V Pomurju delujejo štirje Lions klubi, v Murski Soboti, Lendavi, Gornji Radgoni in Ljutomeru. Na srečanju z mediji so danes v restavraciji hotela Diana predstavili delovanje in aktivnosti klubov ter napovedali dobrodelne akcije v letu 2018/2019.

Lions Clubs International je mednarodna neprofitna humanitarna organizacija z 1.450.000 člani, združenimi v 46.000 Lions klubih, ki so organizirani v 206 državah sveta.

V slovenskem prostoru je tako dejavna Zveza Lions klubov Slovenije, ki je usmerjena v pomoč slepim in slabovidnim, socialno šibkim, zdravstveno hendikepiranim, gluhim in naglušnim in otrokom.

Strategija, ki je skupna vsem 57  Lions klubom v Sloveniji, z več kot 1.500 člani ima štiri ključna področja delovanja za obdobje 2018 – 2023:

1.    Zdravstvo (diabetes, rak pri otrocih, vid, sluh, paliativna oskrba, druge bolezni in stanja, ki niso dobro urejene); 
2.    Okolje (varovanje voda, zraka, odpadki, zavržena hrana, urbanizem itd.); 
3.    Socialno področje (zmanjševanje lakote, socialna pomoč, brezdomci itd.); 
4.    Mladina (izmenjava in tabor mladih, boj proti drogam, podpora pri izobraževanju, prehrana…). 

Za ljudi v stiski bodo zaigrali Prifarski muzikanti

Med drugim se v organizaciji Lions klub Murska Sobota že to nedeljo ob 17. uri obeta dobrodelni božični koncert Prifarskih muzikantov. Z izkupičkom glasbenega dogodka v soboški evangeličanski cerkvi bodo pomagali ljudem v stiski.

Vstopnice so na voljo v Murski Soboti v evangeličanski cerkvi, na recepciji hotela Diana v Murski Soboti in v gostilni Jaklin v Črenšovcih.
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kaplčan (nepreverjen)

toti ka tu sedejo do najprej sebi pomagali pa te drugim, kak se lepo smejejo ......

Lepec (nepreverjen)

Pravi Ejceki!!!!!

Levjesrčni (nepreverjen)

Pa ja, tej snobi tu sedijo v oblekaj pa toaletaj za nekaj 100 ojrov v Diani na večerjici. Če ščete napraviti dobro te zdignite svojim delavcon plače pa podprite stavko za vekše plače in tak de dosta menje ljudi trbelo vašo "dobrodelnost". Pa če že ščete biti dobrodelni napravte kak večina preprostih dobrodelnih ljudi: nakažte pejnaze Karitasi, Rdečemu križu ali pa evangeličanski Podpornice ali pa betežnemu deteti ali pa materi samohranilki. Ljudje to delajo. Vi pa nucate za svojo "dobrodelnost" reklamo pa medije, kak vse takšne snob skupine. Nečisti nameni, nečisto srce.

Starejše novice