Vir: Občina Dobrovnik
Vlada bo brezplačno prenesla lastništvo nekdanje stražnice v Žitkovcih na občino Dobrovnik, kjer so dolgo čakali na takšno odločitev države.

Po četrtkovi seji vlade so sporočili, da na občino Dobrovnik brezplačno prenašajo državno premoženje, ki je v upravljanju ministrstva za obrambo. Podpisnik pogodbe bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, poroča STA.

Stražnico bodo uporabljali za turistične, kulturne in medgeneracijske namene, so sporočili iz Občine Dobrovnik. 

Po tridesetih letih objekt skoraj propadel

Župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar pozdravlja odločitev, čeprav jo pričakujejo že skoraj tri desetletja, saj jim je bila obljubljena že takoj po koncu osamosvojitvene vojne, ampak je dogovor padel v vodo. Poudaril je, da so v vsem tem času objekti skorajda propadli, okolica pa je postala zapuščena in zarasla.

Občina bo nepremično uporabljala v razvoje namene in ima že pripravljen projekt Ureditev nekdanje stražnice Žitkovci.

"Vendar pa bomo morali zaradi dolgega čakanja skupaj z ministrstvom najprej ugotoviti, kakšno je stanje objektov in ali so sploh še primerni za obnovo ali jih bo bolje porušiti. Za zdaj imamo rezerviranih le nekaj tisoč evrov za osnovno čiščenje oz. ureditev, saj nismo vedeli, kdaj bomo postali lastniki," je za STA pojasnil Kardinar.

Občina Dobrovnik ima velike načrte z nekdanjo stražnico

Občina bo v skladu z načrtom morala očistiti okolico in notranjost objekta, posekati drevje in podrast, odpeljati okoli 150 kubičnih metrov zelenega odpada in za okoli 20 kubičnih metrov kosovnih odpadkov ter položiti 500 metrov novega električnega in vodovodnega omrežja.

V načrtih ima pa še precej investicij, zgradila bi naj malo čistilno napravo, popravila streho, inštalacije, uredila notranje prostore, okolico, dostopne poti ter postavila informativne table in ustrezno signalizacijo, še poroča STA.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Dragi prijatelji, občina Dobrovnik nikoli ni bila lastnica tega objekta. Zato država objekta ne vrača, ampak prenaša ali podarja.

Karčči (nepreverjen)

Zdaj pa uganite kdo bo naredil projekt za obnovo stražnice.

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Karčči Vej odpri firmo pa boš tij lejko obnavlo, kak si pameten tou nede problem.

In reply to by Karčči (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Ne gre se za odpiranje firm in koliko je kdo pamete. Tudi če bi imel svojo firmo ne bi prišel zraven. Ve se kdo lahko samo dela projekte in logotipe v občini. In na tvoj slog pisanja to veš tudi ti!

In reply to by aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Starejše novice