da je problem debelosti pri otrocih v Pomurji največji. Prav tako so otroci iz pomurske regije najmanj telesno učinkoviti.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil publikacijo o raziskavi prekomerne prehranjenosti in debelosti pri otrocih ter mladostnikih v Sloveniji. V raziskavi so uporabili podatke, ki jih je zbrala Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani.

V raziskavi ugotavljajo, da se je trend prekomerne telesne teže in debelosti ustavil ter obrnil. Pri otrocih in mladostnikih iz družin z višjim socialno-ekonomskim standardom, se je trend debelosti ustavil, v družinah s slabšim socialno-ekonomskim stanjem pa ne. Prav otroci in mladostniki iz slabše situiranih družin so bolj izpostavljeni debelosti.

Debelost najbolj prisotna v Pomurju

Na Fakulteti za Šport v Ljubljani so iz podatkov za šolsko leto 2014/2015 ugotovili, da se prehranjenost otrok in mladostnikov razlikuje po regijah. Pomurje velja za regijo z najvišjim deležem debelih otrok in mladostnikov, debelih je 9,8 % fantov in 8,1 % deklic. Prepričljivo najnižji delež debelih se je tako pri fantih kot deklicah pokazal v osrednjeslovenski in gorenjski regiji.

Pomurski otroci tudi najbolj gibalno neučinkoviti

V publikaciji je prikazan tudi delež gibalno neučinkovitih fantov in deklet. Podatki iz šolskega leta 2014/2015 s spremembami v primerjavi s šolskim letom 2013/2014 so razvrščeni po regijah. Tudi v tej primerjavi so se pomurski otroci in mladostniki izkazali najslabše. Tako je Fakulteta za Šport v tem poročilu ugotovila, da je bilo v preteklem šolskem letu gibalno neučinkovitih kar 12,3 % pomurskih fantov in deklet.

Raziskovalci so kot možne razloge za očitne razlike po regijah navedli socialno-ekonomske, izobraževalne in okoljske dejavnike, a jih niso analizirali.

ABC Športa za izboljšanje motoričnih sposobnosti

Za izboljšanje motoričnih sposobnosti skozi igro, na otroku zabaven način v Pomurju skrbi športno društvo Izziv Pomurje. S programom ABC Športa – Mladi športnik sodelujejo s pomurskimi šolami in vrtci ter med novembrom in majem 2-krat tedensko organizirajo vadbo. Glavni namen splošne telesne vadbe je skozi igro in na zabaven način razvijati motorične sposobnosti ter približati šport otroku do take mere, da se bo tudi kasneje sam in zavestno ukvarjal s športom. Kako izgleda vadba, si lahko ogledate na videoposnetku.

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Zdaj do se pa najšli pametnjakoviči ka do vzroke iskali v nerazvitosti, nezaposlenosti, pri županaj, pri vladi..... manjügaši ste vsi po vrsti, zatou so van deca debela. Pizza, čips, cocacola pa računalniki.... nišče več nika ne dela. Starši se z nikšo rekreacijo ne ukvarjajo več, deca pa še menje. Nejso samo deca debela, sigdar več je debelih odraslih manjakov.

Gost (nepreverjen)

Točno tak. Debeli starši, debeli otroci.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Gost tebi se vijdi ka še čarno-belo televizijo gledaš.

Deca so samo odraz stanja v družbe oz. v pokrajini.
Seveda ,ka deca gejo dosta čipsa , pa kokakole,pa pic, tou pa zatou ka je tou poceni in visoko kalorična hrana.
Če bi ščeli gesti vsak dan kvaliteno hrano ,bi starši rabili precej več debnarja, ka je takša hrana tudi dosti drakša.
Ka se pa tijče aktivnosti otrok je istina ,če dejte lejče voni po travi rejsan nika ne košta, če pa ga stariš hoče nekam dati v klub , kjer se bo ukvarjal skupaj z vrstniki z nekim športom pa to že stane vsaj minimalno 20-50 evrov članarine na mesec, ka o prevozih in drugih stroških opreme ne govorim.
Če npr. otrok gre na kopanje v najcenejše kopališče v Murski, minmalno stane starša vsaj 10 evrov na dan, ka o drugih kopališčih niti ne govorimo , ka so dosti dražja.
Vse se začne in konča pri denarju.

tutu (nepreverjen)

V Avstriji mladina odi v park pa tan brše žogo, špila odbojko, lovij frizbi itd. Seveda se to dogaja podnevi. Pri nas mladina podnevi sidij pred računalnikov, gej čips pa kebap, vnoči pa ide v park. Pijt... Ka že tou neje zadosta kruto,, še pigejo fajn stvari s puno cukra kak vino, borovničke, sadne šnopse...

Noja (nepreverjen)

Ta cikel je malo vecji: Revscina--> slabsa izobrazenost ter neozavescenost---> slabso prehranjevane.

losh (nepreverjen)

Ni vsa zdrava hrana spet draga...samo staršon se ne da küjati to je vse! Raje zemejeo pomfri iz zmrzovalnika namesto ka bi zeli zelenjavo zmržnjeno če je že doma nemajo! Ali pa pico pa tej poceni safonaste pijače cole,sprite, pa tak dale!

losh (nepreverjen)

Ni vsa zdrava hrana spet draga...samo staršon se ne da küjati to je vse! Raje zemejeo pomfri iz zmrzovalnika namesto ka bi zeli zelenjavo zmržnjeno če je že doma nemajo! Ali pa pico pa tej poceni safonaste pijače cole,sprite, pa tak dale!

Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

Normalno je če imajo starši predispozicijo za debelost bodo tudi njihovi otroki prej ali slej debeli..,Lejko oni bežijo pa jejo zdravo,DNK- pa ne morejo samo tak spremenit.

losh (nepreverjen)

Glede DNK-ja je to redkost, takšno so pač betežni in si nmrejo pogatai brez zdravnika! Vse se da če se ščej!

Gost1111 (nepreverjen)

Ka man ges prestari "čarunalnik" ali zakoj nega linka za prikaz večjih grafof ??? Pisec članka malo mi pojasni, kak tou ... Ge san ges "lejvi" ali pa ... tij ?

kuracodovce (nepreverjen)

Vij ka komentejrate spravte se delat manjacke

Gost (nepreverjen)

20€ je mesečna vstopnica za otroke! Vsak dan lahko gre, kakšno sadje s sabo za malico pa vodo v bidon za žejo. To je dobrih 60c/dan. Kdo pa bo za to trdil da je predrago, pa res nima vseh čistih.

Gost (nepreverjen)

prekmurje zbudi se, ja kak pa te. Pa je vse drugo krivo. Če bi tomi tak bilo kak ti trdiš bila vsa srmašna deca debela. Pa so nej. Debeli so tisti ka se ne gijbajo in keri doma cuj gledajo kak se starši ne gijbajo pa se bašejo z nezdravo hrano. Tou ka tij pišeš so samo izgovori. Nišče se je nej debeli naroudo in nišče je nej san od sejbe debeli grato. In debele najdeš med bogato in med srmašno deco tak kak tvoja teorija neje vzdržna. Pa tou obračanje vsega v pejneze je tudi blesavo. Kopanje v kamenšnici je zašenki. In če nemaš pejnez se pač ukvarjaš s tistin ka te nika ne košta. Najležej se je doma doj sejsti pred TV in druge kriviti ka si debeli. Gda san ges biu dejte smo doma nej bili glih pri pejnezaj pa tudi na nekšo zdravo hrano je nišče nej kaj dosta gledo niti se s ten neje obremenjeval pa san lejto okouli suhi kak trlica cejle dneve. Nigdar san nej cejli den doma sedo pred TVjon ampak san s pajdašami celji den bil v pogoni. Pa san se nigdar z nikšin resnin športon nej ukvarjo tak ka je staršon nej trbelo za tou trošiti pejneze. Pa san te nej biu debeli, niti san zdaj nej debeli, niti so moja deca nej debela. So pa debeli sošolci od moje dece pa so jin starši nej srmaki in si lejko privoščijo zdravo prehrano in športne rekvizite za deco. In vguni ka? Tudi tej njihovi starši so zavaljeni, pa so negda nej bili ka jih poznan od maloga. So pa tista bole srmaška deca v razredi več ali menje vsi suhi. Tisti ka je gnesden debeli si je čista san kriv, če je manjak.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Gost fala bougi ka si tij suji pa tvoja deca , pa ste vsi zatou zadovolni.
Se lejko zavališ tudi svojin staršon ,ka si podedoval takše gene ka se te kile preveč ne primejo.
Nevem pa zakoj si tak negativen do tistih ka radi v hrani uživajo pa se jm tou bole prijme okrog pasa.
Ges te ne poznan , pa nevem ,če si tij takšen delavec, ka bi lejko vsem bole okroglin manjake talo.
Kak pravijo "LASTNA HVALA CENA MALA",pa vupan ka se tvoja deca nej so v celoti navzela tvojega razmišljanja.

čarni vrag (nepreverjen)

Mi smo skoraj vsak popoldan igrali nogomet ali košarko. Poletne večere smo igrali badminton, kar na ulici. Danes so igrišča prazna, v naši ulici se le malokdo vozi s kolesom. Otroke v šolo vozijo in hodijo po njih kot bi bili kakšni invalidi.

Ime (nepreverjen)

Ja geni so krijvi ka si lidje naraučajo ocvrejte stvarij namesto pečenih ali küjanih... Pa geni so tüj krijvi ka lidje sebi pa deci kipüvlejo čipse pa smokije. Pa verjetno so geni krijvi ka se van ne da gijbati namesto gledati tv. Prokleti geni :)

Seged (nepreverjen)

Boljše biti debeli kak pa nor!

Gost (nepreverjen)

Že po določenih komentarjih se vidi zakaj je Prekmurje tam kjer je.
Zopet je vse drugo krivo, samo mi sami ne. Vsepovsod drugod iščete izgovore, ni čudno, da nas svetlobna leta delijo med razvitim svetom. In potem ta isti, ki odkriva toplo vodo z DNK v isti sapi napiše kaj kritizirate tiste, ki radi uživajo v hrani in se jim to prime okoli pasa.
Bog oprosti jim saj ne vejo kaj delajo...

gost23 (nepreverjen)

Ge pa na debelost viden malo drugače. Meni se zdi, ka bola majo starši penaze, bola so oni in otroci debeli, ker majo vsega v izobilju. Preveč penaz pomucajo za hrano, sladke pijače, pri vsakem obroku polne mize in moreš enostavno jesti. Tiste, kere nemajo penaz nemrejo dosti na mizo dati in če majo srečo, kak jo man ge doma, lejko majo ogromen vrt zelenjave, sadja.. v ton primere je zelenjava - sveža, kuhana! 3/4 obroka in nite nej trbej dosta drugih nezdravih jedi jesti. Namesto pijače, najcenejša in najboljša je voda s pipe. Prigrizki, pri nas doma vedno sadje v navadnem jogurtu, oreščki.. brez gibanja na lepem goričkem pa itak negre :)

123ooa (nepreverjen)

@gost23, denar šteti za krivca debelosti je šele neumno. te bi še lejko povedo, ka tisti ka majo denar, si lejko tudi privoščijo fitnes karto, osebnoga trenerja, in so v resnici še hitreje lejko fit, zdravi, itd.... včasih so deca enostavno bili vsi normalni, nema veze, če so bili v revni ali bogati družini - vsi so se zunaj družili, tekli, brcali žogo, skrivali, kolesarili. vse to je gnes nadomestil računanilnik, pametni telefoni, neumnost..

Gost (nepreverjen)

prekmurje zbudi se, san zadovolen in za tou zadovoljstvo san tudi včasik kaj pripravleni napraviti. Iti na spehod, se z biciklinon pelati, iti malo plavat, ne požren vse ka vidin... Geni my ass. Moj brat je redno debeli, glih tak kak njegova hčerka pa žena. Pa je pri nas nišče nigdar nej biu debeli, niti na strani njegove žene nega debelih. Tudi njegova hčerka se nej debela naroudila. Takši so gratali samo in edino zaradi manjousti ka se jin nika ne da pa jin je vse težko. Edino ležati pa gesti jin je nej težko. Tak kak večini debelih lidij. Zakoj je pa negda nej bilo debelih lidij, oziroma se je samo tu pa tan kakšen ge najšo? Geni so prej krivi. Ka geni so se zadnje čase pojavili ka virus? Ja kak pa te. Obstaja možnost ka so določeni lidje bole nagnjeni k debelosti kak drugi, samo te se trbej malo paziti in malo več gibati pa je stvar rešena. Najležej je sigdar najti razlog za svoje težave drugje in se rejšiti lastne odgovornosti za manjoust.

gost23 (nepreverjen)

Man sosede, dedek, babica, oče, mama in dva otroka. Vsi debeli. Dedek in babica hodita z berglami,pravita da ne moreta par minuut stati zaradi bolečin, oče star 45, zaradi debelosti ga boli križ, koleno, noge, par metrov ne more iti peš. Otroka namesto peš, s kolesom, se vozita s skuterjem. Dedek, oče in mama delajo v avstriji, torej denar imajo. Ampak zakaj ga ne porabijo za fitnes, osebne trenerje? Jedo res preveč, že za zajtr je na mizi polno mesa, ki ga je ostalo prejšnji dan. Za kosilo in pozno večerjo spet meso, pa same sladke pijače. K nam, prvim sosedom se pripeljejo! z avtom - žalostno.

Ena iz Ljubljane (nepreverjen)

Sama sem se pred časom preselila v Ljubljano in naj povem, da sem v roku pol leta izgubila kar nekaj kilogramov (pa nikoli nisem bila pretežka, debela - vedno normalne postave). Sicer takrat nisem bila povsem prepričana zakaj in kako, ampak sedaj mi je jasno. V Pomurju vlada nek "zaspan" in "lenoben" način življenja. Mursko Soboto prehodite v 15 minutah, ampak vsi uporabljate avte. Jaz imam mesečno karto Urbana (za mestni potniški promet)in avta nimam. Do najbližje postaje, s katere pelje trola v center, se lepo sprehodim cca. 5 do 10 minut, grem na avtobus, in v 15 minutah sem v centru, kjer se po vseh opravkih opravim peš (kar predstavlja kar nekaj hoje) in tako dela tudi večina drugih prebivalcev. V Murski Soboti opažam, da se ljudje z avti včasih preparkirajo samo za 10 metrov, ko gredo z enega opravka do drugega. Tako majhno mesto in znotraj mesta ste odvisni od avtov. Že sam tempo hoje je povsem drugačen. Ko sem prvič prišla v Ljubljano, sem dobila občutek, da me bodo ljudje na pločniku pohodili, saj je bilo z vseh smeri začutiti hiter tempo, energijo. Sedaj, ko se sprehajam po Murski Soboti, imam občutek, da bom jaz pohodila nekoga, ker se, roko na srce, ljudje vlečejo kot megla. Da ne omenjan prehrane... v Pomurju je po mojih opažanjih hrana (v gostilnah in restavracijah) veliko bolj mastna kot v Ljubljani. Ko sem še živela v teh krajih, sem imela hrano, ki jo tukaj strežejo zelo rada. Sedaj, ko se vračam v Pomurje, mi hrana tukaj več ni dobra in se enostavno po vsej maščobi in soli počutim slabo. Ne razumem niti, da se ob vsej zeleni pokrajini, ki jo imate tukaj, ne gibate zunaj na zraku. Saj ni težko obuti tekaške čevlje in teči. Jaz to delam po Celovški cesti, ki je ena glavnih vpadnic v Ljubljano, preko severne obvoznice, mimo kolone vozil, skozi 10 semaforiziranih križišč, preko uvoza in izvoza na obvoznico in se da, tukaj pa se ljudlje ne odpravijo v bližnji gozd, ki jim je za vogalom. Otroci se pred našo stolpnico na ploščadi in travi igrajo po cele dneve in potrebujejo samo žogo - ne vem, kdaj sem nazadnje v Murski Soboti videla pred katerim blokom kup otrok, ki so se igrali. Tudi jaz sem prišla v Ljubljano in je bilo na začetku težko, bila sem cel čas utrujena in izčrpana (navajena zaspanega pomurskega življenja)... ampak sem se navadila na bolj "aktiven" način življenja. Sedaj lahko iz lastne izkušnje povem, da je res, da je Pomurje zaspano in lenobno. Pomurje in Murska Sobota, prebudi se... naj se začuti utrip mesta, naj se vidi energija prebivalcev in naj se vsi, ki smo odšli, vračamo domov z užitkom (pa ne težit, da vam gre toliko slabše, tudi nam ni rožnato... iste plače, večje najemnine, dražje stvari po določenih trgovinah, restavracijah, kafičih). Pa lep pozdrav!

gost567 (nepreverjen)

Pa ka tij gost mas kaksne probleme. Ce so debele je tau problem od vsakoga posameznika. Pa nejso vsa deca debela malo v glavej premisle. Ka pa deca kera se trujdejo shujsate pa njin prijde nesce pa njin povej ka so debele pa njin zbijete samopodobo pa samozavest malo se zamisletw ka povejte dece ka one vse zemejo resno.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Ena iz Ljubljane; z dosti stvami ko si opisala življene v LJUBLJANI bi se lejko strinjo s tabo.
Vendar primerjati stvari ,ki so si tako različne ni možno objektivno primerjati.
MESTO IN PODEŽELJE PRIMERJATI ni mogoče na ta način , saj je vsepovsod na podeželju življenje počasnejše in manj aktivno kot je to v večjih mestih posebno glavnih mestih držav.

To ne velja samo za LJUBLJANO in PREKMURJE. Ta različnost ni samo značilnost Slovenije.
Tudi če bi šla v AVSTRIJO na podeželje bi verjetno ugotovila isto ,da je tam življenje počasnejše kot npr. na DUNAJU ali v GRACU, ali V ITALIJI , FRANCIJI ravno takšna razlika med podeželjem in velikimi mesti.
Prekmurce fuka ta hlapčevski ,servilni ,destruktivni karakter , zatou so prekmurci cenjeni v poklicih kjer moraš biti servilen npr. medicinske sestre, v turizmu, poklicih kjer odločajo drugi namesto tebe.
Današnji čas pa zahteva drzne, hitre, egoistične, ljudi ki grejo preko trupel do uspeha , ki že mejijo na psihopate. Takšni danes najbolj uspevajo in se prerinejo na vrh, zato je tako malo prekmurcev vodilnih v podjetjih in v drugih družbenih sistemih.
Zaradi tega je tudi dosti fabrik (socialističnih)propadlo v pomurji , tudi zaradi nepoštenosti in pohlepa vodilnih.
Otroci so pa vedno oz.skoraj vedno slika odraslih.
Tolaži nas prekmurce in našo deco vseeno tou ka si na konci priznala , ka se delo bole in hitrej najde v ljubljani , življenje se pa živej in in uživle v prekmurji dosta bole.

Še ena iz Ljubljane (nepreverjen)

Prekmurci, a ni škoda , da boste zaradi debelosti prej zboleli in umrli - ter morda nekoč izumrli ?! Jaz sem mladost preživela na deželi in bila prav nesrečna , ko sem se morala zaradi službe preseliti v Ljubljano , a na srečo na obrobje - blizu travnikov , njiv in gozdov.V najemu imam vrtiček , na katerem pridelam precej zdrave zelenjave , pa jagode , ribez , maline ...Na vrtičku tudi "pokurim" višek kalorij , ko moram prekopavati in nositi kangle z vodo.-V trgovino grem peš ali s kolesom , kadar nakupim več ,vse pa moram peš znositi v tretje nadstropje , ker nimamo dvigala.Nimam več avta (stari je crknil , za novega nimam denarja !), zato po opravkih hodim peš ali s kolesom.Od jeseni do pomladi , ko ni dela na vrtu ,s prijateljicami grem na sprehod med travnike ali v gozd in to najmanj za dve uri.-V našem naselju je veliko mladih družin z otroki , ki se po cele ure igrajo z žogo ali vozijo s kolesi -nobeden ni debel - ne hodijo na fitnes in nimajo osebnih trenerjev .Med mojimi sosedi sta od cca 200 ljudi samo dva debela (oba na smrt bolna ,ker pač "rada uživata v hrani"-kako dolgo še ?!).-Ljudje božji , nehajte se zgovarjati , da je tako , ker nimate denarja ! Pustite avto v garaži , pojdite peš v trgovino ali še bolje ,vzamite v roke motiko in kopljite po zemlji , pridelajte kaj zdravega in dobrega in ne kupujte v trgovini čipsov in podobnega klumpa , polnega umetnih barv , arom in konzervansov.Nekajkrat na leto pa si raje privoščite doma spečeno odlično prekmursko gibanico , za "odškodnino" , ko ste delali in niste jedli klumpa.-Pa lep pozdrav v Prekmurje.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Tudi jaz sem srečen za tebej "Še ena iz ljubljane" ka si si tak lipou uredila živlenje v Ljubljani, pa ka tak zdravo hrano uživaš , ki jo dosti tudi sama pridelaš.

Obenem pa si tako pozitivna in tako lepo spodbujaš nas "PREHRANSKE GREŠNIKE" da bi stopili na pravo pot.
Jaz bi te preimenoval "Ena pozitivna Prekmurka iz ljubljane"
Lep pozdrav iz Prekmurja pa pokomentiraj še kako temo na Sobotainfo v prihodnje.

Še ena iz Ljubljane (nepreverjen)

Prekmurje zbudi se -upam , da ne boš razočaran , če ti priznam , da nisem Prekmurka.Oče je bil Štajerc , mama Dolenjka , mladost sem preživela na Dolenjskem in vsako leto hodila na počitnice v Savinjsko dolino.Potem sem prišla v Ljubljano in se poročila -s Primorcem,haha...Znam okopavat in pobirat koruzo , repo ,sladkorno peso ,obirat hmelj , grozdje ...Ni lepšega kot pobirati sadove svojega dela ,takrat pozabiš na ves trud in "švic".-Imam rada celo Slovenijo , bila sem že prav povsod in imam prijateljice in prijatelje "od Triglava do Jadrana in od Štajerske do Bele Krajine ,Kočevske , Dolenjske ".Zato me tudi zanima kako živijo ljudje drugod , ne samo v Ljubljani (sicer pa za info :tapravih Ljubljančanov je bolj za vzorec , večina se nas je priselila iz podeželja).Rada berem internetne strani , ker iz komentarjev bralcev izvem več kot iz samih prispevkov , časopisi in TV pa so preveč površni.-Sem bila že tudi na vašem koncu :Radgona , Radenci , Murska Sobota , Jeruzalem (kjer smo jedli odličen bograč in pili odlično kapljico).Pogled na trte polne grozdja in njive z zrelimi bučami , ki žarijo kot majhni sončki ti ogreje dušo in srce.-Zato sem vedno žalostna , ko berem , da so nekje ljudje žalostni in obupani in ne najdejo izhoda iz težav.Tudi meni ne cvetijo samo rožice , zaradi bolezni in posledično smrti sem izgubila najbližje in ostala sama ,ampak jamranje nič ne pomaga -treba je "zgrabiti bika za roge" in poskušati rešiti kar se da.Sicer pa pravijo "pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal" -torej , če sam nič ne ukreneš , tudi Bog dvigne roke od tebe.-Še to :znam speči prekmursko gibanico , ki je po moje najboljša slovenska sladica.-Pa lep pozdrav vsem Pomurcem in upam , da se boste res zbudili in kaj spremenili.

Še ena iz Ljubljane (nepreverjen)

Pa še tole : rada imam slovenski jezik in očarana sem nad številnimi narečji in se zabavam , ko poskušam razvozlati kaj je kdo napisal v narečju -torej ne mislite , da nihče ne razume vaših komentarjev pod člankom , čeprav pišete v narečju.-Pa še en lep pozdrav na vaš konec.

Gost (nepreverjen)

Zdaj pa dovolj, to da smo Prekmurci najdebelejši sploh ne drži. Vsaki teden se vozim v z skupino planinskih navdušencev v planine, na Gorejnsko. Lahko rečem samo eno kako so še ti debeli če neverjamete si sami poglejte. Glede Ljubljančanov je pa tako če bi imeli bi bili še mnogo bolj debeli kot smo mi oziroma ostali, vendar ne delajo se pametni ter nam svoj življenski slog razlagajo in kar je najhujše z slogam zdrava kmečka pamet. Vsak ima svoje življenje za katerega sam odgovarja in ni nobene potrebe
da bi mu nekdo solil pamet. Primer če bi bilo res vse tako škodljivo kot se propagira verjetno ne bi imeli med zdravstvenim osebjem tako velikega deleža kadilcev. Kadijo pa kot Turki še posebej medicinske sestre ter zdravniki, pa tudi hrana jim paše poglejte
po zdravstvenih ustanovah kako so lepo rejeni.Aja bogi so imajo majhne plače.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice