Foto: Jure Banfi
Zaradi širjenja okužbe z novim koronavirusom se življenje po Sloveniji zelo upočasnjuje. Vlada zapira oziroma omejuje vse nenujne storitve, prve uredbe, ki bodo pokazale, kdaj se bo to zgodilo, je pričakovati že danes, poroča STA.

Vlada naj bi danes konkretizirala v soboto pozno zvečer dogovorjene ukrepe za zajezitev širjenja virusa s področja javnega potniškega prometa in glede obratovanja lokalov. Bo pa že danes v Mariboru začel veljati občinski odlok, ki zapoveduje zaprtje vseh gostinskih lokalov, cvetličarn, frizerskih salonov in drugih dejavnosti v štajerski prestolnici. Kršitelje čakajo kazni. 

Zjutraj so tudi iz Mestne občine Ptuj sporočili, da z današnjim dnem prepovedujejo obratovanje vseh lokalov in neživilskih trgovin, iz Mestne občine Murska Sobota informacij o podobni odločitvi (še) ni.

Kaj pa Murska Sobota?

Mnogi gostinci po državi so sicer še pred napovedjo tovrstnih ukrepov začeli javnost obveščati, da zapirajo vrata. V soboto je bilo mogoče na družbenih omrežjih zaslediti oglase lokalov, ki so pred zaprtjem hrano ponujali po znižanih cenah ali kot donacijo pomoči potrebnim.

Zapiranju lokalov so se še pred pričakovanimi uredbami samoiniciativno pridružili tudi številni pomurski gostinci in s tem tem pokazali svojo družbeno odgovornost.

»Obveščam vas, da so naše poslovalnice zaradi varovanja zdravja naših zaposlenih in posledično vseh nas do nadaljnjega zaprte. Obenem pozivam vse kolege gostince, da ravnajo enako, kajti samo tako lahko naredimo velik korak proti širjenja virusa ...« je ob objavi na družbenem omrežju Facebook zapisal znani pomurski gostinec Mario Maučec, pod okriljem katerega delujejo lokali Lagev bar v Gančanih, Beltincih, pri Splošni bolnišnici Murska Sobota in v BTC City Murska Sobota ter od nedavnega še Pilar.
 

Vrata so se iz preventivnih razlogov odločili zapreti že številni drugi pomurski gostinci, med drugim Gostilna Rajh in Uno Rajh, Il Cafe, Pomaranča

View this post on Instagram

❗️OBVESTILO❗️

A post shared by uno. (@uno_rajh) on

View this post on Instagram

❗️OBVESTILO❗️

A post shared by Gostilna Rajh (@gostilnarajh) on

S spleta

Komentarji (60)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sobota989 (nepreverjen)

Ja ma nemoj! Maucec je v pejtek se mel v pilare corona party! Eni so ze v petek zaprli gostilne nej ka objavlate tej ka so v soboto zvecer pa njin delate senke reklamo!

Realnoo (nepreverjen)

Tocno tak! Spet delanje reklame tem parazitom
!!

In reply to by Sobota989 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

mater kako enim ta korona virus prav pride
Potem bodo pa od države dobili denar zaradi neobratovanja

Machoo (nepreverjen)

Na račun socialašov pa penzičon kerin do se zaradi "izrednih ukrepov" znatno ZNIŽALE transferi hehehehe
Pa te delajte paniko gda do trgovine pune samo vaš tošlin nej

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

blablablabla (nepreverjen)

le kaj bote tisti v mestih, ki ste vajeni cele dneve preživeti v lokalih (ob alkoholu)! zdaj ste naj... skrajni čas, da napravite nekaj s svojim življenjem!

Gost 21 (nepreverjen)

Dobro Maučec zna zakoj je zapro, što ga ne pozna

Delavski svet (nepreverjen)

Kaj pa spartacus?

Sobočanec123 (nepreverjen)

Spartacus še vedno ni zaprt, čeprav predstavlja največje kužno tveganje v mestu. Sploh fitnes center je problematičen, ker se zamenja veliko ljudi. V Spartacusu se na splošno ljudje prerivajo sem in tja, nikoli ne očistijo naprav, ročk za sabo. To vem iz lastnih izkušenj. Veliko je mladih, otrok, ki ne poznajo nobene higiene. Dvomim, da zdaj kdo tako razkužuje kot je to bilo objavljeno s strani Spartacusa. Zadosti je že, če tja vstopi ena okužena oseba in se stvar hitro raznese. Najboljše bi bilo, da cel center zaprejo za mesec dni. Mimogrede moje delovno mesto se bo zaradi korone zelo verjetno za vedno zaprlo, ampak bolj pomembno je rešiti življenja. Gospodarstvo se bo že ponovno postavilo na noge.

In reply to by Delavski svet (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Le kaj za vraga ti delaš, da se bo delovno mesto za vedno zaprlo? Mogoče pričakuješ, da bomo vsi pomrli.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Sobočanec123 (nepreverjen)

Delam v turizmu. 100% upad prometa pomeni praktično konec za nas. Sploh, če bo karantena trajala mesec ali dva kot se pričakuje. Pa tudi skoraj zagotovo strank ne bo takoj nazaj. Nismo vsi veliki poslovni subjekti z velikimi finančnimi rezervami.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

prekmurc (nepreverjen)

NIKI ŠE MA TUDI ODPRTO TAK KA ŠE LEJKO ČAKATE SLADOLED V VRSTI PA PIJAČO NA TERASI !

In reply to by Delavski svet (nepreverjen)

SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

Spoštovani, nekateri komentatorji, ki ne morete obvladati svojega dostojanstva in se norčujete iz vsega, res vas prosim za strpnost. Časi niso taki, da bi si lahko dovolili norčevanje, ko boste, če boste kdaj to spoznali bo mogoče za vas in mnoge vaše somišljenike prepozno. Zato lahko zapišem samo SRAM NAJ VAS BO.

zvodnik milan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sram naj bo tvojo mamo da te je rodila
bi rekel moj prijatelj edvardo kradel

In reply to by SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

borja (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam s "Sram naj vas bo" z vsem povedanim! Če že župan ne poskrbi za varnost občanov in občank, da bi zapovedal zapreti vse, kar ni nujno - občino pa je zaprl, mar ne? - (oštarije vsekakor niso nujne, ne trgovine, ki ne prodajajo prehrambenih artiklov, pa še marsikaj), se organizirajte in sami zaprite lokale in trgovine.

Tisti, ki situacije ne jemljete resno, čeprav je še kako resna in tragična, pa se zbirajte v svojih stanovanjih in pijte mirne duše doma - le ne ogrožajte zdravja drugih.

In reply to by SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Točno tak.
Včeraj je v Hoferi en primitivec srejdnjih lejt, v vrsti za blagajno, med lidame, fajn na velko đo kiflen, kašlo, pa se smejo fajn cuj.
Saj lejko dela ka što šče, samo se je vidlo, ka provocejra pa se dela norca z drüjgih.
Vej da de faso virus, ali pa što od njegovih, baug ne daj starejših po možnosti iz rizične skupine, te se več nede delo norca. Samo te de njemi prekesno.

In reply to by SRAM NAJ VAS BO ! (nepreverjen)

Charli (nepreverjen)

Ka pa Winter ?

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

Albanci so pou sobote pokujpili oni lejko delajo -prekmurske budale vij pa navalite k njim.

In reply to by Charli (nepreverjen)

dreg (nepreverjen)

vojna brez pusk🤦‍♂️...
kako bodo preziveli gostinci in vsi ostali, pozivan vse gostince ki imajo kaj podarit, naj to naredijo in dajo to policiji- resevalcen- gasilcem itd....

Zololo (nepreverjen)

Od kda pa ma Maučec v Gančanaj oštarijo?

Ostanidoma (nepreverjen)

Pa ka je z vami narod???
Ka ma vejze ge ma štoj oštarijo???
Bistvo je tou, ka so zaprli zavolo lastnoga pa našoga zdravdža, ka vij eni keri se pederišite po oštarijaj pa nemate drugoga dela kak tu bedarije komenterati, ka nete prenašali betega!
Rajši gostince pohvalite, ka so prvi keri so to napravili, nej pa ka pluvlete svojo nevoščenost pa hudobijo vse povprek!#ostanimodoma#

nvolo (nepreverjen)

»Kje pa so vse tiste nevladne organizacije, ki jih proračun zalaga z enormnimi vsotami?«

čučo (nepreverjen)

Tebi je tudi virus na možgane vdaro?

In reply to by nvolo (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Nvolo, kakse nevladne organizacije, ka pa majo zdaj s ten?

In reply to by nvolo (nepreverjen)

😷 (nepreverjen)

Bravo Mario. Moj poklon. Drugi si vzamite vzgled

Hhahaha (nepreverjen)

Mario je zadnji zapro! Eni so ze v petek kda je on festo mel v pilari

In reply to by 😷 (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Pa te naj zaprejo tudi vse trgovine, fabrike pa strogo prepovejo stik med ljudmi, zdaj pa rejsan malo pretiravlejo, vsak naj san odloči ka je za njega prav brez diktatov

Rdeča Zvezda (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ljudje ne nasedajte tem govoricam,ker to kar govorijo o tem koronavirusi ni res niti 1 % vsega.Pa glede onega,ki je umrl zdaj pri nas,najlažje je povedat,da je imel korona virus kar baje sploh ni res in je umrl od drugih boleznih in ja,najlažje je povedat in se obesit na virus.Ljudje to je vse skupaj en velik nateg,ki bo koristil nekaterim,nekateri pa bodo tepeni,saj se tu gre samo za finančne koristi od katerih bodo nekateri enormno obogateli.

Sobočan123 (nepreverjen)

Bistvo trenutne karantene je v tem, da rešimo življenja ogroženim. Če je človek mlad ali star pa ima dve in več kronične bolezni je velika verjetnost, da ga bo pobralo. Če je star nad 80 let in kronični bolnik pa praktično nima šanse, da preživi, če pride v stik z virusom. To delamo za sorodnike, prijatelje, narod, da čimveč ljudi preživi. Res je da se virus najmanj dotakne mladih, ampak to ne pomeni, da tudi oni ne umirajo.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Sobočan, tudi stari majo šanso preživeti, tou, ka nemajo šanse, je pretiravanje. Samo večji procent smrtnosti je med njimi. Največji delež beteznih je v starostni skupini med 30 in 46 let.

In reply to by Sobočan123 (nepreverjen)

Sobočanec123 (nepreverjen)

Seveda imajo možnost preživeti, če so relativno zdravi. V nasprotnemu primeru pa, če morajo na intenzivno nego pa padejo možnosti preživetja na zelo nizko raven. Ne pozabi, da je v Sloveniji trenutno na voljo le okoli 20 do max. 30 respiratorjev/umetnih pljuč in to je tisti bistveni problem. Večina ljudi, ki je umrla v Italiji je umrla ravno zaradi primanjkovanja opreme ne zaradi tega, ker jih ne bi mogli ozdraviti. Namen te karantene je ravno v tem, da se zmanjša pritisk na bolnice, da lahko starejši preživijo sploh, ker nam primanjkuje opreme.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če je to istina, ka mamo samo 30 respiratorjev, potem se lahko zahvalimo komedijantu in onemu šalabajzerju, ki v zadnjih mesecih nista naredila nič. Morali bi iti v nujno nabavo respiratorjev. Seveda bi zato morali imeti jajca, ka po našon sistemi javnih razpisov traja nabava gvušno eno leto.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Rdeča zvezda tij si eden od rejdkih kretenov.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Samo stari komunistični dekreti valajo v teh časih.

KajzarFranc (nepreverjen)

Seveda, JJ jih najbole pozna kak ex-komi. Zato pa zna ka more zdaj delati.

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

zahvalite se prejšni vladi če boste umrli od korona virusa

KajzarFranc (nepreverjen)

Zakoj že?

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Sploh si ne predstavljam kako je živeti v resnici z budalami kot so zvodnik milan, rdeča zveza.... upam, da en kreten piše pod večimi nicki in je takšnih izmečkov resnično zelo malo med nami!

Piškotek2 (nepreverjen)

Itak da je to ena oseba, občasno uporablja tudi ženska imena in se pogovarja sam s sabo. Res škoda, da ga ne blokirajo, ker je zaradi njega nivo komunikacije na sobotainfo pod kritiko.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

nithdil (nepreverjen)

Vsi bisnejo naj smo doma ale delat vutro seglij iden ?

komunajzar (nepreverjen)

Zdaj da je naš stari komunist JJ prišo nazaj de vse porihto. General Mahnič bo pa z vojsko virus premago. Edino nikjer ne opazim mag. Brakota Grimsa, lahko pa čaka kje v pozadini !

maxxx30 (nepreverjen)

Rabim info. Kdaj pa bo corona zaustavila kredite katere nas vsaj večina ima? Delovna mesta prehajajo v fazo mirovanja, nekatera tudi v trajno fazo mirovanja,banke pa naprej veselo računajo obresti in se že veselijo mnogih premičnin in nepremičnin. Super, čaka nas svetla prihodnost o kateri nihče ne govori....vsaj konkretno ne. Ni heroja v državi, ki bi upal povprašati banke kako naprej, kake bodo njihove poteze, vojni zasluzkarji pa se po tihem veselijo in ni bilo potrebne niti ene puške!!!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Še najlepše bi bilo, če bodo svetovni bankirji vzdignoli obresti zaradi koronavirusa in nas oropali kot so nas pri sanaciji bank.

In reply to by maxxx30 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Gostinci zapirajo gostilne,ker so gostilne prazne. Tu pa znanstveno modruvanje gor pa dol.

maxxx30 (nepreverjen)

Modrovanje? Zgleda ka si ti dobro preskrbljen ali pa mamica in ati plačujete vse položnice, pa normalno brez otrok. Mene bolj kak gostilne, skrbi kaj bom svojim otrokom dal na krožnik, čez kak mesec, po tem ko mi bodo bankirji vsak cent na računu zarubili. Sicer ti res nisem faus, lepo da se imamo take ki ste preskrbljeni, to pomeni da se obstajajo neki zametki srednjega razreda. Lp

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si pa narobe razmo. Jaz sem samo napiso, da gostilne zapirajo ka nega gostov. V Avstriji de države gostincon izplačala 80% plače. Kak de pri nas pa ne ve niti Bog.

In reply to by maxxx30 (nepreverjen)

MEtropolcaka (nepreverjen)

Ka pa metropole nedo zaprle?

Realnoo (nepreverjen)

Iz firbca san se pelo mimok gostiln kere so odprejte. Najvec dva cloveka sidita. TAK KA MAUCEC, TI SI GOSTILNO ZAPRO KER NEGA FOLKA;}
Jebo vas pa promocije

čarni vrag (nepreverjen)

Se pravi ka sem imel prav. Za dva človeka imeti odprto gostilno ni najbolj pametno.

In reply to by Realnoo (nepreverjen)

Pacijent (nepreverjen)

Jankovič samovšečno. V Ljubljani ne bomo zaprli gostinskih lokalov!

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Vse župane,ki so sprejeli samovoljno ta ukrep o zaprtju gostinskih lokalov,morajo vsi lastnikih le teh take župane tožit za izpad dohodka.

Risto Kubura (nepreverjen)

Vse vas vabim na DAN ODPRTIH VRAT V LENDAVSKIH GORICAH!!!! PIJAČA IN JEDAČA JE ZASTONJ!!!!

Rosenkrantz (nepreverjen)

Prvi so zaprli tisti mi imajo rit polno denarja in zlatnine se od babic in dedkov..oni imajo "rezervo". Tu pa so tudi lastniki kaficev ki komaj shajajo in kdo jim zdaj z dekretom odloca da morajo zapreti ta se ne zaveda da mu pise dokoncno bankrot obsodbo. Zakaj obcina potem ne sklene dogovora z bankami da jim ustavi ali odpise kredite? Kot kaze..bogati so sirili in sirijo virus..siromaki pa morajo njihovo govno jesti.

someone1 (nepreverjen)

saj lejko majo odprejto. Če do se ljudje držali OSTANI DOMA! do odprejti brez veze. Ges v teh časih nejden med lidi pa je lejko vse šenki.

In reply to by Rosenkrantz (nepreverjen)

,,,, (nepreverjen)

Tou pizdeki gučijo.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

pdoasto (nepreverjen)

Serpentinšek bo lahko od danes naprej na gasilskih veselicah oponašal tudi bivšega predsednika vlade Marjana Šarca. Repertoar se mu širi.

Charli (nepreverjen)

Za nekaj časa ko se bo spet politični sistem menjal se bo tudi tvoj JJ menjal spet bo nazaj rdeči, boš ti tudi...?

In reply to by pdoasto (nepreverjen)

License to kill (nepreverjen)

Zaj pa anketa, ka de po vašom bole za občutiti pri družinah, ki jih pesti alkoholizem?
a) Več medsosedskega druženja
b) Več intervencij policije zaradi nasilja v družini

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

vlada je za uradnega govorca kriznega štaba covid19 imenovala Jelka Kacina....zdaj bimoralo tudi največjim naivnežem postati jasno, da skrajne, že fašistične, ukrepe proti covid19 izvajajo le v državah, ki imajo povsem razsut zdravstveni sistem....

skorumpirani politiki in zdravniki, ki so zdravstvene sisteme uničevali skozi čas, tako zdaj z zapiranjem vsega živega in zahtevami "bodite doma" diktatorskih prijemov omejevanja svobode gibanja brez slabe vesti valijo odgovornost za uničenje zdravstvenega sistema na državljane.....

včeraj je vlada sprejela ukrep - ukinitve testiranj.....v bodoče se tako testiranja za potencialno z covid19 okuženimi ne bodo več izvajala.....ker ni denarja....ker so uničili naš zdravstveni sistem....

ukinitev testiranj seveda pomeni vodo na mlin točno tem, ki so sistem uničili.....ker se testiranja ne bodo izvajala, to pomeni, da se bo povsem onemogič vpogled v realno primerjalno statistiko, ki prikazuje realno sliko....torej podatkov števila testiranih, na osnovi teh števila okuženih, na osnovi teh števila ozdravljenih in na osnovi teh števila umrlih ne bo več moč statistično vpogledovati....

kar pomeni, da se je tako odprla avtocesta vsem možnim, sploh paničarskim, špekulantom in teoretikom zarot, ki bodo tako poslej širili takšne podatke, kot se jim ob zljubilo, predvsem lažnjive, četudi bi uradni podatki povsem ovrgli njih izprijene blodnje....

to seveda pomeni tudi, da bo tudi Jelko Kacin, poslej uradni govorec vlade, govoril kar in kakor bo hotel, ker drugi člani vlade sploh o tem ne bodo govorili, brez dvoma pa bo sledila salva zavajujočih in neresničnih podatkov.....

to si upam trditi že zdaj, ker ne bom nikoli v življenju pozabil Kacina, ki je enako vlogo uradnega govorca imel tudi za "pomladnike" med osamosvojitveno "vojno".....toliko spinov, manipulacij, neresničnih podatkov, zavajanj in laži, kot je Kacin takrat plasiral slovenski in tuji javnosti, še nisme doživel v življenju od še nobenega politika, celo slovenski zet izpade pravi amater proti takratnim Kacinovim manevrom.....

in Kacin ostaja Kacin.....ki bo brez dvoma naredil na enak način tudi tokrat vse potrebno, da bo zaščitil politike, ki so skozi 30 let uničili zdravstveni sistem na današnjo stopnjo in prevalil krivdo odgovornosti na državljane....

ironično pa je, da bi v izolaciji za zelo let morali biti in ostati ravno tej skorumpirani politiki in Kuštrinovci, ki so zdravstveni sistem uničili, ne pa državljani.....
DMMb

julkašmarnovec (nepreverjen)

Predlagan gostincon ka začnejo čez par dni samoiniciativno odpirati lokale glede na to, kakšen nateg je tej virus.

Slepec (nepreverjen)

Jaz bom danes poizkusno obratoval!!!! Pekel bom piščančja bedrca!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice