Dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota so bili v zadnjem času deležni lepih uspehov na različnih področjih.

Minuli mesec je namreč v Kopru potekalo državno tekmovanje iz risanja in kotiranja. Tekmovanja sta se udeležila dijaka SPTŠ Jernej Jurhar in Marko Kreslin, ki sta osvojila srebrni priznanji.

Uspešni so bili tudi pri kreativnem natečaju Audax Creo, ki ga podjetje Audax razpisuje že vse od leta 2010. Pri natečaju dijaki sodelujejo s poljubno nalogo, ki v osnovi temelji na uporabi programske opreme PTC Creo. Letos je sodelovalo 57 dijakov iz sedmih slovenskih srednjih tehniških šol, dijaki pa so s programsko opremo ustvarili kar 28 prispevkov, nekatere tudi v fizični obliki.

Kar dve zlati nagradi sta prejela dijaka SPTŠ Murska Sobota, Jernej Jurhar in Denis Kovač.

Zlata nagrada

Avtorja: Jernej Jurhar in Denis Kovač

Projekt: Dvotaktni protibatni motor

Mentor: Robert Balažic

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota

Pod mentorstvom Gabrijele Granfol Peurača in Francija Justa so medtem naslednji dijaki osvojili bronasto Cankarjevo priznanje:

  • Jernej Jurhar, oddelek 4R1 (mentorica Gabrijela Granfol Peurača)
  • Miha Rauch, oddelek 30B (mentorica Gabrijela Granfol Peurača)
  • Anja Kadunc, oddelek 2R2 (mentor Franci Just)
  • Hana Rajnar, oddelek 2R2 (mentor Franci Just)
  • Sara Pelc Čeh, oddelek 2R2 (mentor Franci Just)
  • Denis Režonja, oddelek 3R2 (mentor Franci Just)

Jernej Jurhar, Hana Rajnar, Sara Pelc Čeh in Denis Režonja so se ob tem uvrstili tudi na regijsko tekmovanje, ki je v začetku leta potekalo v Dobrovniku. 

Sara in Denis sta vsak v svoji skupini osvojila prvo mesto in srebrno priznanje ter se uvrstila tudi na državno tekmovanje v Hočah, na katerem je Denis osvojil 19. mesto, Sara pa se je zavihtela na peto mesto v svoji skupini in prejela zlato Cankarjevo priznanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice