Z zaključno konferenco se zaključuje dvoletni projekt Erasmus+ JeZNAK, ki je 36 dijakom programa predšolska vzgoja omogočil, da so izkušnje in znanje pridobivali v vrtcih v angleškem mestu Leeds.

Vsako leto je bilo 18 dijakom Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer omogočeno, da so se za dva tedna odpravili v Anglijo, kjer so opravljali praktično usposabljanje z delom v tamkajšnjih vrtcih, spoznavali mesti Leeds in York, se seznanili z drugo kulturo ter se urili v angleškem jeziku.

Prav tako so se sodelujoči v okviru projekta seznanili z znakovnim jezikom za malčke in usvojili kar nekaj osnovnih znakov, ob tem pa so se naučili še prepevati pesmi ob uporabi znakovnega jezika.

Predstavili pridobljene izkušnje

Na konferenci so dijaki zbranim predstavili svoje izkušnje, ki so si jih pridobili tekom mobilnosti, opisali razlike med slovenskimi in angleškimi vrtci, povedali, kako je potekalo delo v vrtcih, kako so se vključevali v novo okolje in zapeli tudi pesmi z znakovnim jezikom.

Konference se je udeležila tudi projektna partnerica iz Anglije, Mojca Polak Williams, ki je zbranim predstavila svoje mnenje o mobilnosti, svojo organizacijo Tiny Signers ter izkušnje, ki jih je doživela z dijaki.

Med drugim je povedala, da so se dijaki zelo hitro in dobro vključili v vrtce in družine, pri katerih so bivali, ter pustili trajen vtis. 

Dijake so pohvalili v prav vseh vrtcih in kot so nam zagotovili v ljutomerski gimnaziji, bodo zelo veseli, če bodo imeli možnost njihove dijake gostiti tudi v prihodnje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice